Keresés

A hajvilágosítás forradalma: íme a Maria Nila Bleach portfóliója!

A Maria Nila Bleach a hajvilágosítás nagyasszonya bemutatkozik!

A svéd Maria Nila márka azonnal elrabolta a szívünket a vegán és környezettudatos formuláival. Mivel számunkra is fontos, hogy minél több fenntartható termékcsaládot osszunk meg a hazai fodrászokkal, így azóta is nyomon követjük a brand életét. Így találtunk rá a Bleach névre keresztelt portfóliójára, amit a hajvilágosítás forradalmaként is emlegetnek. Hogy miért? Cikkünkben minden kérdésedre választ kapsz!

Maria Nila Bleach Collection: a kétfázisú hajvilágosítás nyomában

Manapság már nehéz elhinni, hogy egy márka valóban forradalmi újdonsággal rukkol elő, hiszen annyi típusú termék elérhető a piacon, mint égen a csillag. Ezért is olyan nagy dolog, hogyha tényleg valami egészen mást tudunk mutatni, és hidd el, ez most az lesz! A fókuszban ezúttal a Maria Nila és a kétfázisú hajvilágosító termékcsaládja, a Bleach áll. Természetesen a hangsúly a kétfázisú jelzőn van, hiszen az ember azt sem tudja mire gondoljon először a szó hallatán. Ne aggódj, segítünk!

A Maria Nila Bleach szortimentje egy olyan fejlesztés, aminek köszönhetően a hajvilágosítás a fodrászszalonban kezdődik, majd a vendég otthonában ér véget. A termékpaletta három formulát tartalmaz: két darab szőkítőport (Balayage Bleach és Silver Bleach) és egy otthoni ápolót (Silver Shot). Utóbbi azért nagyon különleges, mert több egy egyszerű kiegészítő terméknél – a hajvilágosítás folyamatának utolsó lépését jelenti. Bizony, a kezelést így nem a fodrász, hanem a vendége zárja, ami valljuk be, nem egy mindennapos koncepció.

Szőkítés lépésről lépésre a Maria Nila Bleach termékeivel

ELSŐ LÉPÉS – KEZELÉS A FODRÁSZSZALONBAN

A kezelés során a fodrász kiválasztja a vendég számára megfelelő szőkítőport:

  • Silver Bleach: professzionális szőkítőpor, ami semlegesíti a sárga tónusokat, így hidegebb színt eredményez.
  • Balayage Bleach: különleges szőkítőpor-formula természetes balayage-hoz és szabadkézi technikákhoz.

Mindezek után az optimális színelőhívó (1,8% – 12%) kiválasztása következik. A Maria Nila Developer-színelőhívók ötféle koncentrátumban elérhetők, színkódolt 750 ml-es palackokban, amik igen egyszerűen használhatók. Az ideális konzisztencia lehetővé teszi, hogy a fodrászok tökéletes keveréket hozzanak létre még azelőtt, hogy a szőkítőt felvinnék a vendég hajára.

MARIA NILA TIPP: a szőkítőporok keverési aránya 1 adag por 2 adag színelőhívóhoz. A hatásos végeredmény érdekében nagyon fontos, hogy pontosan betartsd a termék adagolásának arányait. A nem megfelelő keverékarány túl erős (túl sok por) vagy túl gyenge (túl sok peroxid) világosító hatást eredményezhet.

MÁSODIK LÉPÉS – OTTHONI KEZELÉS

A haj felvilágosításának utolsó lépése a Silver Shot használata, amivel a vendégek az otthoni környezetben tudják enyhíteni a hajukat ért terhelést. A készítmény csökkenti a haj pH-értékét, és lezárja a szőkítés folyamata során megnyílt kutikulákat. A Silver Shot emellett semlegesíti a nem kívánt sárga tónusokat is.

MARIA NILA TIPP: a Maria Nila szőkítőporok használata után, először mindig ingyen kínáld fel vendégednek a Silver Shotot! Amellett, hogy egy ilyen gesztust a legtöbben értékelni fognak, még a végeredmény sikerességéhez is hozzájárulsz. A termék segíti a haj egészségének fenntartását és a szőkítés látványosságát, azaz kiegészíti a fodrászatban végzett szolgáltatást. Nem utolsó sorban pedig, mint egy kis ékszer, nap mint nap emlékeztetni fogja a vendégedet, hogy kihez forduljon, ha valóban professzionális kezelésre vágyik.

Jó, ha tudod…

A Bleach termékekkel való világosítás eredménye minden esetben a haj eredeti színétől és a hajszálak minőségétől függ. Hivatalos nemzetközi összehasonlító osztályozás a szőkítés hatásfokáról nem létezik, így nagyon nehéz pontosan meghatározni, hogy a Maria Nila portfólió milyen fokú világosításra képes a piacon lévő többi termékkel szemben. Irányadóként a következő információkat érdemes megjegyezni: a Silver Bleach körülbelül 7, a Balayage Bleach pedig 6 fokozattal világosítja a hajat.

Gyakori kérdések és válaszok

1) Miért kell használni a Silver Shotot?

Egy haj szőkítése során meg kell nyitni a kutikulát azért, hogy a normális 5,5 pH-értéket körülbelül 13-14-es szintre növeljük. Miután a világosítási folyamat véget ért, a kutikulát le kell zárni, amit a pH-érték csökkentésével lehet elérni. (A Silver Shor pH-értéke 3,5.)

2) Lehet-e keverni a Balayage Bleach és a Silver Bleach szőkítőporokat?

Elméletben ugyan lehetséges, de a Maria Nila szakemberei nem ajánlják. A kettő termékből összekevert anyag ugyanis megduzzadhat és agresszívan viselkedhet, hogyha épp nincs eltalálva a tökéletes arány.

3) Mi a különbség a szőkítőporok között?

A különbség elsősorban a perszulfátok koncentrációja és kombinációjában rejlik, de a pH-értékük és a bennük található összetevők mennyisége is változó lehet.

4) Milyen természetes összetevők találhatók a Bleach-termékekben?

Xantángumi, guargumi, kaolin, ciklodextrin.

5) A termékek vegánok és állatkísérlet-mentesek?

Igen, a Maria Nila termékei mind vegánok és állatkísérlet-mentesek: a Vegan Society-nél, a Leaping Bunny-nál és a PETA-nál is regisztrálva vannak.

A MARIA NILA TERMÉKEIT A HTTPS://WWW.NEWFLAGPRO.HU/ OLDALON KERESZTÜL TUDOD MEGVÁSÁROLNI!

Forrás és képek: New Flag Shop