Keresés

Kérdeztünk, ő válaszolt: Interjú az Iro Comb eszköz feltalálójával

Az Iro Comb eszköz feltalálójával, Nanoval beszélgettünk.

Nem is olyan régen írtunk az Iro Comb eszköz leleményességéről, mellyel a melírozást könnyebbé és élvezhetőbbé teheted. A háromszög alakú fésűt “Nano”, egy 15 éve fodrászoktatóként dolgozó férfi találta ki, hogy megkönnyítse vele a tanítványai és a már dolgozó fodrászok életét. Most leültünk beszélgetni vele, és feltettük neki a még meg nem válaszolt kérdéseket a termékről.

Nano, mióta vagy fodrász, és mikor döntötted el, hogy colorist specialista leszel?

A nevem Rok “Nano” Naranda, és Szlovéniából származom. A vezetéknevemben fellelhetőek a magyar gyökerek, tekintve, hogy a szüleim abból a régióból vándoroltak ebbe az országba. 23 éve vagyok fodrász, és a pályafutásom a Subrina Professional céggel kezdődött, amely Szlovénia egyetlen hajtermék-gyártója. Azzal kezdtem el a tanulmányaimat, hogy hajat festhessek.

Rok "Nano" Naranda, az Iro Comb eszköz feltalálója

Egy elég innovatív termék megálmodójának lenni nagy szó. Hogy jött elő az ötlet?

Az Iro Comb eszköz valóban innovatív, ráadásul nagyon praktikus. Az ilyen megoldások akkor születnek, mikor kiszélesíted a látókörödet, és egy bizonyos probléma megoldására összpontosítasz. A hajfestések világában nagy volt a kereslet a balayage-ra, már a koronavírus előtt is. 17 évig dolgoztam fodrászoktatóként egy szakközépiskolában, és gyakran néztem, hogyan birkóznak meg a diákok a különböző festési technikákkal. Rájöttem, hogy számukra a tupírozás a legegyszerűbb, de az roncsolhatja a hajat és fésülést igényel. Az Iro Comb eszköz azért született, hogy megoldja ezt a problémát. Az első pandémia alatt elég időm volt kidolgozni az ötletet, és mikor újra kinyitottak az iskolák, elkezdtem tesztelni a terméket a modelleken is.

Az Iro Comb eszköz használatával sikerült megoldást találnod arra, amit az eddigi eszközeiddel nem tudtál megoldani?

Igen. Az Iro Comb egy kellemes, természetes balayage-t ad, és gyorsabban elérheted a kívánt eredményt, mint más eszközökkel.

Természetes eredményt nyújt a termék használata

Mik az erősségei az Iro Combnak? Miért képes más eszközöket helyettesíteni?

Az Iro Comb eszköz erőssége az egyediségében rejlik. Szabadalmaztatott háromszög alakú, mely lehetővé teszi, hogy pontosan eloszthassuk a hajat. A leválasztás nagysága befolyásolja a végeredményt, illetve dönthetsz, hogy a hajszakasz közepét vagy végét fested-e be. Azzal, hogy nagyon kis tincsekre osztod a hajat, képes leszel egyetlen mozdulattal tupírozni, és mégis tökéletes eredményt elérni vele.

Az Iro Comb eszköz elég sokoldalú. Használhatod fésülésre és szétválasztásra is. Gyors és egyszerű megoldást ad arra, hogy előkészítsd a hajat a balayage, a highlight vagy a babylight elkészítésére. Emellett fontos kiemelnem, hogy az Iro Comb minőségi anyagokból készült, főleg az extrém körülményekre, így az eszköz maga ellenálló, robusztus és tartós is.

Kinek ajánlod az Iro Comb eszköz használatát?

Minden fodrásznak és annak, aki hajat fest. Kutatásaim során rájöttem arra, hogy az idősebb kollégáimnak nehezebb volt hozzászoktatnia magát valami újhoz, de nem volt gondjuk az Iro Comb használatával. Ajánlom mindazoknak, akik újat szeretnének tanulni, és szeretnek új dolgokat kipróbálni.

Mennyire szeretik a fodrászok? Milyen visszajelzéseket kaptál?

