Keresés

Gazdaságtudatos szemlélet a szalonban, avagy így fejleszd az üzleted a Framesi-vel

A márka képzésén sok hasznos dologgal ismerkedhettek meg a jelentkezők.

A Framesi egy olyan egyedülálló márka a hazai fodrászpiacon, ami állandóan képes a megújulásra. Időről időre megjelenő innovációi fodrászok és vendégek százait, ezreit inspirálja, hiszen mindig az aktuálisan fontos igényekre reagál. 2022. november 6-án, a Blond Secret képzésen testközelből is megismerhettük a brand legnagyobb dobásait, melyek egyaránt reflektálnak a jelenkor gazdasági helyzetére és a mai fodrászati szükségletek maximális kielégítésére.

Framesi Blonde Secret képzésen jártunk

A tudatos és fenntartható életvitel pozitív hozadékaként bátran kijelenthetjük, hogy a fogyasztói igények minden területen egyre magasabbra rúgnak. Ennek köszönhetően a rendszeresen szalonba járó vendégek már pontosan tudják, hogy miért érdemes és szükséges professzionális színvonalon ápolni a hajukat.

A jelenlegi gazdasági helyzet és folyamatos árdrágulás mellett azonban mindenki élete a feje tetejére állt, ami anyagi kihívásokkal állíthatja szembe a szakembereket és vendégeiket. Ez a helyzet sokakat nagyobb odafigyelésre, pénzügyi takarékoskodásra sarkall, aminek gyakori következménye a minőségbeli romlás, végső esetben az otthoni kísérletezés.

Hogyan lehet ezt elkerülni? Milyen módon lehet napjainkban is színvonalat fenntartani a szalonban, anélkül, hogy bárki szükségletei sérülnének? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk választ 2022. november 6-án, a Framesi Blond Secret egésznapos oktatásán, aminek a HairMate szalon adott otthont. A képzés fókuszában természetesen a márka legnagyobb újdonságai álltak, melyek előremutató technológiájuknak köszönhetően vendég-, de üzletpolitikai szempontból is felkeltették az érdeklődésünket.

Gazdaságos üzletpolitika, és roncsolódásmentes szőkítő szolgáltatás a szalonban

A Framesi Blond Secret képzés túlmutatott egy megszokott termékbemutatón. Ugyanannyira érintette a technikai tudnivalókat, mint az üzleti marketinget, így az interaktív Look&Learn során rengeteg elméleti és gyakorlati tudást szívhattunk magunkba.

Az oktató fodrászoktól – Balogh Máté, Galambos Ferenc és Mikéné Novák Erika – megismerhettük a DeColor B Infinity+ hiauloronsavas szőkítőpor, a DeColor B Pro-Force kötéserősítő adalékok és a Morphosis Re-Structure hajszerkezet-újraépítők használatát, ami közben számos üzleti pro tipp is elhangzott. A marketingszemlélet kialakításában Vadas János, a HairSpa Professional Hungary tulajdonosa is segített, aki egy részletes önköltség-számítással is segítette a fodrászokat a tájékozódásban.

EZEKET A TÉMAKÖRÖKET ÉRINTETTE A BLOND SECRET KÉPZÉS

Így a nap során elsajátíthattuk a Framesi innovatív szőkítő rendszerének teljes körű használati tudását. Szó esett:

 • színelméletről,
 • anyagismeretről,
 • szőkítési alapokról,
 • elő- és visszapigmentálásról,
 • felvilágosítási technikákról
 • színkorrekcióról,
 • pasztellizálásról.

3 DOLOG, AMIT A FRAMESI KÉPZÉSÉN TANULTUNK

#1 A hialuronsavas DeColor B Infinity+ szőkítőpor roncsolásmentes hajfelvilágosítást biztosít

A Blond Secret képzésen bemutatott frizurákat (2-2 modell segítségével) Máté és Erika készítették. Ahogy arról szó esett, a nap fókuszában elsősorban a szőkítés és a Framesi új üdvöskéjének, a hialuronsavas szőkítőporának bemutatása állt.

Az innovatív szőkítőporról már korábban is sok jót hallottunk, olyannyira, hogy kötelezőnek tartottuk a megismerését. A termék elöljáróban azt ígérte, hogy extra gyors idő alatt, ultra védő és világosító hatás mellett 10 árnyalat felvilágosítását biztosítja az összes hajtípuson. Persze, anélkül, hogy szétfolyna, puffadna, tehát megnehezítené a szőkítési folyamatot. A pozitívumok között fel volt még tüntetve, hogy mindegyik hajfestési szolgáltatással kompatibilis.

A szakemberek végül hétköznapi példákon keresztül – szabadkezes és fóliás melírtechnikákkal -, de egészen extrém módon is bizonyították a szőkítő hatékonyságát. A legimpozánsabb bemutatót Máté tartotta, amikor kolléganője segítségével, modellje haját 12%-os előhívóval, 20 perc leforgása alatt, roncsolódásmentesen felvilágosította egy olyan alapra, hogy abból egy szürkés, granny frizura készülhessen.

