Keresés

Next-level színek, mint új szolgáltatási forma

A természetes színek idejében új szolgáltatásra van szükség a bevétel megtartásában és annak növelésében.

A Covid-19 megjelenésével és az utána átélt pandémiával együtt megannyi probléma merült fel, vendégeknél és szalonokban egyaránt. Erre mindkét fél számára az egyik - és talán a legnépszerűbb - megoldás a next-level természetes színek, amik az őszülő vendégeknek is jó szolgáltatást adnak.

Mire jók a next-level színek?

A bezártság hatására az emberek újraértékelték színválasztási lehetőségeiket. Sokan a lenőtt töveknek köszönhetően könnyebben megbarátkoztak természetes hajszínükkel, hiszen nem volt lehetőségük kedvenc fodrászuk keze alatt elérni a kívánt árnyalatot. Ugyan már ismét működnek a szalonok, a vészharang még mindig sokak fejében ott van: Mi lesz, ha ismét hónapokra ellehetetlenítik a professzionális hajfestést/szőkítést? Ez a negatív szemlélet pedig kihatással van a szakemberek munkájára is.

Ahhoz, hogy a vendégek megkapják a természetesnek tűnő hajszíneket és a fodrászok ezek ellenére biztosítsák a nyereségüket és bevételüket, a next-level színek megoldásként szolgálhatnak.

Mit is takar ez pontosan?

"Gondolj úgy erre a trendre, mint egy szűrőre a vendégeid haján. A saját hajszínük, csak sokkal, de sokkalta jobb!" - nyilatkozta Brian McCallum, a Roar Hair and Beauty szalonok tulajdonosa.

A kis extra az alapvető hajszínekben pont annyi pluszt ad hozzá a végeredményhez, hogy a szín ne váljon túl unalmassá, és a vendég 2-3 havonta visszatérjen a szalonba egy újabb szolgáltatásra. A szőkék számára például ez a haj felső és elülső részén elszórtan elhelyezett babafényeket jelenti, a barnáknál pedig a fényesítő szolgáltatások állnak a vágás és a hajszárítás mellett a középpontban.

"Kevesebb gondozást igényel, tökéletes azoknak a vendégeknek, akik azt szeretnék, hogy az emberek megkérdőjelezzék, hogy a hajuk festett-e vagy sem!" - mondta Brian.

A next-level színek természetes plusz szolgáltatásként is helytállnak

Nyugodtan emeld piedesztálra a festési lehetőségek közt a next-level színek okozta lehetőségeket, hiszen a természetes hajat kedvelőknek is valami plusz szolgáltatást nyújthatsz vele. A Schwarzkopf Professional átfogó IGORA termékcsaládja például olyan színformulákat tartalmaz, amelyeket az érett hajra (IGORA Royal Absolutes), a tónushűen halványodó, állandó ápolást nem igénylő divatszínekre (IGORA Royal Fashion Lights) és a mindössze 10 perc alatt elkészíthető színre (IGORA Color 10) terveztek, tehát tökéletesek a next-level színekhez.

"Miután a szalonok bezárása miatt lényegében színméregtelenítésre kényszerültünk, észrevettük, hogy az ügyfelek olyan megjelenést szeretnének, amely mindig könnyednek tűnik" - mondta Kevin Paul Finnell, az F&M Hairdressing kreatív igazgatója. - "A bronzos árnyalatok a hírességek kedvencei, és soha nem mentek ki a divatból. Sokkal kevésbé igényli a gondozást, és tökéletes azok számára, akik nem tudják eldönteni, hogy világos vagy sötét legyen-e a hajuk. Jó módja annak, hogy az ügyfeleket megismertessük a színnel, és sokkal kíméletesebb is a hajhoz, mint egy teljes szőkítés." 

