Keresés

Fodrász marketing - dobd fel az üzleted forgalmát az ünnepek után!

Kevés a vendég az ünnepek után? Íme néhány fodrász marketing tipp!

Most így az ünnepek után bizony nagy csönd van a fodrászatokban. Sehol senki, mindenki kiköltekezte magát karácsony előtt. De ez bizony végérvényesen azt jelenti, hogy januárra senki nem fog bejelentkezni szegény fodrászokhoz? Mit lehet ilyenkor tenni? Mégis hogyan dobjuk fel az fodrászüzlet forgalmát?

Amikor a vendégek felszívódnak

Bizony nem áll meg az élet januárban, hiába tűnik úgy. A fodrászoknak szintén szükségük van a forgalomra, az ünnepek után is. Persze, karácsonykor mindenki túlköltekezi magát, és nem szeret ezért januárban költeni felesleges dolgokra. De hát ettől függetlenül az embereknek szépnek kell maradniuk. Nem kerülhetik a fodrászt, a kozmetikust, a műkörmöst, csak mert valamiből le kell faragni. Az emberek ebben a hónapban mintha elfelejtkeznének arról, hogy léteznek szépségszalonok. Inkább hagyják, hogy még egy kicsit nőjön le a hajuk, a körmük és a frissítő masszázst és későbbre időzítik…

De az az igazság, hogy a fodrászok is túl sokat költöttek karácsonykor ajándékokra. És bizony szükség lenne nekik is arra a bevételre januárban. Úgyhogy valahogy be kell csábítani a vendégeket a szalonba.

Hoztunk nektek pár ötletet, hogy az ünnepek utáni nihilt hogyan dobjátok fel.

Figyelem, szuper fodrász marketing ötletek következnek!

(Mindenki csak saját felelősségre alkalmazza őket!)

1. Legyél online

Ott ülsz az üres szalonban egész nap és várod a vendégeket? Folyamatosan Facebookozol és a barátnőidet zargatod? Úgy érzed a vendégeid elfelejtkeztek arról, hogy van hajuk, amit karban kéne tartani? Fordítsd előnyödre ezeket az online perceket! Áraszd el a fodrászatod Facebook falát vagy Instagram oldalát fotókkal (ha nincs semelyik, akkor sürgősen hozz létre egyet).

A legjobb taktika, ha viccesre veszed a figurát. Nyugodtan csinálj viccet abból, hogy üres a szalonod. Vagy abból, hogy neked, mint szegény fodrásznak nincs mit csinálnod, pedig már nagyon szívesen dolgoznál. A humor mindig bejön. Sőt, posztolj vicces hajakat, amit unalmadban alkottál. Bármi megengedett, ami eszedbe jut. Ha gondolod, itt az ideje a szuper mémeknek és gifeknek. Azokból sohasem elég. Ezzel felhívod magadra a figyelmet, és biztos csak veled fognak foglalkozni a klienseid. Tuti az eszükbe fogsz jutni!

2. Terjeszkedj!

Mármint online térben. Találj ki magadnak egyedi #hashtaget, amit használhatsz. Vagy akár a vendégeid is használhatják. Vagy bármi védjegyet. Minden csajszi szeret posztolni a szuper új frizurájáról, amikor kijön a szalonból. Így bejelölhetnek a képükön, és akár új klienseket is bevonzhatsz. „A barátnőm haja miért olyan szép, amikor az enyém nem” elv mindig szuperül működik például. Vagy a polgárpukkasztás. Ráadásul, ha mindenki megosztja a bejegyzéseidet, rengetegen megismernek majd téged és munkádat. A lényeg, hogy mindenki rólad beszéljen és megismerjen.

3. Hirdess akciót

Mármint tényleg. Akció akciót. Nem viccelünk. Bénán hangzik, de beválik. Nézzük meg a divatmárkák leárazásait. Vagy a tematikus divatnapokat. A nők letapossák egymást simán egy új pár cipőért. Úgyhogy a “kevesebb pénzért ugyanazt kapod” dolog tényleg elég jól működik. Főleg ha valami tematika köré építed. Például “hozd el a barátnőd, a gyereked, a kiskutyád, a nagyid és kedvezményt kapsz mindkét hajvágásból” elég nyerő tud lenni. Lehet kételkedni, ez mégis beválik. De még jobb, ha egy szolgáltatás mellé pl. professzionális terméket adsz. Így azt is kipróbálja a kedves vendég és ha jól fogalmazod, rájön, hogy mennyit spórolt ezen.

4. Csinálj versenyt

Persze online térben. Legyen selfie verseny, vagy legszuperebb frizura verseny. Rád van bízva, hogy mit találsz ki. A lényeg, hogy bevond a vendégeket. És mindenképp legyen egy jutalom, amiért küzdhetnek. Az emberek imádnak versenyezni és nyerni. Biztosan ez valami ősi ösztön…

5. Csinálj ünnepet

Az ősz teli van bulival, eseményekkel, izgis ünnepekkel. Januárban meg semmi. A tematikus ünnepek pedig mindig olyan jól bevonzzák a vendégeket. Úgyhogy egyszerű a megoldás. Csinálj egy ünnepet. Találj ki te egy eseményt erre a hónapra.

Például, hogy Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit-ban ma ünneplik a szépség napját (aki nem tudná ez Bangkok hivatalos neve). Egyébként, aki kimondja hibátlanul elsőre, kap egy ingyen festést. 🙂

Találj ki tematikus napokat. Például hogy most az unikornisok hete van, ezért mindenki, aki valamiként unikornissal vagy unikornisként érkezik, kedvezményt kap. Ha unikornissá szeretne válni, akkor pedig segítő kezet egy új frizurához. A gyagyás dolgokat mindenki imádja.

A marketing alapja (és nem csak a fodrász marketingé) a figyelem. A lényeg, hogy foglalkozzanak veled, hogy ne feledkezzenek meg rólad. Legfőbb cél, hogy folyamatosan ott legyél a radaron, és ne tűnj el. Ha tudsz egy élményt nyújtani, amiért szívesen jönnek be bármikor, és nem sajnálják a pénzt rá a vevők, akkor nyert ügyed van.

Szöveg: Kristóf Anikó

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)