Keresés

Fodrász a pácban

Fodrász a pácban: pár ötlet a vendégek figyelmetlenségének kivédésére.

Mit tegyünk ha nem érkezik meg a vendég időben, vagy pedig rettenetesen elkésik? Esetleg nem jön el, de úgy, hogy le sem mondta a megbeszélt időpontot vagy ami talán még rosszabb: betegen, lázasan, influenzásan érkezik? A mai rohanó világban, egymásra oda nem figyelve, a vendég sokszor nem is érzékeli, milyen anyagi kárt tud ezzel okozni a kedvenc fodrászának. Rendre van szükség és egy szabályra, amit betartatunk vendégeinkkel. Íme néhány ötlet a témában!

Fodrász a pácban: pár ötlet a vendégek figyelmetlenségének kivédésére

A neveltetés otthonról jön: ha valaki késős és mindent elfelejtő típus, azt megváltoztatni ugyan nem tudod, de hozhatsz néhány szabályt, ami a te fodrászüzletedben érvényes és ami esetleg arra sarkallja majd a szétszórt vendéged, hogy odafigyeljen rád. Vagy válasszon mást és tegye meg azzal mindezt, aki hagyja.

1. Elérhetőség

Legyen elérhetőséged vendégeidhez! Kérd el vendégeid telefonszámát és adott esetben címét is, hogy mindig el tudd érni és ha kell, akár a megbeszélt időpont előtt finoman rákérdezni, hogy számíthatsz-e az érkezésére.

2. Késés

Ne magadból indulj ki, hogy te tisztában vagy az illemmel és nem késel el, nem veszed semmibe a másikat. Sajnos ez nem mindenkinek evidens, ezért – finoman – érdemes elmagyarázni vendégednek, hogy az ő késése nem csak veled kiszúrás, hanem a soron következő összes vendéggel aznap. Érdemes meghatározni egy időpontot, mennyi késés “fér még bele”, pl. negyedóra után már nem állsz neki a folyamatnak. Ez saját döntésed, tőled függ.

3. Betegség

Mikor betegen érkezik a vendéged, azonnal húzz szájmaszkot és kérd meg nagyon kedvesen, hogy ő is legyen szíves viselni. Magyarázd el neki, hogy ha te beteg leszel, akkor nem tudod kiszolgálni a vendégeidet – így akár őt sem, – akik számítanak az elérhetőségedre. A betegség nem játék, ami természetesen vendég veszteséget is generál, a szenvedés mellett pedig elég nagy forgalomkiesést jelent.

4. Búcsú

Három a magyar igazság, aztán vége! Vendéged sorozatosan cserbenhagy? Nem jön el a megbeszélt időpontra? Félórákat késik? Esetleg az utolsó pillanatban mondja mindig le a találkozót, amikor már lehetőséged sincs átszervezni a napodat? Fittyet hány arra, mit kérsz tőle, ha betegen érkezik? Nagyon egyszerű a megoldás: ints neki búcsút. Mondd el neki kerekperec, miért nem szeretnéd, hogy hozzád járjon. A karakán húzás mindig kifizetődik. 1. büszke leszel magadra 2. talán vendéged egy kicsit elgondolkozik és legalább már mással nem csinálja ezt meg.

A cikkben szereplő pontok sajnos nem kitalációk, tisztelet a kivételnek persze, de vannak ilyen vendégek is. Figyeljünk egymásra!

Képek: Canva