Keresés

Hair Gloss kezelés a fényes haj megőrzéséhez

A fényes haj titka a hair gloss kezelés!

Sokan tapasztalják, hogy új hajszínük elkészülte után pár nappal a frizurájuk töredezetté, fénytelenné válik. Ezek sajnos a hajfestés olyan velejárói, amiket nagyon nehéz elkerülni. Így ha ez a probléma téged is érint, tarts velünk! Utóápolással ugyanis nagyon sokat tehetsz hajad egészségéért! Mai cikkünkben mutatunk egy eljárást, amellyel visszaszerezheted frizurád fényét. Olvass tovább és tudd meg mi az a hair gloss kezelés!

Mi az a hair gloss kezelés és hogyan működik?

A hair gloss kezelés egy kettős hatású eljárás, amely amellett, hogy segít megőrizni festett hajad színét, frizurád fényességét és egészséges állapotát is garantálja. Emellett segíthet a rézszínűség kialakulásának meggátolásában is. Teszi ezeket úgy, hogy az anyag bevonja a hajat és beszivárog a kutikulába. Az eljárás valahol a festék és a mélykondicionáló között helyezkedik el és nem károsítja a hajat.

Mik a hajfényesítés különböző változatai?

Bár a hajfényesítés eredetileg a festett haj ápolására, szín és csillogásmegőrzésére lett kifejlesztve, de ma már ez az eljárás nem csak színezett hajra használható. Alkalmazhatjuk ugyanis az eredeti, natúr frizuránkra is akkor, ha extra fényességet szeretnénk neki adni.

Otthon vagy szalonban érdemes alkalmazni a hair gloss kezelést?

A kezelés előnye, hogy otthon és szalonban, fodrász által is alkalmazható. Azonban az, hol érdemes ezt végrehajtanunk, az előbb említett típusoktól függ.

Eredeti, natúr haj esetén bátran elvégezhető a kezelés otthon is, hiszen ez egy nagyon egyszerű folyamat. Mindössze egy gyors hajmosásra van szükség, ami után fel kell vinni az átlátszó fényesítőt és körülbelül 20 perc múlva vagy az utasítás szerint leöblíteni. Fodrászinfó tipp: Az egyszerűség és natúr hajad ellenére mi azt javasoljuk, a kezelést szalonban, professzionális termékekkel végeztesd el. Ezzel ugyanis elkerülheted a hibalehetőségeket és garantálhatod magadnak a legfényesebb frizurát a legjobb minőségben.

Festett haj esetén pedig a hair gloss kezelést mindenképpen fodrászodtól kell kérned. Ennek oka, hogy a szalonban egy, a hajszínedre szabott, szakértő által kevert és alkalmazott formulát kapsz. Így a kezelésed sokkal hatásosabb és hosszan tartóbb lesz, illetve pontosan azt a színt emeli ki, ami neked van, nem pedig egy általános árnyalatot.

Meddig marad meg egy eljárás eredménye?

A hair gloss kezelés egy ideiglenes, tehát nem tartós megoldás. Használatával körülbelül egy hónapig lesz fényes a haj, de ezt több tényező is befolyásolni tudja, például:

  • volt-e használva festett hajra való sampon, kondicionáló
  • a fényesítés szalonban vagy otthon készült-e 
  • hűvösebb vízzel volt-e mosva a haj
  • mi a hajszín.

Ezektől függően tehát a kezelést négy-hat hetente érdemes ismételni.

Fodrász vagy és bevezetnéd ezt a szolgáltatást? Mutatjuk, hol tudod beszerezni a kezeléshez szükséges anyagot!

2022-ben írtunk az IdHAIR Gloss típusú hajfestékeiről, melyek azóta is a piacon vannak. A termékeket ide kattintva Te is beszerezheted, ha pedig elnyerte tetszésed, lehetsz partnerük is. 2023-ban pedig a Wella Professionals is bevezetett egy hasonló, hajfényesítő eljárást a Shinefinity termékcsaládjuk bemutató estjén.

Ha pedig vendégként szeretnéd kipróbálni a hair gloss kezelést:

Ha cikkünk olvasása során Te is rászántad magad hajad kifényesítésére, ne várj tovább! Keresd fel fodrászodat és kérj időpontot. Ha pedig elkészült a frizurád, várjuk az előtte-utána képet.

Forrás: elle.com