Keresés

Makramé hajfonat: tanulj hajfonást makramé technikával!

Autodidaktából makramé hajfonat, nem lehetetlen! Mélyedj el benne!

Lemaradtál az idei hajfonás továbbképzésekről, de vendéged éppen most szeretne egy gyönyörű hajfonatot? Ha bírod az autodidakta tanulást, és van egy kis időd youtube videókat böngészni, akkor imádni fogod az itt összegyűjtött technikai-hátteret. A makramé hajfonat elsajátításával szuper módon fejlesztheted tudásodat, és teheted boldoggá vendégeidet. Mélyedj el a makramé videóanyagokban, hogy valami új részese lehess!

Makramé hajfonat

A makramé története a 13. századi arab világban kezdődött, de még napjainkban sem ért véget. A korábban csomózási technika mára már egészen új köntösben is megmutatkozik. A makramé eredetileg a csomózással elkészített textildíszítéseket jelentette, de most már találkozhatunk vele karkötők, dísztárgyak elkészítése során is. Az idő múlásával a kreatívabbnál kreatívabb szakemberek a szépségipar berkein belül is elkezdték hasznosítani a makramé adta lehetőségeket, így természetesen a fodrászat sem maradt ki a sorból. Ha nincs időd részt venni hajfonás továbbképzésen, akkor ideje elmélyülnöd a youtube világában!

Tanulj hajfonást makramé technikával!

A makramé technika elsőre bonyolultnak tűnik, azonban korántsem olyan nehéz, mint azt első ránézésre gondolnád. A titok a rengeteg gyakorlásban rejlik, ahogyan egy hajfonás során is. Addig kell csinálni, amíg “nincs a kezedben a mozdulat”. Ha sikerül elérni a gondolkodás nélküli “csomózás” szintjét, máris könnyebben tudod variálni a hajfonatokat is. Egy biztos, ebben aztán tényleg benne van a kreativitás szabadsága, használd ki, kezdd az alapoknál!

Szerencsére az internet egy aranybánya! Ha nem elégszel meg a videóanyagokkal, akkor szörfölj a neten, és rendeld meg a makramé könyvek egyikét. Van bőven választási lehetőség! 🙂

Képek: Pinterest