Keresés

Ezért szerettük a Moroccanoil-továbbképzést Hintenberger Mátéval

Élménybeszámoló a Moroccanil-továbbképzés során látottakról és hallottakról.

A Moroccanoil a hazai debütálása során azonnal a szívünkbe zárta magát. Egy elképesztően pozitív vízióval és egy hihetetlenül menő szortimenttel érkezett a piacra, a saját szervezésű rendezvényeiről nem is beszélve. Már többször is volt alkalmunk részt venni a márka eseményein, és mégis mindig sikerült új élményekkel hazatérnünk. Legutóbbi meghívásunk során egy különleges workshopon vehettünk részt, aminek főszereplője Hintenberger Máté volt. Összegyűjtöttük, hogy miket szerettünk igazán ebben a Moroccanoil-továbbképzésben. Élménybeszámoló következik.

Amikor egy egyedülálló márka ereje és egy kiváló fodrász tehetsége találkozik

A Moroccanoil már több mint 10 éve, hogy betört a fodrászpiacra, de Magyarországon először mégis csak a tavalyi évben debütált. Szerencsére a márka hazai képviselete nem tétlenkedik; sorra rendezi meg azokat a szakmai rendezvényeket, ahol minden érdeklődő fodrász testközelből is megismerheti a brand koncepcióját, szortimentjét, és inspiratív hátterét. A legjobb az egészben, hogy mindezt általában egy páratlan tehetséggel bíró szakember szemüvegén keresztül teszi.

Legutóbb Hintenberger Máté kalauzolt el minket abba a világba, ahol a Moroccanoil értékei egyszerre tűntek ismerősnek és mégis újnak. Ezúttal megint csak olyan felemelő pillanatoknak lehettünk a szemtanúi, amikor egy egyedülálló márka ereje egy és kiváló fodrász tehetsége találkozik.

STYLING ÉS TEXTÚRA WORKSHOP HINTENBERGER MÁTÉVAL

2022. május 16-án 10 órakor érkeztünk meg a TopLine Akadémiára, hogy Máté munkásságát és a Moroccanoil portfólióját egy új oldalról is megismerjük. A meghirdetett esemény a styling és textúra workshop nevet kapta, amiről már elöljáróban is jól tudtuk, hogy tökéletesen illeszkedik mind a szakember, mind a brand portfóliójához.

Természetesen most is abba a barátságos, családias környezetbe érkeztünk, amit a márkától korábban is megszokhattunk. Az első pillanattól kezdve mosolygós arcok fogadtak minket; Máté már javában készülődött.

A résztvevők között voltak, akik egészen messziről – Szolnokról és Kecskemétről – utaztak az akadémiáig azért, hogy részesei lehessenek ennek az új élménynek. Mi is kíváncsiak voltunk, hogy milyen inspirációkkal és kedves emlékekkel térünk haza a Moroccanoil-továbbképzésről, és azt mondhatjuk, hogy most sem csalódtunk.

Ilyen egy Moroccanoil-továbbképzés Fodrászinfó szemmel

#1 BENSŐSÉGES ATMOSZFÉRATEREMTÉS

Egy Moroccanoil-továbbképzésen mindig úgy érezzük magunkat, mintha hazaérkeznénk, és a legnagyobb kényelemben ülnénk le a számítógép elé tanulni. A különbség, hogy a nappali helyett az akadémia falai között vagyunk, és az online világot mellőzve, végre személyesen osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

Egy szó mint száz, a bensőséges atmoszférateremtés tagadhatatlanul a márka védjegye lett számunkra. Ennek köszönhetően időről időre úgy érezzük, hogy nem csak a brand varázsol el minket, de az a miliő is, amit nyújt. Így sokkal könnyebb a szürke hétköznapokból való kiszakadás és a szakmai feltöltődés teljes átélése.

#2 INNOVATÍV TERMÉKEK ÉS A SAJÁTOS STYLING TECHNIKÁK ÖTVÖZÉSE

Ahogyan arra már korábban is utaltunk, egy új Moroccanoil-esemény mindig rávilágít a márka egy új oldalára is. Ezúttal ezt az újszerűséget a fodrász karaktere, Hintenberger Máté adta!

