Keresés

Így készíts Mineral Shadows árnyalatot @STELLA online képzés

Jelentkezz és sajátítsd el a Mineral Shadows árnyalat technikáját!

A STELLA és a FarmaVita csapata május 31-én megtartott online kurzusán a nagyközönség számára is bemutatta a The Mineral Shadows kollekciót. A digitális nyílt napon a férfi hajvágásba is betekintést nyerhettünk, de természetesen a fókusz mindvégig az új árnyalatok elkészítésén maradt. Épp ezért, most egy rendhagyó beszámolót készítettünk, amiben Nagy-Pál Máté lépésről lépésre megosztja veletek az eseményen általa elkészített frizura (vágás, szín) részleteit.

STELLA & FarmaVita online nyílt nap

Május utolsó napján újra a virtuális térben köszönthettük Nagy-Pál Mátét és Wajandt Barnabást, a STELLA oktatófodrászait. A két szakember ezúttal is széleskörű tudást nyújtott át a nézők számára, amelyben egyaránt kitértek a divatos férfi– és női frizurák témakörére. Szó esett hajvágásról, hajszínváltoztatásról, a megfelelő eszközhasználatról, no és persze a professzionális FarmaVita Suprema Mineral Shadows termékekről is. Úgy gondoltuk, hogy most egy kis ízelítőt adunk abból, hogy mi is történik a márkaképviselet online nyílt napján, olyannyira, hogy Nagy-Pál Máté lépésről lépésre megmutatja, hogyan készítette modellje frizuráját.

STELLA online nyílt nap: Wajandt Barnabás és Nagy-Pál Máté munka közben

Suprema Color Mineral Shadows árnyalat készítése step by step*

*A lépéseket Nagy-Pál Máté megfogalmazásában közöljük.

#1 SUPREMA COLOR MINERAL SHADOWS ÁRNYALAT KÉSZÍTÉSE

STEP 01: modellem hajszínét a Suprema Color gyümölcsillatú, porzásmentes szőkítőporral és a FarmaVita Suprema Color árnyalataival készítettem el. Ez alapján a hajtövét a FarmaVita Suprema Color szőkítőporával 3%-os oxi használatával kevertem ki 1:1,5 és világosítottam fel 35 perces hatódiővel. A hajtőtől néhány centire volt egy sárga sáv, amit a Suprema Color szőkítőporral 6%-os oxikoktéllal módosítottam a következő arányban: 1:1,5:1:0,5.

Kiindulási alap

STEP 02: a haj többi részét szintén az említett szőkítőporral világosítottam hozzá a tövekhez, 6%-os oxit használtam. A hatóidő 30 percet ölelt fel.

STEP 03: a világosítás után a FarmaVita ARGAN SUBLIME marokkói argánolajos samponnal mostam meg a hajat és semlegesítettem a szőkítőport.

Lapmelírtechnika

STEP 04: majd a JMW szénkefementes, újgenerációs, szuper könnyű hajszárítóval megszárítottam a hajat, és lapmelírtechnikával két passzét (a nagyobbik oldal közepén) fóliába csomagolva megfestettem. A hajszínt a Suprema Color legújabb, The Mineral Shadows festékek ásványi kőzetek ihlette új színeivel árnyaltam:

  • Tő színe: 7.72 + 9.72 + Pink 1/2 + 1/2 + 1/4 arányban 3%-os oxival keverve.
  • Hajhossz színe: Pink 3%-os oxival lapmelír „sötét szín” 6.12 3%-os oxival keverve, 30 perces hatóidővel.

Ezután a hajtőre és a hajhosszra is felkentem az említett színt.

Mineral Shadows árnyalat készítése

STEP 05: végezetül utóápolásként a FarmaVita ARGAN SUBLIME sampont és pakolást használtam modellem haján

KIEGÉSZÍTÉS: a szőkítő keverékekbe felhasználtam a STELLA VitaColor VITAPLEX első kettő lépését is, aminek köszönhetően nem roncsoltam a kötéseket, mi több, modellem hajszerketét megerősítettem.

Hajvágás előtti végeredmény

#2 HAJVÁGÁS

STEP 01: A-B választékot készítve a haj hosszát kalapvonalban leválaszottam és vonaltechnikával levágtam négyzet formára. A kalapvonal feletti részt pedig rápuhítottam a hosszra, súlyvesztes technikával, kör formában. Ezzel biztosítottam egy kis textúrat a hajnak, aminek köszönhetően a haj könnyedebbé és formázhatóbbá vált.

STEP 02: szerettem volna keretet adni modellem arcának, ezért csúsztatott vágással elvékonyítottam az első részeket. Ezzel képeztem egy kevés átmenetet mindkét oldalon az arccsont magasságától lefelé. Így lett könnyed esése az egyébként tömören vágott hajhossznak és a rápuhított felső résznek.

STEP 03: szárítás előtt a FarmaVita HD Leaving On Conditional terméket használtam, illetve a FarmaVita HD Volumizing Spray-t fújtam a hajra a könnyebb fésülhetőség és a textúra növelése érdekében. Laposkefével a haj természetességét megőrizve szárítottam a hajat, ehhez a KIEPE kisebb méretű laposkeféjét alkalmaztam, a hajszárítást az újgenerációs, szénkefementes JMW nagyszerű eszközével végeztem.

STEP 04: ezek után egyenesre kivasaltam a hajhosszt, de a puhított belső részeket picit befelé fordítottam. A szárítás és a vasalás után minimálisan és nagyon óvatosan puhítottam a hajhosszon. Modellem fejét előre, illetve mindkét oldalra döntöttem, hogy az alsó szálakat levágjam. Ennek köszönhetően a forma minden testhelyzetben a megfelelő megjelenést biztosítja.

STEP 05: a finisheléshez a FarmaVita HD Shine-t és HD hajlakkot alkalmaztam.

Nagy-Pál Máté modellje hajvágás után

HA SZÍVESEN INSPIRÁLÓDNÁL MÉG, ÉS MEGNÉZNÉD, HOGY BARNABÁS MILYEN MENŐ ÉS EGYBEN KLASSZIKUS BUSINESS FÉRFI FRIZURÁT KÉSZÍTETT, KATTINTS IDE, ÉS NÉZD VISSZA AZ ESEMÉNYT!

Képek: STELLA Zrt.