Keresés

Így óvd meg a jeges szőke hajszíned nyáron is!

Nyári hajápolás és védelem. Ha jeges szőke hajszíned van, itt a helyed!

A nyári pezsgés mindenki számára csodálatos új élményeket rejteget. Végre van idő feltöltődni, kikapcsolódni és az éves nyaralás is közeleg. Csupa öröm és boldogság vesz minket körül, amibe könnyű belefeledkezni. Ám nagyon fontos, hogy ilyenkor is résen legyünk, hogyha a bőrünk és hajunk egészségéről van szó. Természetesen mi most is a frizura szempontjából közelítjük meg a témakört, a fókuszban pedig a jeges szőke hajszín áll majd – ezt figyeld!

A nyári hajvédelem jelentősége*

*amit természetesen a fodrászok jól tudnak, ám sosem árt az ismétlés és vendégeink figyelmének felhívása erre a témakörre :)

A fodrászszalonból kilépve bárki úgy érezheti magát, mintha épp egy wellness-központot hagyna el, hiszen ilyenkor frissesség, öröm, megelégedettség járja át az ember szívét. Egy hajvágás is lehet látványos és nem mindennapi, de amikor valaki pluszban hajszínváltoztatásra adja a fejét, az eredmény még szembetűnőbb. Ahhoz, hogy az új árnyalat tartós és ragyogó maradjon, az otthoni hajápolásra még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint valaha, a nyári időszakról nem is beszélve. Hogy miért mondjuk?

Napozás, lubickolás, tengerpart: a nyár felejthetetlen pillanatainak forrása. Habár e három szóról csupa jó dolog jut eszünkbe, sajnos ahogyan mindennek megvan a maga árnyoldala, itt is beszélhetünk hátulütőkről. Az UV-sugárzás, a sós és klóros víz, a szél mind negatívan hatnak a haj szerkezetére, a hajszínre, ami miatt frizuránk rövid időn belül élettelenné, fakóvá, töredezetté és sprőddé válik. Ez gyakorlatilag bármilyen típusú és színű haj esetén ugyanannyira igaz, de az extrémebb, kevésbé természetes árnyalatoknál még több kihívás vár ránk. Szerencsére termékmegoldást is tudunk a probléma kiküszöbölésére, de a legjobban akkor jársz, hogyha a következő tippeket is észben tartod:

  • Erős UV-sugárzáskor viselj fejfedőt! Legyen az baseball sapka, snapback vagy egy trendi szalmakalap, a döntés a Te kezedben van! A lényeg, hogy a számodra legszimpatikusabb darab mindig legyen kéznél az összes nyaralás vagy kirándulás alkalmával, mert így egy egyszerű lépéssel is sokat teszel a hajszíned tartósságáért!
  • Pancsolás előtt friss vízzel itasd át a hajad! Ezzel a banálisnak tűnő praktikával meg tudod előzni, hogy a hajad sok klórt vagy sót szívjon magába.
  • Fürdés után azonnal száríts hajat! A sókristály képes felerősíteni az UV-sugárzás kártékony hatását, ezért, ha a lubickolás után elvonulsz, megszárítod a tincseid, felteszel néhány hajban maradó ápolószert, biztos, hogy nyersz!
A hajszíntartósságért cserébe, használj kalapot!

Mi a helyzet a jeges szőke hajszínnel?

A jeges szőke – vagy másnéven jégszőke – hajszín egy hamvas, hideg árnyalat, ami bombasztikus megjelenést biztosít. Az attraktív látvány fenntartásáért viszont meg is kell küzdeni, hiszen a világos árnyalatok között nem pont az egyik legtermészetesebb. A szőke haj ápolása egyébként is megköveteli a körültekintő folyamatokat, de egy ilyen extrém tónus esetén (ráadásul nyáron) még inkább fel kell venni a versenyt a napsugárzás okozta negatív hatásokkal. Hogyan csináld? Mit ajánlj vendégednek?

A jeges szőke hajszín gondos ápolást igényel

Recept a jeges szőke hajszín megóvásához

Találkoztál már a JOICO Blonde Life Violet termékeivel? Ha nem, akkor épp itt volt az ideje! Ez az innováció teljes mértékben kielégíti a vágyakat, olyannyira, hogy se a sok napsütéstől, se a hajmosás okozta hajszíntorzulástól nem kell többé tartanod! Egy SLS-mentes sampon és kondicionáló lesz majd a segítségedre, amiknek használata sem igényel szerencsére különösebb fejtörést.

JOICO Blonde Life Violet sampon és kondicionáló

JEGES SZŐKE HAJSZÍN ÁPOLÁSA:

  1. Nedves hajon habosítsd fel a JOICO Blonde Life Violet samponját, majd 1-3 perc hatóidő után bő vízzel mosd le! Ez azért fontos, mert a lila pigmentekkel dúsított sampon beszínezi a nedves hajszálakat, ezzel kontrollálva a nem kívánt sárgulást.
  2. Ezt követően a nedves haj teljes hosszán oszlasd el a JOICO Blonde Life Violet kondicionálóját, amit szintén hagyj a haj felületén 1-3 percig!
  3. A folyamatot ismételd meg hetente 2-3 alkalommal, hogy az intenzív, jeges árnyalatot mindvégig magadénak tudhasd!

KÍVÁNCSI VAGY MILYEN LESZ AZ EREDMÉNY? MUTATJUK:

FODRÁSZINFÓ PRO TIPP: ha tetszik, amit láttál, akkor a szalonokba, fodrászoknak a termékek 1 literes kiszerelését ajánljuk, míg vendégek számára, illetve otthoni használatra célszerű a 300/250 ml-es tubusokat megvásárolni!

Miben rejlik a termékek titka?

Egyértelműen, az SLS-mentes összetevőkben, amik a következők:

  • monoi olaj: hidratál, enyhíti az esetleges irritációt a fejbőrön.
  • tamanu olaj: szinte egy varázsolajként tartják számon, mert ekcémára, erős kémiai behatásra is gyógyírként szolgál antibakteriális, antivirális hatásának köszönhetően.
  • arginin: a haj összetételének építő, újraépítő aminosava.
  • kókuszkivonat: segíti a hajszerkezetet abban, hogy minél jobban összezáródjon, és ne adjon teret a sérüléseknek.
JOICO Blonde Life Violet a jeges szőkék titkos fegyvere

Fodrász vagy? Olvass még több JOICO tartalmat itt.

KATTINTS A KÉPRE!

Szakmai forrás: JOICO

Képek: itt, Pinterest és JOICO