A Moroccanoil filozófiája az egyedülállóságra, a kreativitás szabad megélésére bátorít és ösztönöz mindenkit. Ez egyrészt megjelenik a termékek fejlesztése közben, másrészt a szakmai közösségépítés során is.

Épp ez az oka, hogy általában a legérdekesebb karakterek szemszögéből mutatja be a márka páratlan értékeit. Ennek köszönhetően az innovatív készítmények mindig sajátos styling technikákkal vannak ötvözve, így állandóan úgy érezzük, hogy a brand organikusan is képes a megújulásra.

#3 HINTENBERGER MÁTÉ KARAKTERE

Ahhoz tehát, hogy pontosan megértsük a Moroccanoil márka működését, olyan kiemelkedő szakemberekre van szükség, akik ki mernek lépni a saját komfortzónájukból. Sőt, egyenesen az adja számukra az adrenalint, hogyha ezt megtehetik.

Hintenberger Máté karaktere épp ilyen. 30 éves kora ellenére már lenyűgöző sikereket elért a szakmai pályafutása alatt:

  • 21 évesen sikerült megnyitnia az első saját szalonját.
  • Mostanra elképesztő versenymúlttal rendelkezik – például 2019-ben az OMC világbajnokságon 5. helyezést ért el ‘Bridal’ kategóriában.
  • Számos kollekción keresztül kamatoztatta tudását, aminek fókuszában majdhogynem mindig a nőies és elegáns alkalmi frizurák álltak, de mégis egy új aspektusban.

Tehát Máté amellett, hogy sikeres üzletvezető, egy nagyon színes karakter is, akinek állandóan szüksége van az új impulzusokra ahhoz, hogy inspirálódjon a szakmájában.

Nem véletlen, hogy tavaly szeptemberben elsők között próbálta ki a Moroccanoil termékeit, amikről a mai napig úgy gondolja, hogy szuper menők. Saját elmondása szerint a brand hajlakkjai olyan minőséget képviselnek, amit más márkaképviseletek készítményei használatakor soha nem tapasztalt.

#4 APRÓ TRÜKKÖK BEMUTATÁSA

Egy kiváló szakember karakterességét mindig a részletekre való odafigyelés és a kreativitás adja meg. Ez magától értetődik, hiszen sosem lenne új a nap alatt, ha nincsenek olyan fodrászok, akik képesek a klasszikussal kísérletezni, és más perspektívából megközelíteni a hagyományos technikákat.

Mint említettük, Máté karaktere mindig is meghatározó volt a hazai fodrász szcénában. Egyszerűen a sajátos ambícióinak, látásmódjának hála, “képes az új megteremtésére”. A legutóbbi Moroccanoil-továbbképzésen például két nőies és hullámos lookot alkotott (ami önmagában még nem lenne egyedülálló). De ezt mégis olyan precizitással és annyi apró trükkel kiegészítve tette, hogy imádtuk minden percét.

Megtudhattuk például, hogy a hajtőemelés hogyan lehetséges kreppeléssel, de azt is, hogy a klasszikus férfi hajszárítás miben segíti egy elegáns női frizura elkészítését. Amikor a közönséggel való interakció során elhangzott a kérdés, miszerint “Mennyire találjátok nehéznek, amit Máté készít?”, azonnal a következő válasz érkezett: “Ahogyan Máté csinálja, minden könnyűnek tűnik, pedig nem az.”

Összegzés

Mindent összevetve a Moroccanoil styling és textúra képzésén megint rengeteg hasznos információval gazdagodtunk. Külön öröm számunkra – hogy a korábbi eseményekhez hasonlóan –, a márka nem csak a nap főszereplőjének adott teret arra, hogy bemutassa a művészetét, hanem a résztvevőknek is.

Ez azt jelenti, hogy a look&learn után, mindenkinek lehetősége volt arra, hogy a helyszínen is kipróbálja, amit aznap tanult. Már szeptemberben is ámulattal figyeltük a rendhagyó koncepció sikerességét, és most is azt láttuk, hogy a tanfolyam végén, a nézők soraiból boldogan mennek a babafejekhez, hogy teszteljék és a gyakorlattal beépítsék az újonnan szerzett tudást. Természetesen Máté mindeközben végig szemmel tartotta és segítette kollégáit a fejlődésben.

További pillanatképek a továbbképzésről