Keresés

Őszi hajfonat – örök szezonális trend

Ha ősz, akkor hajfonat, ha hajfonat, akkor ősz.

Az évszakok változása egyúttal általában a testünk, a hangulatunk és a mentális állapotunk változását is jelentik. Sokszor ilyenkor változtatunk a hajszínünkön, stílusunkon, öltözködésünk vagy éppen ilyenkor kezdünk el egy új diétát. Bár a trendek évről-évre változnak, a haj változtatásának szempontjából a fonás mindig újra és újra divatba jön. Egy őszi hajfonat új személyiséget adhat viselőjének.

Vannak olyan szerencsés nők, akik saját maguknak is be tudják fonni a hajukat. Sokan azonban ehhez is a szalont választják. Ez remek döntés, hiszen egy szakember könnyebben tud dolgozni a hajunkkal, mint mi magunk, ráadásul sokféle fonat közül válogathatunk. Szabó Andreával beszélgettünk a fonatok mibenlétéről.

Ősszel is trendi?

Andrea szalonjában ősszel legalább annyira népszerű a fonatok kérése, mint nyáron. A különbség csak annyi, hogy míg nyáron (a fesztiválszezonban) a színes, póthajas fonatok hódítanak, ősszel és télen inkább a természetes, saját hajszínhez közeli színek jellemzőek. Ezek az általában póthaj nélküli fonatok akár szélfútta vagy kócos hatásban is kivitelezhetők, erre jó példa egy kifordított halszálka fonás.

Andrea szalonjában népszerűek a fonatok

Az emberek leginkább azt szeretik a fonatokban, hogy különlegessé teszik a hajukat és ezzel együtt a megjelenésüket. Fonás típustól függően rendkívül mutatós, kényelmes, sőt praktikus is tud lenni, mert napokig hordható. Többek között ezért is, még mindig a holland fonás a “sláger”! Végtelen változatban készíthető.

  • vékonyabb, vastagabb elválasztásokkal
  • fejtetőre vagy teljes hajhosszban
  • oldalra, hajpánt formában

Ezzel a fajta fonással rajzolni lehet a hajba. Megfelelő elválasztásokkal, ívekkel, szorosan fonva formák keletkeznek. Akár egy szív vagy egy betű is kialakítható az igénynek megfelelően.

Fonat? Milyen alkalomra?

A hajfonatok szinte minden alkalomra megállják a helyüket. Kortalan, örök divat, még ősszel is! Egyaránt kényelmes a hétköznapokban és sportoláshoz, vagány egy hétvégi buliban, romantikus egy fotózáshoz, elegáns egy frizurához. De egy különleges fonat egy menyasszonyi frizura éke is lehet.

Egy fodrász számára – vallja Andrea – élmény a kreatív munka és a fonatokban végtelen lehetőség van. Amikor pedig minden hajszál a helyére kerül egy fonatban, akkor az arc sokkal rendezettebbé válik.

A fonatoknak egyébként az igazi szépsége natúran hagyva nyilvánul meg. Ettől függetlenül azonban egy fesztiválra például megkíván a fonat egy kis extrát: színes szalag, lánc, toll vagy akár virágok is kerülhetnek a fonásba. A határt csak az egyéni ízlés és a fantázia szabja.

A fonatok kifejezett előnye, hogy minden arc- és hajtípushoz lehet olyat választani, amely az arc előnyös tulajdonságait emeli ki, és bekeretezi azt. Hosszú dús hajba lánc-, sárkány-, banán- vagy kötélfonatot érdemes tenni. Vékony szálú, rövid hajhoz afrofonás vagy póthajas holland fonás passzol.

Íme, néhány további iránymutatás:

  • kerek archoz: laza csavart fonás, kifordított halszálka
  • hosszúkás archoz: vízesés, masni fonat
  • szív és háromszög alakú archoz: végtelen fonat
  • ovális formához: francia fonás, dupla holland.

Arcformákhoz igazított frizuratípusokat itt találsz még!

A szalonokban a fonatokat általában styling miatt készítik, de sokan, köztük Szabó Andrea külön szolgáltatásként is biztosítja, így épp itt az idő, hogy egy őszi hajfonat gazdagabbá tegye a frizurádat!

Íme néhány további fotó ötletekért:

Ha érdekesnek találtad a cikket, böngéssz tovább az oldalon! 🙂

Képek: Szabó Andrea, akinek oldalán még több érdekességet találsz!