Keresés

Joico, az állatkísérlet-mentes márka képviselője

Ha többet szeretnél megtudni az állatkísérlet-mentes márkáról, akkor itt a helyed!

Ma már egyre többeknek fontos, hogy állatkísérlet-mentes márka kerüljön a hajára. A környezetvédelem egyike azoknak a témáknak, amik folyton aktuálisak, és amiért mindig érdemes tenni. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megvédjük az állatvilágot mindenféle ember általi kísérletektől. A JOICO szerencsére ennek eleget tesz, mi pedig ebben a cikkben azt fogjuk megnézni, hogy miként is lehet ennek megfelelni.

Mitől lesz valami állatkísérlet-mentes márka?

Állatksérlet-mentes minden olyan márka, amelyik megkapta a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) minősítést. Dióhéjban ez annyit tesz, hogy egy adott cég – beleértve a JOICO is –, úgy fejleszti, teszteli és gyártja a termékeit, hogy soha nem végez közben állatkísérleteket. Ebbe beletartoznak az alvállalkozások is, ahonnan a márka beszerzi az összetevőit és csomagolóanyagait.

JOICO: az állatkísérlet-mentes márka

Miért gond az állatkísérlet?

Sok aspektusból problémás. Annak ellenére, hogy az Európai Unióban már nem lehet állatkísérletekkel előállított terméket piacra dobni, a Föld mintegy 80%-a még él ezzel a lehetőséggel. Ezek a kísérletek az adott állatok megbetegedéséhez vagy akár halálához is vezethetnek. Tömeges gyártásnál kihat a Föld állatvilágára is, a betegségek akár járvánnyá is válhatnak. Az ember egy emocionális lény, így mi mind tisztában vagyunk azzal, hogy az állatok is éreznek, a tesztelések és gyártások során szenvednek. Úgy tudunk tenni a kísérletek ellen, hogy csak olyan termékeket vásárolunk, amik megszerezték a PETA minősítést.

Honnan ismerhető fel az állatkísérlet-mentes márka?

A legjellegzetesebb, legészrevehetőbb módja a nyuszis címke, ami minden állatkísérlet-mentes márka termékén megtalálható. Ezt a címkét a lehető legszigorúbb ellenőrzések mentén teszik a termékekre, és mindig felülvizsgálják a gyártási folyamatokat, így biztosak lehetünk benne, hogy jogosan látjuk egy-egy flakonon. Továbbá az ilyen márkák “szeretnek dicsekedni” ezzel a tulajdonságukkal, így akár az összetevők leírásánál is megtalálhatod ezt az információt.

Az elhíresült PETA "nyuszis logó"

Miért olyan egyedi a JOICO?

Az állatkísérlet-mentes márka minősítésen túl a JOICO az előállítás során is odafigyel a környezetvédelemre. Minden, a gyártáshoz szükséges energiát 2014 óta a szélből nyerik ki. Emellett már 10 éve újrahasznosított műanyagokból készíti a termékei csomagolását, ami nem csak azt jelenti, hogy így kevesebb szemetet termel a Földre, de a flakonok legyártásából eredő üvegházhatású gázokat is 75%-kal lecsökkenti. A JOICO a tubusain, hajfestékein és színezőin keresztül is óvja világunkat, és arra ösztönöz mindenkit, hogy ők is így tegyenek.

„Ugyan a frizuradivatban a zöld szín soha nem lesz kiemelkedő trend, viszont Földünk színe zöld, és ezt kötelességünk megóvni” – mondta Szikriszt József, a JOICO művészeti vezetője.

MÉG TÖBB JOICO TERMÉK ÉS TARTALOM A WEBSHOPBAN

Kattints a képre:

Joico webshop

Képek: JOICO Hungary