Keresés

Frizuraátalakítások lépésről lépésre a REDKEN erejével

Mutatjuk milyen frizuraátalakítások lehetnek szükségesek a szalonodban.

Ezúttal egy nagyon innovatív step by step anyaggal érkeztünk, amelyben a REDKEN termékek erejét prezentáljuk. Négy magyar fodrász, négy frizuraátalakítás, és egy szuper bizonyíték arra, hogy szakemberként miért érdemes a brand szolgáltatásait kipróbálni, vendégként pedig miért célszerű minden esetben a professzionális fodrászatokat látogatni. Lássuk, a csodálatos hajszínváltoztatásokat lépésről lépésre!

REDKEN: a márka, amiben a tudomány, a szépség és a fodrászat ereje találkozik

A REDKEN története egészen az 50-es évekig nyúlik vissza, népszerűsége azóta is töretlen. Paula Kent színésznőnek, és fodrászának Jheri Reddingnek hála létrejött az a márkaképviselet, ami nemcsak a szépség esztétikumát, de a haj– és fejbőr egészségét is előtérbe helyezi. A New York-i utcák atmoszférája, a tudomány és a divat találkozása tökéletesen leírja a brand innovatív szellemiségét. Az összes egyedi igényt képes kiszolgálni, széleskörű szortimentjének köszönhetően. Most meg is ragadjuk az alkalmat, és bemutatunk négy személyre szabott frizuraátalakítást, amit magyar partnerfodrászok készítettek.

REDKEN frizuraátalakítások lépésről lépésre*

*A step by step hajszínváltoztatások menetét a fodrászok saját szavaival tolmácsoljuk.

#1 DÁVID KITTI

Kiindulási alap: vendégem daueros, otthon festett hajjal érkezett. Az alapszíne 5-ös volt a tőnél kb. 2-3 cm-nél. Az egész 6-os natúrral volt befestve. Hajszerkezete roncsolt és károsodott volt, főleg a hajvégeknél.

Dávid Kitti Instagram oldala:

 https://www.instagram.com/kittidavidhairandmakeup/

REDKEN frizuraátalakítások: Dávid Kitti munkája – előtte fotó

STEP 01: első lépésként a vágás mellett döntöttem.

STEP 02: miután megszabadultunk a roncsolt részektől felhelyeztem a melírfóliákat. Diagonál leválasztást alkalmaztam az arc és a tarkó részeknél. Itt végig babylights technikával dolgoztam. Majd teasy lights melírokkal folytattam a munkát, amit vertikál és diagonál választásokban helyeztem el a fej többi részén. A szőkítéshez a Flash Lift Bonder Inside szőkítőt használtam, ami a pH bonder tartalmának köszönhetően nem roncsolja a hajat. 6% előhívóval dolgoztam, hogy a haj szépen felvilágosodjon, ezzel is ügyelve arra, hogy ne károsodjon tovább a haj szerkezete.

STEP 03: a hatóidő lejárta után a hajat Cleansing Cream tisztító samponnal mostam le, majd szárítottam meg. Ezután jött a tőfestés Chromatics festékkel, amelynek receptje: 20 g 5n + 20g 6n + 6% előhívó.

STEP 04: 35 perc után újra lemostam a hajat a Cleansing tisztító samponnal, ezután következett a tonizálás. Utóbbihoz a Shades EQ Gloss színezőt használtam folyékony előhívóval: 20g 6na + 20g 8v +40 g előhívó. 20 perc után lemostam.

STEP 05: ezek után a Chemistry 2-3 lépésből álló szalonszolgáltatásával helyreállítottam a haj pH-értékét, majd a törölközőszáraz hajra feltettem egy hajban maradandó Extreme Length krémet. Szárítás után szépen átpuhítottam a hajat.

STEP 06: miután megkaptam a végleges textúrát, a végekre Oil For All olajat használtam és Shine Flash 02-vel fixáltam.

VÉGEREDMÉNY: a végeredmény magáért beszél. Ilyen professzionális anyagokkal, ennyi vegyi eljárás után a haj még szebb és csillogóbb lett. A REDKEN-nel nincs lehetetlen!