A bemutató előtt Galambos Ferenc összeírta, hogy a közönség soraiban ülő fodrászok pontosan mit várnak el az új szőkítőtől. A legkiemelkedőbb szempontok a következők voltak:

 • roncsolódásmentes szőkítés,
 • kívánt, magas szín elérése,
 • időbeli gyorsaság,
 • egyenletes végeredmény,
 • szőkítő állaga (ne kenje össze a vendég gallérját, ne folyjon, stb.),
 • technikai sokoldalúság (minden típusú technikánál működjön),
 • illat.

A végeredmény magáért beszélt; a folyamat végére az összes elképzelés mellé pipa került. A szőkítés egyenletes volt, a haj nem égett el (szerkezetében is megőrizte erejét), és még így is sima, puha maradt a termékben található hialuronsavnak köszönhetően. Mindez úgy, hogy a közönség soraiban ülő kolléga valóban lemérte a szolgáltatás idejét (az anyag felvitelétől kezdve egészen a lemosásig), ami nem volt több, mint 20 perc.*

*A felvilágosításban Máté segítségére volt kolléganője is, tehát a 20 perc két fodrász munkájának eredményét tükrözi.

#2 A Morphosis Re-Structure hajfeltöltés hatékonyságát orvostudományi vizsgálat igazolja

Ahhoz, hogy egy szalon szolgáltatásainak listája valóban teljes körű legyen, elengedhetetlen, hogy a vendégnek hajszerkezet-helyreállításra is legyen lehetősége. A Framesi-nél ebben a Morphosis Re-Structure kezelése a legkiemelkedőbb, ami 30 perc alatt teljesen felújítja és feltölti a haj szerkezetét.

A Morphosis Re-Structure hajszerezet-építő működésének hatékonyságát fő alkotóelemeinek köszönheti (hialuronsav, tengeri kollagén, gyöngy, szilícium, E-vitamin), mert jelenleg a piac leghatékonyabb összetevőinek számítanak. Ennélfogva az eredmény ebben az esetben is nagyon látványos: a haj 85%-kal fényesebb, 62 %-kal ellenállóbb és 40%-kal fésülhetőbb. Fontos: a feltüntetett értékek nem a Framesi laboratóriumának, hanem a Pavia Orvostudományi karának teszteredményei.

A szortiment DeColor Pro-Force hajkötés-erősítőjének használati tippjeit és hatékonyságát az oktatás alatt is megfigyelhettük. Erika közvetlenül belekeverte a festékbe, hogy modellje frizuráját ezzel is megvédje a vegyi kezelés során. Végül a sűrű fogú fésű is úgy csúszott a hajban, mintha egy egészséges, natúr haj mosás és kondicionálás utáni kifésülését láttuk volna.

#3 A Framesi-vel gazdaságos módon is fenntartható a professzionális színvonal

A Framesi 1945 óta van a piacon. Közel 80 éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb igényre megoldást nyújtson. Bár azt gondolnánk, hogy minden fodrászati márka “fodrászközpontú”, mégis kevés az olyan brand, ahol a termékek olyan mértékben multifunkcionálisak, mint a Framesi-nél. Ezt most a Blond Secret képzésen testközelből is megfigyelhettük. A szőkítő és a hajszerkezetépítő esetén is láthattuk a sokoldalú felhasználási módokat, anélkül, hogy a maximális hatékonyságukhoz rengeteg mennyiségre lett volna szükség belőlük.

Az oktatás során többször is elhangzott, hogy az infláció alatt nem az anyagminőség megváltoztatása a megoldás, hanem a sokoldalú, professzionális és gazdaságos termékek beszerezése. A Framesi kedvező ár-érték arány mellett is képes újat mutatni, felzárkózni és olyan színvonalat biztosítani, ami kritikus gazdasági helyzetben is fenntarthatóvá és sikeressé teheti a szalonműködést.

Most Te is elkészítheted a szemináriumon készített árnyalatokat!

Erika modellje: Orsi

Termék: Framesi 2001 Intense hajfesték

Tőre: 7.024((25g)+7.036 (20g) 4,5% os oxi 1:2 keverési arány

Hajhossz: 9.036(15g)+10.62(15g)+/62(5g) 3%os oxi 1:2 keverési arány

Máté első modellje: Luca

Termék: Framesi 2001 Intense

9.036+8.031 3% os oxi 1: 2 keverési arány (2:1)

Máté második modellje: Réka

Termék:Framcolor 2001hajfesték

11A+/62 3% os oxi 1: 2 keverési arány

( 2:1)

Glamur hajfesték 8.61 3% os oxi

Megtetszett, amit láttál és olvastál? Többet is megismernél a Framesi termékek hatékonyságából? 🌱

Vedd fel a kapcsolatot a HairSpa Professional Hungary ügyvezetőjével, Vadas Jánossal:

TELEFONSZÁM: +36-30-469-6870

Köszönjük a meghívást és a részvételi lehetőséget a HairSpa Professional Hungary csapatának! 🙌

Képek: HairSpa Professional & Gódor Virág