Schwarzkopf Professional, IGORA termékcsalád

Ugyanezzel a gondolattal a L'Oréal Professionnel Paris a Balayage Blueprint névre keresztelt, új oktatásában azt mutatja be, hogyan lehet kihasználni ezt a hatalmas trendet, hogy a festett haj mindig természetes hatású, a növekedéshez tervezett hajszín legyen, függetlenül attól, hogy finom vagy merész átalakulást szeretnének-e a vendégek. A cél az aranyközépút elérése, melyben a vendég azt kapja, amit szeretne, miközben a fodrász tudja, visszatérő ügyfelet szerzett magának.

Siobhan Jones, a Rose & Wild társtulajdonosa a L'Oréal Professionnel Paris csapatával együtt dolgozott ennek a tervezetnek a kialakításán. "Ha minden egyes festéskor nagy változásokat hajtunk végre a hajon, az káros lehet. Ha apró feltöltéseket végzünk, amelyekkel a szín természetesebbnek tűnik, az kíméletesebb a hajhoz, és gyorsabban is végezhető a szalonban" - jegyezte meg.

L'Oreal Professional Paris, Balayage Blueprint

A profit és a természetes hajszín tehát járhatnak kéz a kézben

"Még mindig van mód arra, hogy profitáljunk abból, hogy az ügyfelek a természetesebbnek tűnő hajszín mellett döntenek." - mondta Suzie McGill, a Rainbow Room nemzetközi művészeti igazgatója. - "Végül is, a kecsesen őszülni vágyó vendégnek segítőkézre van szüksége. A fokozatosságra kell törekedni, rendszeres vágásra vagy egy átalakításra kell bejelentkezniük, hogy gyorsabban őszüljenek, pont úgy, ahogy ők szeretnének".

Suzie arra is rámutatott, hogy érdemes visszafogott szolgáltatással, mint például a highlightokkal vagy a babylightokkal kezdeni. A tonik használatára is felhívta a figyelmet, hogy elérjük a kívánt szürke árnyalatot az őszülni vágyóknak. "Előfordulhat, hogy az őszülő vendég a a természetes hajszínét sokkal tompábbnak találja a pigmenthiány miatt. A tonerek, valamint a szalonban végzett kezelések nagyszerű szolgáltatások, amelyeket népszerűsíteni lehet ezeknek az ügyfeleknek, hogy a hajuk egészségesnek, a hajszínük pedig fényesnek és élénknek tűnjön" - tette hozzá.

A Wella Professionals Grey Blending szolgáltatását is úgy tervezték, hogy alkalmazkodni tudjon a különböző ügyfelekhez, az őszülni kezdőktől egészen azokig, akik szeretnék igazán feldobni ezüstös szirén vonzerejüket. Számos lehetőséget és átfogó konzultációt kínálnak a vendégeknek, és azt javasolják, hogy te is tégy hasonlóan. Így nem veszíted el az adott ügyfél érdeklődését, és vissza fog térni az újításra.

Peter Mellon, a Medusa Hairdressing szalon igazgatója megfigyelte, hogy az őszülő vendégeknek szánt szolgáltatások száma megnövekedett, és ő maga is felkarolta ezt a vendégkört.

"Egy teljesen új színszolgáltatást nyitott meg, lehetővé téve számunkra, hogy Illumina fényesítésből, mélyfényből, kiemelésekből, világos fényesítésből és Color Touch fényesítésből álló szolgáltatást vezessünk be." - mondta.

Philip Bell, az Ishoka Hair & Beauty tulajdonosa úgy gondolja, a bevételkieséstől való aggodalom eltaszítja a lehetőségeket, amik egy karnyújtásnyira vannak. Helyette tehát érdemes támogatni a vendéget a természetes hajszínének elfogadásában, és más szolgáltatások felé terelni, amik az adott színt egyedibbé, kellemesebbé teszik. Ilyen lehet a fényesítés, a tonizálás vagy egy hajápoló kezelés. Ezek a fajta szolgáltatások rövidebb időt vesznek igénybe, ami ezáltal akár profitnövekedést is eredményezhet, hiszen többeket tudsz kiszolgálni egy adott időn belül.

Wella Professionals, Grey Blending

És te hogyan vélekedsz a kérdéskörben?

Forrás: creativeheadmag.com