Keresés

Hajszíntrend 2024

Mutatjuk, mi a hajszíntrend 2024-ben!

Az új év beköszöntével sokan szeretik egy új önmagukat megmutatni, kezdve ezt akár hajszínük megváltoztatásával. Éppen ezért most összegyűjtöttük, mi lesz a hajszíntrend 2024-ben. Gombabarna, sárgabarackos rézszín vagy Capri kék? Ha ezek felkeltették érdeklődésed, tarts Velünk!

Gyöngyházfényű fehér

2024-ben az előrejelzések szerint népszerűek lesznek hűvösebb tónusok és a szőke árnyalatok, mint például a fényes gyöngyházfényű fehér hajszín. Ahhoz hogy ezt a megjelenést elérjük a szőkítést az egész hajra kell felfesteni, a hajat pedig nagyon világosra kell emelni, ezért 2-3 vagy több kezelésre is szükség lehet.

Fontos tudnivaló: Ez egy nagyon különleges és rendkívül világos árnyalat, ezért nem mindenkinek készíthető el. Ennél a színnél a legfontosabb a megfelelő, szakszerű konzultáció a vendéggel és a haj alapos szemrevétele.

Sárgabarack-réz hajszíntrend 2024

A réz árnyalat már több éve divatos, mostanság azonban egyre több fanyarabb réz árnyalatot látni. Ilyen például a barack, az eper és a sárgabarack. Most az utóbbi szín került párosításba a réz árnyalattal, népszerűsége pedig egyre nő, ezért bátran elkezdhetjük ezt is 2024 hajszíntrendjei közé sorolni. Ez a szín - annak ellenére, hogy a réz és vörös árnyalatokhoz is közel áll - a világos színektől sincs messze, így tökéletes átmenetet képezhetnek az egyre közeledő tavaszra is. Ez az árnyalat viselhető balayage-ként, melírként, de teljes színként is. Az árnyalat pedig nagyban hasonlít a Pantone által nemrég bejelentett "Az év színe 2024-re", a Peach Fuzz-ra.

Élénk Capri-kék

A múlt év végén írtunk a kék hajszínekről és azok viseléséről, nos, úgy látszik, akkor megéreztünk valamit, hiszen most ebben a cikkünkben is írhatunk erről. A kék egyik árnyalata, az Élénk Capri-kék, angolul a Vibrant Capri Blue ugyanis bekerült a 2024-es év legnépszerűbb színei közé, sőt a Pantone Fashion Color Trend Report szerint ez a 2024-es év egyik legfontosabb árnyalata lesz. Így ha egy merész váltást tervezel idénre, ezt a színt bátran ajánljuk neked!

Elkészítését illetően ezt a hajszínt a legkönnyebben a világos hajú vendégeknél lehet elérni, hiszen minél sötétebb a haj, annál többször kell világosítani és és annál valószínűbb, hogy a szín a folyamat közben melegebb lesz, ami később akár színkorrekcióval járhat, ezért hosszabb folyamat. Viselésük és ápolásuk tekintetében a kék színek sokkal tovább maradnak a hajban, viszont nagy az ápolási igényük is.

Csíkos szálak

Továbbra is népszerűek a kiemelések, azonban ennek egy újabb formája kezdi egyre inkább beleásni magát a fodrászvilágba. Ez az új hajszíntrend 2024-ben az, amikor a haj egyes részein véletlenszerűen elhelyezünk többi világos szőke és/vagy fehér csíkokat is.

Fontos tudnivaló: Ez a megjelenés legjobban a sötét, más színt nem tartalmazó haj erős kontrasztjával működik, ezért a legjobb eredményt egy sötétebb, egész hajra kiterjedő tónusú hajjal érheted el. Világos hajú vendégek esetén a trend fordítottját próbálhatod ki, azaz, hogy a világos hajba helyezel el véletlenszerű, barna csíkokat. Azonban a trend előnye, hogy bármilyen színnel dolgozhatsz, határt csak a saját képességeid és vendégeid elképzelései szabnak majd.

Hoztunk egy összeállítást:

Gombabarna - egy letisztult hajszíntrend 2024-re

A 2024-es előrejelzésekben az előző - extrémebb hajszínek mellett -  a természetes, földszínű barnákat is megtaláljuk. Ilyen például a gombabarna, amelynek népszerűsége különösen fellendülőben van.

+1 Mézszőke

Listánk - és az előrejelzések - utolsó eleme a mézszőke, amely az egyébként is népszerű szőke hajszínt fogja majd feldobni 2024-ben. Erről a hajszíntrendről azonban nemsokára bővebben is írni fogunk. Kövesd figyelemmel oldalunkat!

Képek: Pinterest

Forrás: HJI