Keresés

Hűvös barna árnyalat készítése a JOICO prizma-melírtechnikával

A hűvös barna árnyalat kedvelőinek ez a technika egy hatalmas mentőöv lesz!

A hajszínváltoztatási trendek folyamatos alakulása miatt mindig résen kell lenni. Mint minden szakmában, a fodrászatban is elengedhetetlen az állandó tanulás, ezért is szeretjük a step by stepes gyorstalpalókat, amikből egy ebédszünet alatt is sok fontos információ birtokába kerülhetsz. Ezúttal a JOICO prizma-melírtechnikájával készített hűvös barna árnyalat megalkotásának lépéseit osztjuk meg veled. Mire vársz még? Fejlődjünk együtt!

Bevezetés egy hűvös barna árnyalat elkészítésének részleteibe

A hűvös barna (avagy gombabarna) hajszíntrend egyre nagyobb teret nyer magának. A JOICO LumiShine új Ash Ash sorozatának köszönhetően pedig most minden eddiginél is könnyebben el lehet készíteni. A hét, tökéletesen megalkotott, zöld alaptónusú árnyalatból álló színkollekciót kifejezetten a nemkívánatos narancsos-vöröses árnyalatok melegségének semlegesítésére tervezték. Hogyan működik a gyakorlatban? A JOICO márkanagykövete, Larisa Love most meg is mutatja számodra a prizma-melírtechnika segítségével. Ha kíváncsi vagy egy finom árnyalatfrissítésre, ami végül kifinomultságot sugároz, tarts velünk!

JOICO “Cool Brunette” és Double Ash Prism Light Technique step by step

A JOICO HŰVÖS BARNA ÁRNYALAT RECEPTJE LARISA LOVE-TÓL:

  • Előkészítés: Defy Damage ProSeries 1: Bond-Protecting Color Optimizer Spray használata
  • 1. formula: LumiShine Permanent Creme 5AA 20-as (6%) Vol. LumiShine Developerrel
  • 2. formula: LumiShine Permanent Creme 6AA 30-as (9%) Vol. LumiShine Developerrel
  • 3. formula: Blonde Life Powder Lightener 20-as (6%) Vol. LumiShine Developerrel
  • 4. formula: LumiShine Demi-Permanent Liquid 6AA 5-ös (1.5%) Vol. LumiShine Developerrel
  • 5. formula: LumiShine Demi-Permanent Liquid 8AA 5-ös (1.5%) Vol. LumiShine Developerrel.
  • Utóápolás: Defy Damage ProSeries 2: Bond-Strengthening Color Treatment használata

KIINDULÁSI ALAP:

STEP 01: készítsd elő a hajat a Defy Damage ProSeries használatával! Rázd fel erőteljesen a flakont, majd a tartalmát körülbelül 4 cm-es szakaszokra, kis adagokban fújd rá a hajra! Az egyenletes eloszlatás érdekében, fésüld bele a tincsekbe! A vendég kényelme érdekében, ügyelj arra is, hogy az anyagfelvitel az arctól távolabb történjen!

STEP 02: a Defy Damage azonnal hatni fog, látni fogod a haj fényét és puhaságát. A ProSeries egy egyszerű, egy lépésben használatos spray, aminek segítségével egyenletesebb “színleadást” tudsz elérni, miközben 5x erősebbé tudod varázsolni a hajat. Hála a termék innovatív jellegének, így 80%-kal képes vagy csökkenteni a haj töredezését festés közben.

STEP 03: a korábban megadott 1. formulát vidd fel a haj egészére!

STEP 04: amikor elölről viszed fel a festéket, ellenőrizd a diagonálisan leválasztott szakaszokat, mert így lehetsz csak biztos abban, hogy minden rész szépen és tisztán távol marad az arctól!

STEP 05: a frufru részből válassz le egy háromszöget, majd a szemöldök ívéhez mérten készíts egy patkóleválasztást a fejtetőn!

STEP 06: a frufru egyik oldalán dolgozz átlósan, alkalmazd a képen látható “szövésszerű” leválasztást (prizma-melírtechnikát), majd a hajvégekre vidd fel a 3. formulát!

STEP 07: a korábbi leválasztáshoz hasonlóan folytasd a munkát, majd készíts babylight-melírokat! A melírok mennyiségét mindenképp konzultáció után határozd meg, a haj típusától, sűrűségétől és a frufru hosszától függően! Ez azért kifejezetten fontos, mert ha túl sok babylightot alkalmazol egy rövid frufru részen, akkor nagyon foltos lesz a végeredmény.

STEP 08: finom leválasztásokkal dolgozva, egészen a fültől a patkó alakban leválasztott részig haladva, alkalmazd a 3. formulát!

STEP 09: folytasd a munkát átlósan, a patkó leválasztásból kiindulva!

STEP 10: a 09-es lépést ismételd meg a másik oldalon is!

KÉSZ FÓLIÁZÁS HÁROM NÉZETBŐL:

STEP 11: a 2. formulát vidd fel azokra a részekre, ahol még a hajat nem érintette festék! Ez a szín bele fog olvadni az alapszínbe.

STEP 12: a hatóidő 35 perc. Miután letelt, öblítsd ki a festéket, majd mosd meg a hajat Defy Damage Protective samponnal!

STEP 13: végül alkalmazd az 5. és a 6. formulát “könnycsepp-módszerrel (=teardrop method)” a haj közepétől kezdve, egészen a tincsek végéig!

STEP 14: a folyamat 5-15 percig tart. Ha ezzel megvagy, öblítsd ki a hajat, és használd újra a Defy Damage Protective sampont, majd a Defy Damage ProSeries 2-t! Utóbbit is nedves hajra kell felvinned, 5 perces hatóidő mellett. Amikor letelt, már csak ki kell öblítened a hajból, és jöhet is egy kreatív styling!

VÉGEREDMÉNY:

Forrás és képek: JOICO