Keresés

Professzionális fodrász termékek: bemutatkozik a REDKEN

A márkák napja cikksorozatunkban a REDKEN mutatkozik be.

A hazai fodrászvilágban nagyon sok professzionális fodrász márka található. Ez egyrészt nagyon jó, mert mindenki megtalálja a hozzáillőt, másrészt viszont nagyon könnyű elveszni a hatalmas kínálatban. Azért, hogy lássuk a teljes képet, elindítottuk a márkák napja cikksorozatunkat, amely segít eligazodni a Magyarországon is forgalmazott brandek filozófiájában és a professzionális fodrász termékek szortimentjében. Figyelem, bemutatkozik a Redken!

Márkatörténet: a REDKEN sajátossága

A Redken márkát 1960-ban egy dinamikus, vállalkozó szellemű amerikai színésznő, Paula Kent és a fodrásza, Jheri Redding alapította. Az örökölt tudáson, a fehérjék, valamint a megfelelően savas pH ismeretén alapuló úttörő jellegű kutatás lehetővé tette a fodrászszakma egyik legmodernebb termékeinek megszületését. A Redken a kezdetekben kis gyártónak számított, hiszen a 400-ból csupán a 400. helyen állt. Paula Kent 1967-ben találkozott a Nagy Britanniából származó, az embereket kissé megosztó Vidal Sassoon-nal, akinek tehetsége azonnal elkápráztatta. Ennek következtében a színésznő egy három éves amerikai turnéra invitálta a szakembert, hogy ez idő alatt a lehető legtöbb fodrásznak átadja tudását. Ez a turné 27.000 szakember munkáját befolyásolta, és egyfajta forradalmat jelentett a fodrászvilágban. A Redken filozófiája szerint a hajápolók, a hajfestékek, valamint a hajformázó termékek egyetlen, egymást tökéletesen kiegészítő egységben egyesülnek. A márka ma is a széleskörű tudományos ismeretekre, a fodrász szakértelmébe vetett hitre és üzleti támogatására épít. Elkötelezett az iránt, hogy minden szakembert segítsen, nem csak szakmai szempontból, hanem az üzletfejlesztés területén is.

A Redken szexi, modern és energiával teli márka, amely a divat, a tudomány és az inspiráció egyedülálló ötvözésével New York utcáinak atmoszféráját, energiáját és stílusát viszi el a szalonokba. Az USA vezető márkájaként a Redken elkötelezett a fodrászok támogatása mellett. Innovatív termékeinek és egyedi igényekre szabott oktatási programjának segítségével fogalmazta meg mottóját: “Képezd magad, fejleszd üzleted, valósítsd meg önmagad!”

A Redken három alappillére

  1. Természetes pH-érték: a Redken termékek minden esetben (amikor csak lehetséges) enyhén savas, azaz 4,5 és 5,5 közötti pH-értékűek. Ez a pH-érték a haj és a fejbőr számára is természetes, így a Redken termékei lemásolják a haj természetes közegét, aminek köszönhetően képesek megóvni annak állapotát.
  2. Víz és proteinek: a víz és a különböző proteinek a haj legfőbb építőkövei, mert befolyásolják a haj textúráját és megjelenését. A Redken termékek pedig pontosan ott pótolják ezeket az összetevőket, ahol szükség van rájuk.
  3. Fodrász ajánlásának ereje: a Redken legfontosabb alappillérének a saját szakemberei számítanak. A Redken fodrászai végzik el a haj- és fejbőrdiagnózist, illetve ők ismerik annyira a brand termékeinek és szolgáltatásainak mélységét, hogy azok képesek legyenek a vendégek maximálisan személyre szabott kiszolgálására.

Redken sikertermék: Redken Shades EQ tartós hajszínező

Ha egyetlen mondattal kellene jellemezni azt a Redken terméket, amely meghódította az egész világot, akkor az a következő lenne: “Egy hajszínezőfesték, amely hajápoló is egyben.” A Redken Shades EQ ammóniamentes, hosszan tartó hatással bíró, rendkívül könnyen használható, tartós hajszínezőfesték. A színpigmentek olyan ragyogó árnyalatokat hoznak létre, amelyek tartósan megmaradnak a hajszálak felszínén, ezzel biztosítva a hosszantartó ragyogó fényt, továbbá javítva a hajszerkezet minőségét.

MIÉRT ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI A TERMÉKET?

  • Az ammóniamentes összetétel biztosítja, hogy a természetes hajszín nem világosodik, illetve megakadályozza a kutikula sérülését, javítja annak állapotát.
  • A gabonákból származó aminosavak segítenek megőrizni a haj nedvességtartalmát és óvják a haj minőségét.
  • A szilikon tökéletesíti a haj fényét, a savas pH-érték pedig biztosítja a termék gyengéd hatásmechanizmusát, garantálja a magas minőséget, valamint a ragyogó fényt.
  • A Shades EQ-t számtalan módon felhasználható, segítségével változatos szolgáltatásokat tudsz nyújtani régi és új vendégeidnek egyaránt.

MIKOR ÉRDEMES HASZNÁLNI?

A Redken Shades EQ tökéletes termék a natúr vagy festett haj színének kiemeléséhez, megváltoztatásához, lágyításához, vagy éppen intenzívebbé tételéhez. Használhatod világosított, szőkített vagy melírozott haj esetén, pasztellizálásához és az ősz haj árnyalásához is:

  • színfrissítés esetén a hajhossz és a hajvégek (2-es és 3-as zóna) színének élénkítéséhez, oxidációs hajfesték tövekre történő (1-es zóna) egyidejű alkalmazása mellett a melírok színének pasztellizálásához is alkalmazhatod.
  • színkorrekció során a világos haj sötétítésénél előpigmentáláshoz, egyenletlen árnyalatok korrekciójához, illetve, melírozás esetén sötétebb árnyalatok eléréséhez is nagyon jól használható a SEQ.

Kedvenc REDKEN csapatépítő emléke

“Habár a Redken Artist csapata minden évben képviseli a hazai fodrászokat a márka hivatalos nemzetközi szakmai rendezvényén, a Redken Symposiumon, létezik egy itthoni esemény, amely még nagyobb hatással van a csapatunkra. A Redken fodrászokat minden évben összehozza egy megható és különleges esemény, a Cut-a-Thon. Idén 6. alkalommal rendeztük meg a nemzetközileg is jól ismert jótékonysági hajvágási maratont, ahol fodrászaink váltásokban 12 órán át dolgoztak azért, hogy gyönyörűvé varázsolják az adományozók frizuráját. Az összegyűlt teljes összeggel minden évben más és más gyermekalapítványt támogatunk. Fantasztikus átélni azt a napot, amikor a szakembereink a szalonokban egész napra leteszik az eszközeiket, és közösen, szívvel-lélekkel beteg, illetve rászoruló gyermekeken segítenek. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyre több fodrász szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, és hogy a rendezvényünk évről-évre nagyobb sikernek örvend. Ezt a növekvő tendenciát elsősorban a résztvevő fodrászainknak, a márkát képviselő szakembereinknek köszönhetjük: ezúton is köszönjük nektek, csodásak vagytok! 🙂 “

Redken elérhetősége

REDKEN ÜZLETFEJLESZTŐ:

Ladoniczki Márta

+36-30-393-9242

Forrás és képek: REDKEN

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)