Keresés

5+1 karácsonyi ajándék ötlet vendégeknek

Nézd meg, szerintünk mi az 5+1 legjobb karácsonyi ajándék ötlet vendégeknek!

Idén is elérkezett a karácsony ideje, amikor a családon és a barátokon kívül a fodrászok nagyrésze vendégeit is meg szeretné ajándékozni. Ha Te is ebben gondolkozol, de nem tudod, mit is adj, cikkünk Neked szól. Olvass tovább és nézd meg, mi szerintünk az 5+1 legjobb karácsonyi ajándék ötlet vendégeknek! 

#1 Szalonod nevével ellátott ajándéktárgy

Bár az ajándéktárgyak a legegyszerűbb megoldást jelentik, mégis mindenki szereti Őket. Mindig szívesen fogadunk például egy új bögrét (hiába nem fér el a polcon, akkor sem tudunk ellenállni Neki), de egy aranyos karácsonyi dekorációnak vagy egy szép karácsonyfadísznek is nagyon örülünk. Ezeket pedig fodrászként egyénire is szabhatod azzal, ha szalonod nevét és pár jó kívánságot íratsz rájuk, vagy akár ha saját kezűleg dekorálod, készíted Őket.

#2 Vendéged nevére szóló mézeskalács

Ha a kézműveskedést az édes ízekkel párosítanád, süss mézeskalácsot! Ez egy sokkal személyesebb és odaadóbb karácsonyi ajándék ötlet vendégeknek, ugyanis az édességeket teljesen Te magad készíted el Nekik. A sütés után pedig, ha vendégeid nevére címzed Őket és hozzájuk passzolóan dekorálsz, méginkább szívhezszóló lesz az ajándékod számukra.

#3 Termékminta

Praktikus és a vendégeid számára hasznos ajándék lehet egy-egy termékminta. Ezekhez mindössze az általad használt márkával vagy márkákkal kell egyeztetned és beszerezni a kiválasztott termékmintát, amelyet Te is jó szívvel ajánlanál vendégeidnek, akár állandó használatra is. Az ajándékodat pedig feldobhatod egy szép karácsonyi szalaggal vagy egy dobozzal és a mellé csomagolt apró édességekkel. 

#4 Árengedmény vagy későbbi kedvezmény

A vendégek nagyon szeretik, amikor árengedményt, esetleg egy később felhasználható kedvezményt kapnak ajándékba. Így ha Te úgy érzed, anyagilag megteheted, add ezek valamelyikét karácsonyra. Ezzel nemcsak megkönnyíted az Ő anyagi helyzetüket, de jó pontot szerzel Vele magadnak és növeled vendégeid hűségét hozzád. Azonban, hogy mindez Neked is megérje, válaszd inkább a későbbi kedvezményt és papírlapokra írj fel különböző százalékokat, pl: 5%, 10%, 20% és így tovább, ameddig Te gondolod és tedd be Őket egy edénybe, vendégeid pedig ezekből húzhatnak. Így Te is kijössz a pénzedből és nem fog megtörténni az, hogy sokaknak adsz nagy, számodra már nem kedvező engedményt.

#5 Karácsonyi nyereményjáték

Ha fodrászként sok kisebb engedmény helyett inkább egy nagy ajándékot szeretnél adni valakinek, válaszd ezt az ötletet. Vidd fel vendégeid nevét egy sorsoló programba és indítsd el azt. A sorsolás nyertesének pedig adj ajándékba egy általad választott szolgáltatást, például egy különlegesebb hajkezelést, amelyet vendéged valószínűleg nem kérne a játékon kívül, de így megismerheti, kipróbálhatja és meg is szépülhet általa.

+1 Karácsonyi Party

Ha igazán jó kapcsolatot ápolsz vendégköröddel, és úgy érzed, mindenki jól kijönne mindenkivel, akár egy karácsonyi, évzáró party-t is rendezhetsz. Ennek része lehet akár egy klasszikus értelemben vett vacsora is, de apró klubszendvicsek gyártásával, rendelésével és kivitelezheted a bulidat. Emellett kapjanak helyet az ünnepségeden az italok, a karácsonyi zenék, egy-két szórakoztató program és valami az eddig említett ajándék ötletek közül. Na meg természetesen a helyszín kiválasztásáról se feledkezz meg. Ha pedig ezek megvannak, már csak a jó hangulaté a főszerep. Arra azonban mindenképp érdemes figyelned, hogy ez egy nagyobb anyagi befektetést igénylő ötlet, ezért előtte gondold át, belefér-e ez Neked.

Fodrászként szívesen árusítanál karácsonyi ajándékcsomagot szalonodban? Esetleg vendég vagy és van a haját nagyon szerető rokonod? Ha ezek valamelyikére igen a válaszod, ez a rész Neked szól!

Ahogy az eddigi években, úgy idén is összeállítanak karácsonyi csomagokat a kedvenc fodrászati márkáid, brand-jeid. Az idei csomagokról szóló cikkünk nemsokára érkezik, így ha vendégként nem szeretnél lemaradni egy hasznos karácsonyi ajándékról, fodrászként pedig idén sem szeretnéd kihagyni ezek forgalmazását szalonodban, kísérd figyelemmel oldalunkat minden nap!