Keresés

Környezetkímélő hajápolási rendszer a fenntartható fodrászszalon titka

Újdonsággal érkeztünk: környezetkímélő hajápolási rendszer kialakulóban.

A CES 2021 ismét elhozta a legfontosabb szépségápolási újdonságokat. Az idén digitális rendezvényként megtartott expón a L’Oréal csoport egy innovatív vízmegtakarító, fenntartható hajápolási rendszert mutatott be, melyet egy környezetvédelmi innovációs vállalattal, a Gjosaval hozott létre. A forradalmi újítás fodrászszalonokban és az otthoni szépségápolási rutin részeként egyaránt alkalmazható. A rendszer egy olyan alternatívát képvisel a hajmosás és hajápolás területén, amely nem csupán környezetkímélő, de közben a hatékonyságot és a luxus érzetét is biztosítja a legújabb technológiák segítségével. Íme a L’Oréal Water Saver környezetkímélő hajápolási rendszer!

A szépségápolási rituálé újragondolása

A hajápolás és a hajmosás már generációk óta kedvelt szépségápolási rituálé nem csak otthon, de a fodrásznál is. A L’Oréal csoport és a Gjosa új technológiájának, a Water Savernek köszönhetően pedig ezen szolgáltatások és tevékenységek környezetkímélőbbé válnak. Az újításnak köszönhetően:

  • akár 80%-kal csökkenthető a vízfelhasználás,
  • a rendszer átalakítja a hagyományos hajmosás élményét azáltal, hogy a nagy teljesítményű vízoptimalizáló technológiát a L’Oréal Professionnel és a Kérastase speciálisan tervezett hajápolási termékeivel ötvözi, melyek így közvetlenül a vízáramba kerülnek.

„A L’Oréalnál úgy hisszük, a mi felelősségünk, hogy mindent megtegyünk Földünk természetes erőforrásainak megőrzéséért. Minden vízcsepp értékes, az új technológiánknak köszönhetően pedig valóban minden csepp számít”nyilatkozta Nicolas Hieronimus, a L’Oréal vezérigazgató helyettese. „A L’Oréal Water Saver képviseli a szépségápolással kapcsolatos technológiai fejlesztéseink következő szakaszát, melynek segítségével személyre szabott, egyedi szépségélményt nyújtunk, és amely megtestesíti vállalatunk fenttarthatóság iránti elkötelezettségét minden területen.” – tette hozzá.

Így lépett a L’Oréal a jövő útjára: mindent a Water Saver környezetkímélő hajápolási rendszerről

A L’Oréal Water Saver környezetkímélő hajápolási rendszer egy közös partnerségen keresztül jött létre a L’Oréal Technológiai Inkubátor és a svájci környezetvédelmi innovációs cég, a Gjosa együttműködésével. Ez az egyedülállóan új termék egyesíti a L’Oréal évszázados örökségét a formulák előállításának szakértelmében a Gjosa vízoptimalizáló technológiájával, amely a rakétamotorokban alkalmazott frakcionálás elvét használja a víz áramoltatására. A vízcseppek egy meghatározott irány és egyenletes eloszlás szerint ütköznek, ez csökkenti méretüket és gyorsítja a sebességet, biztosítva, hogy minden vízcsepp felhasználásra kerüljön a hajmosási és öblítési folyamat során és a hajápolási termékeket könnyebben ki lehessen öblíteni.

A L’ORÉAL WATER SAVER KÉSZÜLÉK ÁTTÖRŐ TERMÉKJELLEMZŐI:

#1 Nagy vízsebesség és 80%-os vízcsökkentés a hagyományos hajmosáshoz képest: a L’Oréal Water Saver két liter vizet használ percenként, a háztartásokban átlagosan használt nyolc literrel szemben, emellett nyomáskülönbség sem észlelhető a használat során.

#2 Szabadalmazott tisztító technológia (Patented Cloud Cleansing)– egy vadonatúj hajápolási élmény: a L’Oréal Water Saver a speciálisan tervezett, mikronizált hajápoló készítmények közvetlen vízáramba juttatásával tízszer kisebb cseppeket hoz létre a jobb felszívódás és a gyorsabb öblítés érdekében.

#3 Adatkezelőpult és hatékonyság jelentés: a víz- és költségmegtakarítási adatokat egy műszerfalon követhetik nyomon a szalon tulajdonosai, amelyen a kezelési előzményeket, valamint a víz-, energia- és költségcsökkentési adatokat is egyaránt láthatják.

A fenntarthatóság globális bevezetése

A L’Oréal Water Saver hajápolási élmény már elérhető bizonyos New York-i és párizsi L’Oréal szalonokban. A rendszer globális bevezetése 2021-ben és 2022-ben várható. A következő években a L’Oréal Water Saver várhatóan több ezer szalonban lesz elérhető, ezzel is jelentős víztakarékosságot elősegítve – évente akár négymilliárd litert is megtakarítva. A kényelmes otthoni használatra alkalmas rendszer később kerül bevezetésre.

Készítette: Fodrászinfó

Szöveg és forrás: https://www.loreal.com/hu-hu/hungary/news/research-innovation/ces-2021-loreal-water-saver/

Képek: itt és itt