Keresés

Hamvas vagy meleg hajszínek - íme a felmérés eredményei!

Májusban felmérést indítottunk, hogy megtudjuk, a hamvas vagy meleg árnylatok népszerűbbek.

A hamvas árnyalatok nagyon nagy népszerűségnek örvendenek az utóbbi időben. Egyre több fodrásztól hallottuk azonban, hogy ez a trend lassan elmúlóban van és visszatérnek ismét a meleg árnyalatok. Ennek tisztázására felmérést indítottunk a Fodrászinfó Pro szakmai csoportban, amelyet jó néhányan ki is töltöttek.

Hamvas vagy meleg árnyalatok – eredmények

Melyik típusú színeket kérik tőled többen a szalonban?

Bár az elején úgy tűnt, hogy túlsúlyban lesznek a meleg árnyalatok, mégis a felmérés végére kiderült, hogy még mindig a hideg illetve hamvas árnyalatok népszerűek a vendégek körében. Egész pontosan a kitöltők 60,3%-ánál kérik ezt többször a vendégek.

Szoktak-e a vendégeid váltani a hideg és meleg árnyalatok között?

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy egy hajszínmegváltoztatás során mi a jellemzőbb tendencia:

  • hamvasról meleg árnyalatra,
  • melegről hamvas színekre,
  • maradnak az addig viselt hajszínnél

A legtöbb fodrász tapasztalata szerint a vendégek leginkább megmaradnak az addig viselt hajszínnél, legyen az hamvas vagy épp meleg árnyalat. Változtatáskor azonban inkább jellemző, hogy meleg árnyalatokról hamvas színre változtatnak.

Melyiket szoktad ajánlani gyakrabban a vendégeidnek, hamvas vagy meleg színeket?

A kérdőívben ezen a ponton érkezett meg az érdekes fordulat, hiszen a válaszadók több mint 70%-a meleg árnyalatokat ajánl a hamvas színekkel szemben. A vendégigény ezek szerint tehát továbbra is a hamvas színekre orientálódik, a fodrászok ajánlása azonban a meleg árnyalatokra.

Milyen hajtípussal, bőrszínnel rendelkező vendégeknek ajánlod a hamvas illetve meleg árnyalatokat?

Ha már ajánlások, arról is megkérdeztük a fodrászokat, hogy kiknek ajánlják inkább a hamvas vagy épp a meleg színeket. Nagyon változatos véleményeket kaptunk. A válaszok szerint a hamvas színeket leginkább világos, porcelános, ám nem túl sápadt bőrhöz ajánlják a szakemberek, illetve ideális választás világos szemhez. A hamvas árnyalatok azoknak is jól állhatnak, akik szeretnék kiegyensúlyozni arcuk pirospozsgásságát.

A meleg árnyalatokat sok szakember ajánlotta barnább bőrhöz és szemhez, de olyan válasz is akadt, mely szerint szinte mindenkinek ajánlhatók a meleg árnyalatok. Egyesek a kemény arcvonások puhítására ajánlják a meleg színeket, mások szerint a szeplős archoz állnak jól.

Összegzés

A felmérésből, mint korábban is írtuk, az derül ki, hogy a vendégek szeretnének továbbra is hamvas árnyalatokat viselni, ám sok esetben kiderülhet, hogy inkább egy meleg szín passzol hozzájuk. A fent leírtak alapján mindenki eldöntheti, hogy a bőréhez, hajtípusához melyik árnyalat állna jól, de természetesen elengedhetetlen a fodrásszal való konzultáció és a személyiségjegyek figyelembevétele.

Reméljük felmérésünk hasznos volt számotokra, hamarosan érkezünk a következővel!