Dávid Kitti munkája – utána fotó

#2 CSÁSZÁR DÁNIEL

KIINDULÁSI ALAP: a hajszín már évek óta nem változott, a hajvégek otthon festettek, violás-vöröses árnyalatúak voltak, a vöröses pigmentek helyenként hajszerkezetbe égtek. Az alapszín sötétbarna, 2-3 cm-es lenövéssel. Egy protein és vízhiányos hajhosszról volt szó, ami szemmel láthatóan kezelésre szorult, és most jön a csavar, ugyanis a vendég világos szőkét szeretett volna! Na, de mégis hogyan?

  Császár Dániel Instagram oldala:

 https://www.instagram.com/csaszarhairnyc/

Császár Dániel munkája – előtte fotó

STEP 01: tudván a haj előéletét megállapítottam, hogy többször is szükség lesz felvilágosításra, ehhez első körben a Flash Lift Bonder Inside 20 Vol-t használtam, de először csak egy próbatincsen, fóliával. Ezt követően az egész hajhosszt fóliában szőkítettem, a lenövést az alapnál egy színmélységgel világosabbra festettem (Chromatics 6N + Ultra Rich 7NN), ugyanis a vendég enyhén őszül is. Ezután rögtön Extreme Protein Cat ápolást kapott a haj, majd átárnyaltam Gloss-szal (8Na + 9M + Silver Green). Így kaptam a következő alapot:

Az első felvilágosítás

STEP 02: két hét múlva szabad levegőn újra felvilágosítottam a hajvégeket, szintén Flash Lift Bonder Inside 20 Vol-t használtam. A Cat kezelés mellett All Soft Heavy Creme is került a hajra, hogy a szárazságot visszafogjam. Ezután Gloss 09N + 09M-et tettem a hajvégekre:

A második felvilágosítás

STEP 03: három héttel később Blonde Glam 30 Vol szőkítőpasztával fóliában vilagosítottam újra a hajvégeket, majd a tőrészt is. Készült egy fázisfotó a szőkítési alapról:

Fázisfotó a szőkítési alapról

STEP 04: ezt az alapot egy nagyon érdekes színkeveréssel sikerült hűvössé varázsolni: Shades EQ Gloss 09Na + Pastel Silver Green + 010N + 010Vv + Clear. Majd 5 perc sem telt el, és már láttam, hogy gyönyörűen oltja ki az alapot és egységesíti a színt. 15 perc után lemostam az anyagot, és azonnal teljes ABC-kezelést kapott a haj.

VÉGEREDMÉNY: hosszú-hosszú idő, sok-sok anyag és gondolat, ötlet, de végül sikerült elérni a kívánt hajszínt – hála a REDKEN-nek!

Császár Dániel munkája – utána fotó

#3 KÉKESI RÉKA

KIINDULÁSI ALAP: modellem balayage hajat szeretett volna, egy természetes világosszőkét. Natúr 5 színmélységű haja eléggé le volt nőve, a végén több ember munkája is látszódott: melír, festés és egyebek. A haj nem volt roncsolva minimális egészségügyi vágást alkalmaztam a végeken.

Kékei Réka Instagram oldala:

https://www.instagram.com/purestylebudapest/

Kékesi Réka munkája – előtte fotó

STEP 01: dimenzionális leválasztási technikával dolgoztam, a nagyon szőke részeket kiválogatva. Szőkítéshez Flash Lift Bonder Inside-ot használtam 20 és 30 volumenes oxival, fóliában.

STEP 02: a hatóidő után Olaplex 2-vel kezeltem a hajat, majd a REDKEN hamvasító samponját használtam. Törölközőszáraz hajra a Shades EQ 9M+ 9T+ 10N+ 7P árnyalatokat kevertem egyforma arányban.

STEP 03: a végső ápoláshoz az új ABC sampont és balzsamot használtam, szárításhoz pedig a hajban maradó krémet Oil for All-al vegyítve.

