Keresés

Változás a felnőttképzésben: oktatást körültekintően hirdess!

Ez a változás a felnőttképzésben!

Fodrász oktató vagy? Képzéseket tartasz magad vagy valamelyik márka nevében? Akkor ezt feltétlenül olvasd el, nehogy baj legyen, hiszen a változás a felnőttképzésben téged is érint!

Változás a felnőttképzésben

Kedves Oktató Fodrász Kollégák!

Minden B/ számos képzőre IS vonatkozik a Felnőttképzési törvény módosítása, amely 2023. január 1-jétől a MEGTÉVESZTÉS fogalmát is meghatározza a (17/A par-ban), amely megsértése már súlyosabban minősülő szabálysértésnek veszi a Pest Vármegyei Kormány Hivatal. Az a mindenkori minimálbér 15-szöröséig is kiszabható!

Kérlek vedd komolyan a képzési hirdetményeidet. Hiszen a reklámod nyilvános – széles sávon olvasunk – és rögtön olyan is olvashatja, aki eljár a képző ellen, vagy a félreértés miatt egy elégedetlen résztvevő feljelent, (a névtelent is kivizsgálják) vagy a konkurencia lecsap rád – mert megtévesztőnek tartja a reklámod. Tehát készülj fel és ésszel hirdess!

A törvényből érdemes elolvasni az alábbi sorokat:

https://njt.hu/2013-77-00-00 a 17/A par.

Röviden és tömören: változás a felnőttképzésben

Az általad hirdetett képzés NEM egyezhet semmilyen hivatalos képzések nevével – és azt sem sugallhatja, hogy ez az a képzés – csak most már másképp hívják. Pl: Barber képzés – (férfi fodrász).

TEHÁT :

  • NEM lehet ALAPSZAKMA nevét hirdetni B/ tanfolyammal – képzéssel 12/2020 Korm. rendelet szakmajegyzéke tartalmazza az alapszakmák nevét.
  • Nem lehet Részszakma neve. Erről az www.ikk.hu oldalon lehet tájékozódni, kb. 180 db van ilyen és mindig változik.
  • Nem lehet Programkövetelményes szakképesítés neve, bővebben: www.ikk.hu.
  • Nem lehet felsőoktatásban szerezhető képesítés neve. Ezt a 65/2021. ITM rendelet tartalmazza.
  • Nem lehet hatósági képzések neve (ennek nincs gyűjtő helye) – De keress rá a Google-ban, ott megtalálod!

Nincs erre időd? Cservák Mónika segít!

Eddig is írtam privátban az érintetteknek, ha gond volt a hirdetéseikkel, de ezennel megkezdem munkámat e témakörben: tehát felajánlom segítségem az Oktatási Hirdetések ellenőrzésében (esetleg megírásában is), térítés ellenében.

Ehhez nincs más teendőd, küldd át nekem a kitenni/meghirdetni kívánt képzést a monart.felnottkepzes@gmail.com címre, amit közösen kijavítunk, pontosítunk a törvényi előírásoknak megfelelően.

A szolgáltatás díja a munkamenet nagyságától függ. Van egy konzultációs díj, lektorálási díj és lehetőség van egy éves mentorprogramban részt venni előre meghatározott összegért, így a segítség teljes évre és minden feladatra kiterjed. Az árlista és a részletek emailben kérhetők el.

Cservák Mónika felnőttképzési szakértő

Szöveg: Cservák Mónika

Felnőttképzési szakértő FSZ/2021/000155

Mon-Art Cservák Mónika Facebook