Keresés

Fokozott NAV ellenőrzés a szépségiparban

Fokozott NAV ellenőrzés a szépségiparban. Hivatalos közlemény érkezett!

Új év, új kezdet! És ha már így, akkor a NAV is odateszi magát, hogy igazán rendben és kihágások nélkül induljon az év, ezért még jobban érdemes odafigyelni… mindenre! Cikkünkben a NAV hivatalos közleményét olvashatjátok.

“A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019. januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.”- e közlemény 2019. január 2-án jelent meg a NAV honlapján, mely jószándékkal figyelmezteti a szakma képviselőit, hogy ellenőrzésekre számítani lehet. Aki már régi motoros, az természetesen tudja, hogy ellenőrzésre akkor is számíthat, ha nincs bejelentve a razzia, ám e közleménnyel nyomatékosított a dolog.

Fokozott NAV ellenőrzés a szépségiparban

Természetesen az ellenőrzés mindenre kiterjed, de a razzia kiemelt vizsgálata a

  • számla- és nyugtaadási kötelezettség betartása, illetve
  • az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartása.

A NAV ellenőrzés kiemelt helye: Pest megye.

Tisztában vagyunk vele, hogy mindenki ad számlát az elvégzett munkáról és professzionális termékeket sem árusítanak úgy a szakemberek, hogy arra esetleg ne lenne engedélyük, de a figyelmeztetés sosem árt.

A hivatalos közleményt a NAV honlapján itt olvashatjátok!

Kép: NAV