VÉGEREDMÉNY:

Kékesi Réka munkája – utána fotó

#4 SZÜCS KRISZTIÁN

STEP 01 – KONZULTÁCIÓ: az első és legfontosabb, pontosan felmérni a vendégeim igényeit, esetleges problémáit, hajuknak jelenlegi állapotát, majd meghatározni, hogy mi a kiindulási alapszínem. Rengeteg kérdés megválaszolásával és képek segítségével, együtt megálmodjuk a kívánt színárnyalatot. A vendég kávét kap, addig félrevonulok a kapott információkkal és egy papírom megtervezem a hajszínt. Fontos, hogy a vendéget folyamatosan partnerként kezelem, akkor is ha esetleg nem kivitelezhető azonnal a kívánt szín. Jelen esetben a vendégem szőkébb, természetesebb hatású, hamvas árnyalatot szeretett volna, meghagyva tőnél a saját alaphajszínét.

  • Zóna 1: natúr 6-os alaphajszín
  • Zóna 2: szőkítőporral készített, melírozott 8-9-es színmélységű helyenként a natúr hajszín is megjelenik.
  • Zóna 3: egységes 8/9-es szőkített hajvég

Szücs Krisztián Instagram oldala:

https://www.instagram.com/szucs.krisztian.hairstylist/

Szücs Krisztián munkája – előtte fotó

STEP 02 – TECHNIKA/RECEPT: ahhoz hogy igazán egyedi és természetes legyen a balayage, a világosabb tincsek mellé kerülni fog egy sötétebb, mélyebb árnyalat is, ezáltal a világosabb tincsek még jobban fognak dominálni.

  • Balayage 1: Flashlift Bonder Inside szőkítőporral dolgoztam, amihez a natúr részeknél 20/Vol Pro Oxyt a már szőkített részeknél 10/Vol-t használtam, keverési arány 1:1,5. TIPP: akkor, amikor szabadlevegős technikát alkalmazok 1:1- ben – és a fólia között szeretném szőkíteni a hajat –, 1:1,5-ben keverem ki az anyagot.
  • Balayage2: itt a SEQ Gloss-t használtam, egyenlő részben kevertem ki a színeket és a Processing Solution gél előhívóval dolgoztam. (7NW, 8Gi, 7Gb) TIPP: próbáld ki a colorthickenert, ha precíziós munkához használod a SEQ-t!

STEP 03 – SZÍNEZÉS: ennél a lépésnél adjuk meg a balayage lelkét, végső árnyalatát. Két részletben színeztem a hajat, első lépésben készítettem egy mélyebb, árnyékoltabb tövet, majd ezt összedolgoztam a végekre felkerülő ragyogó árnyalatú színezővel.

  • Zóna 1: SEQ 8N 25gr, 8Gi 10gr, 7P, 10gr
  • Zóna 2: 10GI 30gr, 9V 15gr, 10P 10gr

STEP 04 – ÁPOLÁS, STYLING: a szőkítési folyamatokat a kötésvédelemmel ellátott szőkítőporunkkal készítettem, így már a világosítás alatt is védve volt a vendégeim haja. Extra ápolásként az adott hajminőségnek megfelelően kezelést is alkalmaztam. Jelen példánál egy Chemistry hajkezelést kapott a vendégem. Chemsitry step by step:

1. Color Magnetics sampon

2. Extreme CAT 2*

3. Extreme Shot 2*

4. All Soft Shot 1*

5. Ph Phixer 3,5

6. All Soft Megamaszk

Míg a balayage lelkét a színezés adja meg, testet ölteni a hullámok által fog igazán. A hajszárításnál GUTS 10 volumennövelő habot használtam, valamint Extreme Play Safe hővédő– és regeneráló krémet –, ettől brutál rugalmas lett a haj. A puhaságért az All soft Argan-6 olaj felelt. A hajsütésnél a Fashion Work 12-es hajlakkal, valamint a Shineflash 02-es hajfénnyel dolgoztam.

VÉGEREDMÉNY:

Szücs Krisztián munkája – utána fotó

Kedvet kaptál a REDKEN termékek megismeréséhez?

Csatlakozz a REDKEN Professionals HU Facebook-csoporthoz, vagy vedd fel a kapcsolatot Szikszay Szabina Redken üzletfejlesztővel ezen a telefonszámon +36-30-319-7047 vagy a szabina.szikszai@loreal.com e-mail címen!

Forrás és képek: REDKEN Hungary