Keresés

L'Oréal Professionnel Botanea: a 100%-ban professzionális növényi hajfestés és fényszolgáltatás

Ismerd meg a L’Oréal Professionnel Botanea különlegességét!

Megérkezett a L’Oréal Professionnel legújabb és egyben legtermészetesebb színszolgáltatása, a Botanea. A professzionalitás azonban önmagán is túlnőtt, ugyanis 100%-ban natúr összetevőket tartalmaz. Így már nem csak egy egyszerű fodrászszolgáltatásról, sokkal inkább egy modern eszköztárról beszélhetünk. Ismerjétek meg velünk, miben rejlik a Botanea titka!

A 100%-ban növényi hajfesték, ami mindent megváltoztat: BOTANEA

A hajfestés egy újabb forradalmi mérföldkövéhez érkeztünk a L’Oréal Professionnel által megalkotott Botanea termékeivel. Ezek az anyagok nem csupán előremutatatóak, de tökéletesen illeszkednek a mai modern és tudatos ember gondolkodásához. A 100%-ban növényi és professzionális termékcsalád nemcsak összetevőiben, de színvilágában is a legtermészetesebb. Egy új szín- és fényszolgáltatás, ami természetes megjelenést biztosít.

Tartós növényi hajfestés a Botanea termékeivel

Eleinte biztos mindenkinek átsuhan a gondolatain, hogy a természetesség mellett vajon ugyanolyan tartós-e a Botanea, mint más hajfesték. A válaszunk egyértelmű: igen! A festékanyagok egy nagyon egyszerű folyamat alatt képesek aktiválódni és beépülni a hajszerkezetbe. A meleg víz elkezdi oldani a növényi összetevőket, majd elkezdődik a növényi festékanyagok aktiválódása. Ezt követi a hajszerkezetbe való behatolás, amely a keverékben található víz hatására megduzzasztja a hajrostokat, ezzel megnyitva a haj szarupikkelyeit.

A hőmérséklet befolyásolja a Botanea festékek erősségét, ugyanis a termékekben található henna és indigó is. Attól függően, hogy milyen mértékű a hőmérséklet, a festékanyag intenzitása egyaránt csökkenhet és növekedhet. A hatóidő hosszúsága befolyásolja azt is, hogy a színeredmény mennyire lesz tartós.

Botanea termékcsalád: CASSIA, HENNA, INDIGÓ

1. BOTANEA CASSIA

A Senna Alexandrina növényfajta, a cassia Angustifolia változata, India több régiójában is megterem. A növény levelei finom arany árnyalatú festékaanyagokat tartalmaznak, amelyek csak 9-es és 10-es színmélységnél fejtik ki a hatásukat.

Célja: A L’Oréal kutatóközpontjában azért választották ki ezt az anyagot, hogy segítségével a coloristák módosítani tudják, és fényesen ragyogóvá tegyék a haj színét.

2. BOTANEA HENNA

A Botaneához használt hennát az Észak-Nyugat Indiában termesztett Lawsonia inermis leveleiből nyerték ki.

A növény levelei meleg rezes festékanyagot bocsátanak ki magukból, amely ideális a szőke, rezes vagy barna árnyalatok kikeveréséhez.

3. BOTANEA INDIGÓ

A Dél-Indiában termesztett indigó növényből kivont hatékony természetes festék. A növény levelei olyan festékanyagot tartalmaznak, amely kék és viola közötti színeredményt biztosít. Ideális barna vagy sötét alapok esetén, hennával keverve.

BOTANEA ingyenes interaktív képzés a L’Oréal Professionnel Akadémián

2019. május 22-én a L’Oréal Akadémián jártunk, hogy élőben is megtapasztaljuk a Botanea világát. Az ingyenes interaktív képzés során a szakemberek egy teljeskörű tudást kaptak a termékek hátteréről, használatáról és összetevőiről, ezt követően pedig maguk is kipróbálhatták a 100%-ban növényi hajfestékeket.

A képzés teltházas volt, a fodrászok csapatokban készítették el a modellek által kért hajszínváltoztatást és fényszolgáltatás. A BOTANEA képzését Vörös Tamás és Dalotti Gergő – a L’Oréal Professionnel oktatófodrászai -, tartották meg. Mindvégig készségesen segítették a szakembereket, akiknek a véleménye megegyezett: megszerették az újdonságot. Eleinte furcsának, de egyben valami nagyon pozitív kezdetének találták a poralapú növényi festékeket.

Előtte-utána képek a Botanea képzésen készült frizurákról:

Szöveg és képek: L’Oréal Professionnel