Keresés

IRO COMB: az új generációs melírtechnikai eszköz

Egy új innovatív eszköz a terítéken, ez az IRO COMB! Bemutatás következik!

Egy fodrász nem nagyon tud úgy végig görgetni az Instagram vagy Facebook felületén, hogy minimum egy IRO COMB hirdetésbe ne futna bele. De mi ez az eszköz és miért forradalmasítja a melírozás technikáját? Ebben a cikkben bemutatjuk, görgess lejjebb!

Az IRO COMB sztori

Nano, az IRO COMB feltalálója több mint 15 éve fodrász oktató. Miután látta, hogy a diákok a hajfestési technikákkal küszködnek, egy innovatív ötlettel állt elő: egy forradalmi háromszög alakú fésűvel, amely nemcsak megkönnyíti a munkát, hanem új megközelítések és stílusok felfedezését is lehetővé teszi.

Az IRO csapata hajoktatási-, tervezői- és marketing-szakemberek kis csoportja, akiknek a küldetése, hogy megosszák ezt az innovatív eszközt a coloristok globális közösségével. Elképzelésük szerint az IRO COMB megmozgatja a szakembereket és forradalmasítja a hajfestést. A csapat izgatottan várja, hogy a felhasználók tapasztalatai alapján felfedezze azokat az új kreatív lehetőségeket, amelyek létezéséről eddig nem is tudtak.

Mi az IRO COMB?

Ez egy innovatív eszköz fodrászoknak és coloristoknak – mestereknek és kezdőknek egyaránt. Úgy tervezték, hogy leegyszerűsítse és felgyorsítsa a hajrészek felosztásának folyamatát, és használatával könnyedén elkészíthetők legyenek a különböző melírozási technikák.

Miből készül az IRO COMB?

Az eszköz nagy teljesítményű nylon műanyagból készül, hozzáadott üvegszálakkal. Ez az anyag szilárdságot és merevséget ad nekünk magas hőmérsékleten, emellett kiváló kopás-, és vegyszerállóságot biztosít. Ugyanezt az anyagot használják az autóiparban is. A gyártó arra figyelmeztet, hogy egyes szálak nem egyenletesek, és közvetlen napfényben a fésű felületén láthatók – ami a munka minőségét természetesen nem befolyásolja.

Hogyan használd?

A legegyszerűbb, ha ezt egy gyakorlati videóval mutatjuk be. Fátrai Krisztina fodrászmester az alábbi step by step-ben bemutatja az eszköz sokféle használatát:

Milyen technikákhoz használható?

Szinte bármilyen melírozási technikához használható. A balayage, a foilyage, a kiemelések, a babylights mind-mind könnyedén elkészíthetők az eszközzel. A munkamenet sokkal gyorsabb lesz a megszokotthoz képest.

Mennyi ideig tart az IRO COMB használatának elsajátítása?

A tanulási görbe a legtöbb szakembernél nagyon alacsony. Az olyan alapismeretek elsajátítása, mint a hajszálak megtartása és felosztása, kevesebb mint egy órát vesz igénybe. Az IRO-t úgy tervezték, hogy intuitív legyen, így a folyamat nagyon könnyen megtanulható és elsajátítható.

Fenntarthatóság és az IRO COMB

A fésűk és egyéb hajformázó eszközök sajnos gyakran műanyagból készülnek. A műanyag környezetvédelmi problémáinak tudatában a gyártó olyan anyagokat választott, amely évekig kitart. A csomagolás 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült. A szállítás környezeti hatása is minimális: a fésűt és a csomagolást Szlovéniában, az EU-ban gyártják. A lehető legrövidebb útvonalon megy a termék a gyártóhelytől a szállítóállomásig, ami a lehető legkisebb környezetterhelést jelenti.

Képek: IRO COMB