Keresés

Luxus férfitermékek a szalonokban! – Galaxy Cosmetics

A Galaxy Cosmetics szeretné minden fodrásszal megismertetni a minőségi férfitermékeket!

A Galaxy Cosmetics hazánk egyik vezető férfitermékeket forgalmazó cége. A vállalatot 2013-ban hozta létre Kovács Tamás és Bánfalvi Csilla. A céghez később csatlakozott Dr. Schiffer Miklós, aki egyébként 1994 óta dolgozik a magas minőségű férfi divat különféle területeivel. A cég létrejöttekor Magyarországon még nem létezett barberkultúra. A hangsúly már akkor is a férfitermékeken volt, hiszen a külföldi piacon rengeteg termék létezett ebben a kategóriában, itthon azonban csak a legalapvetőbb eszközök és termékek voltak elérhetők. A cél a minőségibb készítmények behozatala volt a magyar piacra.

A cég létrejöttének részleteibe és legújabb céljaiba Dr. Schiffer Miklós ügyvezető igazgató és tulajdonos, valamint Kovács Tamás kereskedelmi igazgató és tulajdonos avatott be.

Barber kultúra Magyarországon – a Galaxy Cosmetics felvirágzása

„Azért tudja a cég megtartani piacvezető szerepét a Barber Shopok ellátásában, mert mi voltunk az úttörők ebben és folyamatosan megújulunk. Nem ismerünk kompromisszumot.” – Kovács Tamás.

2014-ben megnyitott a Barber Shop Budapest, amely a Galaxy első fontos megrendelőjévé vált, sőt a hazai barberkultúra zászlóshajója is volt. A Galaxy Cosmetics célja ekkor még elsősorban a magánszemélyek kiszolgálása volt, a Barber Shopok azonban egyre több megkereséssel fordultak a cég felé, így ez az irány vált elsődlegessé. 2-3 év alatt átalakult a cég és berendezkedett a szakmai partnerek kiszolgálására.

Maga a barberkultúra a hipster trenddel és a szakállápolás előtérbe kerülésével vette kezdetét. Ma azonban sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak a hajak. Mivel az utóbbi években (ismét) divatba jöttek a hosszabb férfifrizurák, illetve a Barber Shopok szinte minden korosztályt kiszolgálnak, így alapvetően férfifodrászatról és ehhez szükséges termékekről van szó.

„Mindig arra törekedtünk, hogy különleges és exkluzív termékeket terjeszthessünk. Elsősorban olyanokat, amelyeket a barbervilágban népszerűek. Nem a női termékek által ismert márkák férfivonalával foglalkozunk.” – Dr. Schiffer Miklós

A hajkultúra felerősödésével a szakállápolás némiképp háttérbe szorult. A férfivilág termékszortimentje természetesen kevésbé széleskörű, mint a női, de fontos, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt, hiszen a férfiak főleg praktikai szempontból tekintenek a hajápolásra. Azt azonban már sok férfi észre veheti, hogy bizony van különbség a drogériákban kapható és a professzionális férfitermékek között.

"A Galaxy Cosmetics a férfipiac luxustermékeit árulja, amelyek mögött régi tradíció áll." – Dr. Schiffer Miklós

A Galaxy által forgalmazott márkák – top 5

  • Uppercut Deluxe - nagyon régi és ismert ausztrál brand, főleg férfi hajwaxok és szakállápolási termékek forgalmazása
  • Proraso - az egyik legismertebb klasszikus olasz borotválkozási termékek, továbbá szakállápolás
  • Noberu - svéd márka, különleges csomagolások és közel-keleti illatok, teljes spektrumú férfi termékszortiment a hajwaxoktól egészen a parfümökig
  • Nish Man - egy feltörekvő nemzetközi brand Törökországból, amelynek a Galaxy Cosmetics a kizárólagos közép-kelet-európai forgalmazója
  • JRL hajvágógépek - (szintén kizárólagos forgalmazás) a piacon a leginkább innovatív hajnyíró- és hajszárítógép gyártó brand, a növekedésük rekord a régióban

Két új márka a Galaxy forgalmazásában

  1. Suavesito (amerikai mexikói stílussal)
  2. Captain Fawcett (angol márka) 

A két cégtulajdonos azt is kifejtette, hogy mik a legfontosabb tényezők a jelenleg működő piacon a termékek tekintetében:

„A kulcs a megújulásban van, aki képes megújulni az uralja a piacot. Szüksége van az embereknek az innovációkra, a piac pedig átalakulóban van, fel kell venni a lépést. Egy 100 éve létező brandre nem feltétlenül lehet építeni, ha nem újul meg.” – Kovács Tamás

„Teljesen mást láttunk 10 éve, mint most. Az igényeket azonnal ki kell tudni elégíteni, a gyorsaság kulcsfontosságú. Kellenek a klasszikus irányok és az új megoldások is.” – Dr. Schiffer Miklós

Galaxy Cosmetics a vegyes profilú fodrászszalonokba!

A professzionális férfitermékekre a fodrászok többsége ismeretlen területként tekint. A vegyes profilú fodrászatok szerencsére egyre többször ismerik fel, hogy nem pusztán barberkészítményekről van szó, hanem luxusminőségű férfitermékekről. Sok fodrász azt is felismeri, hogy ezek a termékek jobban idomulnak a férfi hajhoz, így pedig jobb eredményeket érnek el velük.

A női fodrászat felé is igyekszik nyitni a cég, például az Attitude kímélő márka hazai forgalmazásával.

„A vállalat jelenleg is folyamatos változásban, bővülésben van, igyekszik minél gyorsabban követni a piaci igényeket.” – Kovács Tamás.

Kovács Tamás és Dr. Schiffer Miklós

További infó és webshop IDE KATTINTVA!

Képek: Galaxy Cosmetics

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)