A fodrászoktól kapott visszajelzések elég pozitívak. Naponta kapjuk a dicséreteket, a fotókat és a videókat arról, miket készítettek el az Iro Comb használatával. Azoknak, akik nehezen használnak új eszközt, készítettünk egy lépésről-lépésre útmutatót is!

Melyik technikához ideális az Iro Comb?

Több technikára használható: hullámosításra, tupírozásra, babylight készítésére, szabadkezű technikákra és airtouchra is.

Magyarországon sokan panaszkodnak az árra. Rengeteg olcsóbb másolat található a piacon. Mi az előnye annak, ha mégis az eredetit veszik meg?

Azzal, hogy a mi termékünket vásárolod meg, támogatod az európai know-how programot, az innovációt és magát a termelést. Azért, hogy támogathassuk a helyi gazdaságot, gondoskodtunk arról, hogy az Iro Comb eszköz teljes mértékben Szlovéniában készüljön. A termék jövőképe tükrözi az értékeinket és az elkötelezettségünket Európa fejlődése iránt.

Az Iro Combot több éven át, kemény munka árán fejlesztettük ki. Ez a szigorú körülmények között tesztelt fésű kiváló minőségű alapanyagokból készült, ellentétben az olcsó, kínai példányokkal. A csomagolása újrahasznosított kartonból és biológiailag lebomló anyagokból tevődik össze. Emellett minden vásárló kap tanácsokat és használati utasítást a fésűhöz, illetve folyamatos ügyfélszolgálatunk is van.

Az Iro Comb egy teljesen új, általad fejlesztett eszköz? Szabadalmaztattad is?

Az Iro Comb eszköz egy egyedi innováció, és amint eldöntöttem, hogy piacra dobom, szabadalmaztattam a WIPO-n keresztül. Ez az egyetlen módja, hogy versenyre keljünk a másolatokkal. Minden innovátornak javaslom a szabadalmaztatást!

Mesélnél bővebben a fejlesztés folyamatáról? Hogy képzeljük el egy fodrászati kellék megalkotását?

Szerintem csak egy fodrász képes hasznos, minőségi fodrászeszközt megalkotni. Minden egy papírra vetett vázlattal kezdődött, amit később 3D tervezőkkel és mérnökökkel együttműködve fejlesztettünk ki. Amikor már elégedettek voltunk a tervezettel, jött a 3D-s prototípus. Ezután különböző hajtípuson teszteltük a fésűt, amiknek az eredményét figyelembe véve új 3D nyomatokat készítettünk. Összesen több, mint 30 különböző változat és 3D nyomat készült, mire az Iro Comb eszköz a fodrászok kezébe került tesztelésre. Az általuk kapott visszajelzések alapján további fejlesztéseket hajtottunk végre, amit új 3D nyomat és tesztelés követett. Ez a folyamat ismétlődött, amíg meg nem született a végtermék.

Az Iro Comb eszköz egyedi végeredményét a folytonos tesztelésnek köszönheti

Kik segítettek téged a fejlesztés során?

Fodrászok, coloristok és az én csodálatos csapatom. Nélkülük nem lennénk ott, ahol most vagyunk.

Milyen marketing eszközöket használtál a termék bevezetésére? Milyen lépésekből állt?

Először digitális marketinget használtunk, elérhetővé tettük az Iro Comb eszköz előrendelését a honlapunkon. Ezt követte a gyártás és a marketing kampány. A weboldal maga a Shopify platformon, míg a termék népszerűsítése a közösségi médián és az influencereken keresztül történik. Saját videó és fotóanyagunk, valamint a vásárlók által készített anyagok kerülnek ki ezekre a közösségi oldalakra.

Az Iro Comb eszköz egy egyedülálló darab a piacon. Tervezed bővíteni a palettádat? Van bármi ötleted, amit alkalmaznál a gyakorlatban is?

Rengeteg tervünk van, de a célunk a stabil növekedés. Jelenleg a prioritásunk az Iro Comb eszköz – még csak pár hónapja van a piacon, és hála a hatalmas keresletnek, teljes odafigyelést igényel.

Képek: Rok “Nano” Naranda