Keresés

Lelki egészség a fodrászatban

Lelki egészség tekintetében Finfera Zsuzsanna segített nekünk.

Manapság egyre divatosabb fogalom a well-being, lelki egészség, ami nem is baj, hiszen a kiégés nagyon sokakat érintő probléma.

Szerencsére a fodrászközösségben akadnak olyanok, akik intenzíven foglalkoznak a témával. Ilyen például Finfera Zsuzsanna, aki szakdolgozatot írt a fodrászat és a lelkigondozás összekötéséről és egymásra való hatásairól.

  • Mennyire meghatározó a fodrász személye?
  • Mennyire fontos az őszinte beszélgetés?
  • Mennyire alkalmas erre a fodrász munka közben?

Többek között ilyen kérdésekre igyekszik megadni a választ a dolgozat, miközben értékes gondolatokat tár elénk a kiegyensúlyozott lelki élet fontosságáról.

Testi-lelki szépség

A mai világ szépségideáljai nem kedveznek a tömegeknek, hiszen sok esetben irreális elképzeléseket, testi ideálokat látunk, amelyekre aztán hasonlítani szeretnénk. Ha pedig ez nem sikerül, jönnek az önértékelési problémák és a testképzavar.

Amellett, hogy a szépségápolás egyre fejlettebb iparág, a lelki szépség és egészség is fontos lenne, hiszen Finfera Zsuzsanna szakdolgozata szerint például (amelyet valószínűleg sokan alá is támaszthatunk) a fodrásznál töltött idő javítja a közérzetet. A rossz közérzet egyébként sok fizikai probléma forrása, így ennek javítása életünk egyik legfontosabb feladata kéne hogy legyen.

Lelkigondozás fodrászszemmel

Finfera Zsuzsanna a vendégek jobb lelkiállapotának eléréséhez a lelkigondozás útját választotta. Az udvariasság és segítőkészség, mint tulajdonság azonban minden emberekkel foglalkozó szakmában fontos, így a fodrászatban is. Emellett fontos a minden szempontból fejlett személyiség, a kommunikáció és az empátia.

Ha a szolgáltató személyisége nincs rendben, akkor nem tud harmónikus szalonhangulatot teremteni. Manapság pedig ez elengedhetetlen. A vendégek a relaxációt, kikapcsolódást is keresik egy-egy szakember vagy szolgáltatás kiválasztásakor. Az önfejlesztés is nagyon előtérbe került, érdemes tehát erre figyelmet fordítani. 

Zsuzsanna szakdolgozati felmérése szerint számos esetben meghatározó a szimpátia, első benyomás, és több kitöltő igényt tart a mélyebb kapcsolatra a fodrásszal. A szakmai teljesítmény mellett nem elhanyagolható tényező a lelki kapcsolódás. Ennek fényében Zsuzsanna a fodrász szakmáját összekötötte lelkigondozói tanulmányaival, és éppen egy komplex szolgáltatás bevezetésére készül, amely során a hajkezelés mellett a vendégek egy beszélgetésben is részesülhetnek. Ez Magyarországon jelenleg egyedülálló szolgáltatásnak ígérkezik.

Lelkigondozás a fodrászatban - így kezdd el

Ha te is szeretnél vendégeid lelkével is törődni, íme 5+1 tipp Finfera Zsuzsannától, hogy hogyan is kezdj bele ebbe a rendkívül izgalmas és felelősségteljes kalandba:

"Ez egy nagyon nehéz feladat, képzettség nélkül a legtöbb, amivel segíthet a fodrász szerintem:

  • tapintat , empátia gyakorlása,
  • ítélkezésmentes kommunikáció,
  • csak akkor tanácsolni, ha azt kérik,
  • őszinte figyelemmel hallgatás (nem a bólogató hümmögés),
  • ha a téma túl érzékeny, intim, felzaklató, akkor az óvatos terelés más téma felé segíthet jobb hangulatba hozni a vendéget,
  • apró figyelmességek elhelyezése a szalonban is segíthet, pozitív üzenet kártyák pl. nyugodt és kellemes környezet, megfelelő zene.

Véleményem szerint, akinek számít a vendég lelki feltöltődése, az gondot fordít mindenkire külön, egyénileg. Ha tudom, hogy egy vendégem igényli a beszélgetést is, akkor nem írok be oda másik két vendéget. És itt el is érkezünk az egyik legnehezebb részhez, hiszen a poszt alatt olvasottak alapján megoszlik a szolgáltatók lelki beállítottsága. Aki nem egy empatikusan odaforduló szolgáltató, azt nem érdekli a vendég lelki nyűge, és/vagy nincs ilyen jellegű érzékenysége, az nem tud és nem is akar ezzel foglalkozni.

Nekik talán abban lehet szerepük, hogy segítőhöz küldik a vendégüket, azt a legnagyobb szeretettel tanácsolva. A kompetenciahatárt mindenkinek tudni kell(ene) felismerni. Ami talán a legfontosabb, az a határok meghúzása. Sokan szenvednek attól, hogy leszívja az energiát a vendégek panaszkodása. A beszélgetés irányításával sok bosszúság megelőzhető."

Finfera Hair/Therapy

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)

Finfera logo: Facebook