Keresés

Frizura 60 felett: merj merész lenni!

Egy tökéletes frizura 60 felett fiatalosan tart!

Az életkor előrehaladtával az ember hajlamos kétségbe esni, mert külseje megváltozik. Fontos tudnunk, hogy ezek természetes folyamatok és még ebből is lehet előnyt kovácsolni. Hajunk állapota miatt sose essünk kétségbe, számos frizura 60 felett is előnyös.

Ebben a korban is a legfontosabb, hogy komfortosan érezd magad, légy csinos és naprakész. Ez manapság megkövetelhet egy kis merészséget is. Következő anyagunkban ezt mutatjuk meg neked: lazaságot, merészséget, divatot! Cikkünkkel a stílust és az életérzést szeretnénk átadni, a képeken szereplő modellek életkora nem volt meghatározó a gyűjtésben, így 60 év alatti hölgyeket is találsz fotóinkon.

Új szín 60 felett? Igen!

Attól, hogy már szürkés a hajad, netán őszülsz, még nem kell megriadnod a színektől. Sok idősebb nő már nem mer festetni, mert úgy gondolja, hogy már nem illik hozzá az eddigi szín. Ha ez igaz is, még mindig választhatsz másikat, amiben kényelmesebben érzed magad. Ha pedig követed a divatod, nagy baj úgysem érhet.

Egy új szín feldobhatja a frizurát

Haladj a korral

A túl konzervatív stílusválasztás nem biztos, hogy a legjobb megoldás. A haj minden életkorban máshogy viselkedik, így mindig itt az ideje valami újdonságot kipróbálni vele. Nem kell mindig a biztonságosra hajtani. Sosem lehet tudni, hogy az újdonságok mit hoznak ki a frizuránkból.

Mindig frissítsd!

Ha egy merészebb vágási stílust választasz, a legjobb hatás elérése érdekében érdemes mindig frissíteni a vágást. Legalább minden évszakban látogass el egy szalonba, hogy felfrissítsd a frizurát. Az otthoni ápolás sem utolsó szempont, ezt is érdemes a fodrászoddal átbeszélni.

Az otthoni ápoláshoz pedig mindig jó minőségű termékeket használj. Minél természetesebb, annál jobb. A természetes összetevők kevésbé terhelik a fejbőrt és a hajat. A mennyiség is fontos. A túl sok vagy túl kevés felvitt ápolószer is problémát okozhat. Sose feledd: jó minőségű termékre mindig érdemes költeni. Oldalunkon megtalálod a professzionális márkák ajánlatait, de a legjobb, ha fodrászod tanácsára hagyatkozol!

Fiatalos frizura 60 felett

Ha mindenképp fiatalosabb külsőt szeretnél az alábbi tippek közül válogass:

  • meleg színű haj (kerüld a hideg és őszes színeket),
  • vastagítsd meg a szemöldököd (a haj színéhez igazítva),

Nem kell ragaszkodni az eddig megszokott hajstílusokhoz. Egyik eddig „ajánlott” 60 feletti frizurát sem kötelező viselnünk. Ma már sok hajstílus működik 60 felett is, amelyek mindegyike stílusos, elegáns és könnyen kezelhető. Találd meg a hozzád illőt!

Frizura 60 felett: ezek közül válassz!

Ha hatvan felett jársz, de az egyszerűséget keresed, még mindig sok stílus közül választhatsz. Ha nem akarsz festéssel bajlódni, akkor ezek a frizurák a mindenkori természetes színnel is jól mutatnak. Ráadásul a hosszú vagy rövid haj kérdése sem lehet akadály, hiszen kellő ápolással mindegyik stílusos tud lenni.

De lássunk néhány példát:

Bubi frizurák

Az örök és megunhatatlan bubi szinte minden korosztálynak jól áll. Legyen akár klasszikus, kócos, tépett, rövid vagy hosszú, ez a frizura 60 felett is megállja a helyét. Ráadásul szinte mindenkinek jól áll. Aki egy kicsit különlegesebbre vágyik, még frufruval is “tetézheti” a stílust.

Bubi frizura

Mint említettük, a bubi frizura mindenkinek jól áll. Íme néhány fiatalabb hölgy is, akiknek időtlen frizurája egy későbbi életkorban is megállja a helyét:

Pixie

Szintén klasszikus. Bármikor dönthetsz úgy, hogy meghagyod az ősz hajat, de mégis valami vagányat vágatsz magadnak. A pixie erre a legalkalmasabb. Ráadásul a gondozásával sem kell sokat bajlódni. A pixie vékonyszálú haj esetén a legjobb választás.

Pixie variációkat itt találsz!

Pixie fazon

A pixie is tipikusan az a hajstílus, amely fiataloknak és időseknek egyaránt jól áll:

Középhosszú még lehet?

Persze, hogy lehet. Ha esetleg göndör vagy hullámos hajjal rendelkezel, bátran meghagyhatsz egy vállig érő hosszúságot, amely még frufruval is kiváló döntés.

Egyenes hajjal is működik a stílus, kiváltképp azoknál, akiknek vastagabb szálú haja van. Egy sokrétegű vágás jó külsőt kölcsönöz. Az oldalfrufru kiváló választás hozzá. Egyetlen hátránya, hogy kezelése kissé időigényesebb.

Középhosszú göndör haj

A középhosszú haj is variálható. Legyen göndör, vagy egyenes, ősz vagy színes, mindenből ki lehet hozni egy jó frizurát.

Rövid és göndör

A göndör hajnak karaktert adhat egy rövid vágás is, ráadásul a kezelésre fordított idő is csökken. A göndör haj rétegezve nyeri el teljes pompáját röviden és félhosszan egyaránt. Ezt a stílust is érdemes megfontolni.

Ha maradnak a fürtök

Elterjedt sztereotípia és bevett szokás, hogy 60 felett a nők levágatják a hajukat az őszülésre vagy a haj gyengeségére hivatkozva. Azonban ez nem feltétlenül kell, hogy így legyen. Minőségi hajápolással visszaállítható a frizura ereje, a hajak tápláltsága, ezzel pedig a hosszú haj is elegáns külsőt kölcsönözhet.

MÉG TÖBB FRIZURA 60 FELETTIEK SZÁMÁRA, NÉZD MEG A GALÉRIÁT!

Képek forrása: Pinterest