Keresés

Stílusváltás a fodrászatban: Hintenberger Máté felújította szalonját

Stílusváltás a fodrászatban: Hintenberger Máté bemutatta megújult szalonját

Stílusváltás a fodrászatban: Hintenberger Máté mesélt nekünk arról, miért érezte szükségesnek a néhány éve felújította szalonjának újra dizájnolását. Csoda szalont alkotott – ismét.

Hintenberger Máté fodrászmester

Könnyen ment a stílusváltás a fodrászatban? Máté mesélt nekünk!

A jelenlegi szalonba 2022 december elején költöztünk, a normálisnál rövidebb idő alatt, ezért sok apróság csak később került a helyére.

Mindig próbálom a szalon alapjait, mint például a falak és bútorok színeit úgy kitalálni, hogy különféle kiegészítőkkel könnyen új arculatot tudjak varázsolni a helynek. Nem azért, mert elvárt, hanem magam miatt.

Gyorsan megunom a jelenlegi állapotot

Miért tartod fontosnak a megújulást?

Úgy gondolom, hogy ahogyan az élet más területein, itt is a világ követeli meg tőlünk ezt a lépést, hiszen minden olyan gyorsan változik, így egy szalon sem lehet unalmas! Legalábbis én szeretem, ha a vendégeim mindig meglátnak valami apróságot a találkozásokkor, amitől még izgalmasabb lesz minden.

Ezúttal milyen stílust választottál, milyen színek és elemek dominálnak?

Nagyobb átalakításokkor kikérem szakemberek véleményét is a pontosság érdekében és persze a trendek miatt is. Aztán érzések alapján alakítom őket saját igényemre. Most a retro és modern stílus keveredik, de mindig szeretem szem előtt tartani, hogy otthonos és kellemes legyen a hangulat.

Hintenberger Hair&style új köntösben

Sokakban jogosan merülhet fel a kérdés: miért éppen ebben a gazdasági helyzetben tartod fontosnak, hogy a meglévő szép szalonod átalakítására költs?

A célom az volt a váltással, hogy az üzlet még vendégközpontúbb legyen. Nagyon fontosnak tartom, hogy a vendég azt érezze, hogy kicsit otthon van. Kap egy kávét, üdítőt, néha egy proseccot. Ez mind beruházás, de tapasztalatom szerint megéri és a vendégek nagyon meghálálják ezt a fajta törődést is.

Piszkos anyagiak: mennyibe került a felújítás és ez mit tartalmazott, illetve mennyi időt vett igénybe?

Ha a vendég látja a szalon stílusát, egyedi jegyeit és precíz kialakítását (ez egyébként a frizurák elkészítésében is fontos szerepet kap), úgy még nagyobb kedvvel fog érkezni hozzánk, így fontosnak tartom a kisebb-nagyobb beruházásokat. Ahogy a divatban sem fontos, hogy a legdrágább ruhadarabokat vásároljuk meg, itt sem kell a legdrágább, csak legyen szép és stílusos. De, hogy konkrét választ is adjak, illetve kicsit titokzatos is maradjak, pár havi bevételt elköltöttem, de a beruházás már csak ilyen. Ráadásul a fél életem itt töltöm, így nekem is fontos, milyen a mikro környezetem.

Érdekelnek Hintenberger Máté munkái? Akkor ide kattints:

#1 Bridal Collection 2020 by Hintenberger Máté

#2 Hintenberger Máté inspirációs kollekció 2020

Képek: Hintenberger Máté

Ha tetszett az interjú, köszönjük a Like-ot és megosztást!