Keresés

Londa Professional - interjú a lifestyle márka hazai nagykövetével

Márta Ferenc, oktatófodrászt kérdeztük.

Márta Ferenc nem az a szakember, aki már a bölcsőben tudta, hogy fodrász szeretne lenni. Maga a szakma már korán érdekelte, elvarázsolta a fodrászszalonok világa. Édesanyja haját többször elkészítette otthon, amely után Feri édesapja javasolta a fodrász pályát. Az iskolában aztán beigazolódtak Feri elképzelései, egyre inkább megtetszett neki a szakma. Természetesen a pálya elején előfordultak hibák, de ezekből Feri hamar tudott tanulni, a továbbképzések pedig nagy segítséget jelentettek neki. Ezeket ma is ajánlja a fodrászoknak.

Megismerkedés a Londa Professional termékeivel

Feri egy teljesen más márkával dolgozott, ám a budapesti élet egy szalonváltás során megismertette vele a Wella és a Londa termékeit. Mára pedig Márta Feri a Londa Professional oktatófodrászává vált.

„Már a pályám kezdetén is vonzott az oktatói világ, a tudásom megosztása. Ezerfelé állt a fejem, amikor érkezett a lehetőség, nem tudtam, hogy hogyan lesz rá időm és kapacitásom, de nagyon örültem a megkeresésnek. Egy kevés gondolkodás után rábólintottam, egyre inkább tetszett a közeg. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jó oktatói közeg jött létre a Wella Studio berkeiben.” – fejtette ki Márta Feri.

A fodrász nem tagadja, a felkészülés fárasztó, főleg ha a jó minőséget garantálni szeretnénk. A tudás megosztása azonban a visszaigazolásokon keresztül megtérül.

Márta Feri oktatásai

Márta Feri főleg a festés témakörében oktat. Egy háromrészes sorozat segítségével az oktatócsapat végigvezeti az érdeklődő fodrászokat a festés elméletén és gyakorlatán: színelmélet, szőkítések, színkorrekciók. A sorozatos formátum célja, hogy az érdeklődők ne csak felszínes tudást kapjanak, hanem mélységeiben is megtanulhassák a legfontosabb hajfestési eljárásokat és technikákat.

„A balayage minden formája és a színkorrekció nagyon fontos, hiszen sok vendég nekiáll otthon szőkíteni, amit aztán nekünk kell kijavítanunk. Természetesen magunknak is tudunk színkorrekciós munkát csinálni, ha nem stabil a szőkítési tudásunk. Ha pedig valaki nem jár továbbképzésre, az könnyebben beleesik a hibákba.”

Márta Feri szerint nem szabad rutinból dolgozni, hiszen a rutin nem mindig a tudást és a legújabb technikákat tükrözi. Az eljárások és az anyagok egyaránt folyamatosan megújulnak, így elengedhetetlen, hogy lépést tartsunk ezekkel.

„Sokszor még számomra is újdonságként hat egy-egy megoldás, amit ritkábban csinálok vagy épp elfelejtettem. Pontosan ezért van szükség a továbbképzésekre. Manapság gyorsan dolgozunk, több vendéget vállalunk, nagyon könnyen elcsúszhatnak a dolgok.”

Márta Feri jelenlegi tervei között első helyen állnak az őszi oktatások felépítése. Szeretne minél többet adni a fodrászoknak szakmailag és emberileg egyaránt.

Londa Professional - márka, mindenki számára

A Londa Professional márka fiatalos, lendületes portfóliójával és megfizethető áraival a Lifestyle kategória élen járó képviselője a hazai fodrászszakma számára, már több, mint 60 éve. A fodrászok mindennapi szalonpartnere színmegváltoztatás, ápolás és formázás terén is. A magas minőség mellett a márka számára fontos a fenntarthatóság kérdése is: festékei 100%-ban újrahasznosított tubusokban elérhetők. Kiemelt figyelmet fordít termékeinek folyamatos megújulására, oktatási anyagainak naprakészségére, hogy modern tudással lássa el a szakma képviselőit.

Oktatási rendszerének jelszava: TANULD MEG. ÉLD ÁT. OSZD MEG.

A Londa Professional márka megújuló oktatási kínálatát kövesd a Wella Studio Budapest weboldalán!

Érdekesség: A Londa Professional márka hatalmas hangsúlyt fektet a szakember és vendége közti könnyed kommunikáció megteremtésére. Ezt szimbolizálják az ápoló és formázó termékek csomagolásán megfigyelhető színes jelek is, melyek két hajszálat szimbolizálva, grafikusan fejezik ki a termékek előnyeit.

Wella fodrászcsapat Demeter Richárd bemutatóján

Nemrég került megrendezésre Demeter Richárd divatbemutatója, amelyen Wella Professionals oktatófodrászok mellett Márta Feri is részt vett.

„A divatbemutatókról mindig van egy kialakult képünk: kapkodás, zűrzavar és káosz. Ehhez képest Demeter Richárd bemutatója nagyon jó tapasztalat volt. A három kollégámmal kiválóan ki tudtuk egészíteni egymást a munka során.”

Feri számára mindig öröm ilyen közegben dolgozni, hiszen a divat is régóta érdekli. Az oktatások és a budapesti vendégkör bővítése mellett pedig hosszútávú célja, hogy a fodrászatot divat-tanácsadással is kiegészítse.

Képek: Márta Ferenc, Hintenberger Máté Instagram

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)