Keresés

Hintenberger Máté: Fiatal, sikeres vállalkozó

Hintenberger Máté mesélt nekünk karrierjéről, életútjáról!

Új sorozatot indítunk, amiben sikeres fiatal vállalkozókat, azon belül is vállalkozó fodrászokat szeretnénk nektek bemutatni. A sorozatban szereplők bebizonyítják, hogy nem álmodozni, hanem tenni kell a sikerért; a rögös utat pedig olykor buktatók övezik, amiből igazán tanulhatunk. Ezúttal Hintenberger Máté fodrászmesterrel beszélgettünk, aki a szakmai versenyeken túl az üzletvezetésben is nagyon sikeres.

Mikor nyitottad az első üzletedet?

5 éve, azaz 2013-ban sikerült megnyitnom első üzletem Kecskemét belvárosában, 21 évesen. Akkori üzletem 28m2 volt, két éve pedig álmaim szalonjában dolgozhatok, ami a korábbinál egy „picit” nagyobb!

Korábban volt már üzleti tapasztalatod, vagy ez volt az első vállalkozás, amibe belevágtál?

Ez az első vállalkozásom.

Az elindulásban volt segítséged, vagy mindennek magad jártál utána és fedezted a költségeket?

Szerencsémre csupa olyan ember (barátok és család) vettek körül, akikre számíthattam bármiben, így nagyon könnyű dolgom volt az indulásnál.

Mai fejeddel mit tanácsolnál az akkori önmagadnak, mire kell(ene) jobban odafigyelnie?

Mivel tapasztalt és saját vállalkozásukban jártas emberekkel beszéltem és döntöttem mindenben, így többször átbeszélt és igazán megfontolt döntéseket hoztam, szerencsére semmilyen negatívum nem ért ennek felépítésében. Vízöntő jegyemből fakadóan körülbelül hússzor rágok át egy témát, szerintem emiatt is hozhattam jó döntéseket.

Az üzletvezetés mellett hogyan jut időd a szalonmunkára és fordítva?

Mostani üzletemben egy teljes szépségipari csapattal dolgozom (műkörmös, kozmetikus, sminkes), pluszban két fodrász kolléga segíti a munkámat. Igen nehéz mindent egy kézben tartani és maximális figyelmet fordítani emellett a vendégeinkre. De szerencsére kialakult egy rendszer és ma már mindennek megvan a maga menete és ideje, így nagyon jól tudok tervezni. Természetesen ehhez idő kellett, hogy kiforrja magát.

Szerinted mi teszi és tette igazán sikeressé a vállalkozásodat?

A szakma szeretete és a rengeteg alázat, áldozat. A különböző versenyek, oktatások nagyon sokat adtak és adnak mai napig a szalonmunkámhoz.

Ki az, aki mindig is melletted van és volt, folyamatosan támogatott, biztatott téged?

A családom természetesen és nagyon sok barát, akik nélkül nem menne ilyen gördülékenyen a szalon. Ezúton is köszönöm nekik!

Kinek a tanácsait szoktad meghallgatni nagyobb lépéseid előtt?

Olyan típus vagyok, aki nem magában őrlődve hozza meg a döntéseit. Szeretem több ember véleményét meghallgatni, főleg azokét, akiknek ebben nagyobb tapasztalatuk van. Majd a kérdéseket velük átbeszélve, az ösztöneimre és megérzéseimre hallgatva hozom meg a számomra megfelelő döntést.

Mit tanácsolnál annak, aki még mindig hezitál, hogy belevágjon-e egy saját üzlet megnyitásába?

Mindenképp gondolja át, mit és hogyan tervez vagy szeretne megvalósítani üzlet szinten. Mekkora csapattal szeretne dolgozni és milyen vendégkört szeretne megcélozni. Ezután egy tapasztalt emberrel megfontoltan döntsön. És ne féljen az újtól, fontos a bátorság is, úgy gondolom!

Képek: Hintenberger Hair & Style Szalon

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)