Keresés

Itthon is debütált Bódi Ákos fodrászati márkája - köszöntünk a piacon, NVNT!

Az új márkáról élménybeszámolónkat olvashatjátok!

2022. december 1-jén egy olyan új professzionális márka indulásának lehettünk szem- és fültanúi, ami kifejezetten közel áll a szívünkhöz. Hogy miért? Mert egy elképesztően tehetséges, szakmai sikerei ellenére is alázatos magyar szakembernek köszönhetjük az újdonságokat, aki nem más, mint Bódi Ákos. Páratlan szaktudásának köszönhetően megszületett az NVNT Haircare, ami immáron hivatalosan is elérhetővé vált a magyar piac számára. Szubjektív élménybeszámolónkért görgess tovább!

Az NVNT Haircare indulása egy közös ünnep a szakma számára

Úgy gondoljuk, Bódi Ákos neve hallatán mindannyiunk lelki szemei előtt ott lebeg minimum egy olyan progresszív és kreatív hajvágás, ami a szakemberhez köthető. Ákos 25 éven keresztül dolgozott a TIGI európai kreatív igazgatójaként, ami alatt szakmaisága egy páratlan szintre fejlődött. Ez azonban nem kizárólag a nagy hírnévvel rendelkező márkának köszönhető, hanem annak az egyedi látásmódnak és tehetségnek is, amivel Ákos rendelkezik.

Épp ezért vártuk annyira, hogy testközelből is megismerhessük az NVNT (=Invent) Haircare teljes szortimentjét, avagy azt a márkát, amit Ákos álmodott meg és fejlesztett ki. Biztosak voltunk abban, hogy ennek a brandnek minden részletében – az anyagok csomagolásában, összetételében, arculatában – meg fog jelenni a szakember 30 éves szakmai tapasztalata, és láss csodát, pont úgy lett, ahogy gondoltuk.

Ennek köszönhetően 2022. december 1-jén egy nagyon különleges élményben volt részünk: a MagNet Közösségi Házban egy hajvágó Look&Learn keretein belül élőben is megismerhettük a fodrászpiac legújabb, és egyben az egyik leginnovatívabb márkáját. Amíg ott ültünk, végig úgy éreztük, hogy most tényleg valami egészen nagyszabásúnak lehetünk a részesei – a mi szívünk is ünneplőbe öltözött Bódi Ákos sikerei láttán.

Amikor egy kapu bezárul, egy másik kinyílik

A koronavírus okozta le- és bezárások majdhogynem mindenki életét újradefiniálták. Nem volt ez másképp Bódi Ákossal sem, aki mindezek után – és több mint 20 év TIGI-vel a háta mögött -, 2021-től fogva szabadúszóként folytatta tovább a karrierjét. Ezt a hírt pontosan egy évvel ezelőtt osztottuk meg, és ekkor még nem is gondoltuk, hogy 365 nappal később Ákos márkájának a debütáló rendezvényén ülünk majd. Az NVNT megszületése mást sem bizonyít jobban, mint annak a mondásnak a relevanciáját, hogy amikor egy kapu bezárul, egy másik kinyílik.

HAJVÁGÓ LOOK&LEARN ÉS NVNT TERMÉKBEMUTATÓ

A bemutató természetesen egy hajvágó Look&Learn-nel egybekötött esemény volt, ahol Ákos két frizurát is elkészített a színpadon. Bár a rendezvény fókuszában elméletben a fodrászati márka bemutatása állt, a szakember hajvágás iránti rajongása mindent felülírt.

A szemünk láttára egy hosszú és rövid női fazon is készült a színpadon, amik meglehetősen gyorsan és mégis hatalmas precizitás mellett váltak egy trendi és hordható frizurává. A hajvágásokat a szakember legújabb kollekciójának, a Progressziónak két lookja ihlette, amik a kommersz, de kreatív hajak tökéletes fúzióját képezték. Az új trendanyaggal Ákos az elmúlt időszak változásaira szerette volna felhívni a figyelmet.

A hosszú hajvágás egy kapcsolatnélküli rendszerben készült, de úgy, hogy ebből vizuálisan semmi ne látszódjon. Ennek köszönhetően lépésről lépésre figyelhettük meg a külső és belső részek összekötését. A modell gyönyörű, felvilágosított panelekkel készített rezes-vöröses hajszínét Bernáth Tímea és Szolnoki Réka coloristok alkották meg a TIGI Copyright hajfestékeivel.

Az első hajvágást az NVNT-szortiment bemutatása követte. Megtudtuk, hogy az NVNT-vel Ákos egy olyan fodrászati márkát és termékvonalat szeretett volna megteremteni, aminek az összes tagja egyedi és sokoldalú. Az ihletet az a gondolat adta számára, amit a TIGI-s évei elején elsőként tanult meg Anthony Mascolótól: csak akkor működik jól egy hajvágás és egy forma, ha már a munkát megelőzőleg kontrollálni tudjuk a hajat. (Például egy göndör hajvágás előtt stabilizálni kell a tincsek szöszösségét ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen.)

Ennek köszönhetően a portfólió tele van olyan hajápoló, styling és finish termékekkel, amik elsősorban a haj textúráját kontrollálják. A fejlesztések során viszont ugyanolyan fontos szempont volt az anyagok ápoló és védelmet biztosító hatása is. A szortimentben ezért is kapott kiemelt szerepet az SOS Treatment, ami multifunkcionális felhasználást biztosít a szakemberek számára. Hajápoló termékbe, de akár hajfestékbe és szőkítőbe keverve is alkalmazható, hogy a hajszerkezet már a vegyi folyamatok alkalmával is védelmet kaphasson.

…és mi az, amit még érdemes megjegyezni, hogyha az NVNT-vel találkozol?

  • Egyedi Moleculhair technológiával lett kifejlesztve, ami újjáépíti és megerősíti a haj kötéseit, aktiválja a hosszú távú regeneráló funkciót és a kutikulát lesimítva védi a hajszín tartósságát.
  • A szortiment a fenntarthatóság alapelveinek figyelembe vétele mellett lett kifejlesztve: például a csomagolás is azért kapott fehér színt, hogy ne legyen szükség plusz festékanyagokra a gyártás során.
  • Az anyagformulák összetételét tekintve minden termék: vegán, cruelty free (=kegyetlenségmentes), SLS-, SLES- és parabénmentes, bőrgyógyászatilag tesztelt.
  • A logón látható hullámcsat elsősorban a feminin értékekre, másodsorban pedig azokra a részletekre, finomhangolásokra hívja fel a figyelmet, amiket egy jó szakembernek mindig szem előtt kell tartania. Ákos számára ezért is vált annyira meghatározóvá ez a szimbólum, mert a hullámcsat is egy olyan fodrászati eszköz, amiről ugyan sosem beszélünk, mégis alapjaiban megváltoztatott mindent, amit a szakmáról tudunk és ismerünk.

A termékbemutatót és egy rövid szünetet követően demómodelleket láthattunk a színpadon, akiknek a frizurái szintén a Progresszió kollekció alkotásait reprezentálták. Mutatjuk:

“Ákos bemutatóján úgy éreztem magam, mint amikor Londonban a Salon International-en nézzük a fodrászlegendákat a színpadon. Szívből kívánom neki, hogy ez a márka, a sok-sok belefektetett munka és idő meghozza a gyümölcsét és nemzetközi szinten is visszaköszönjenek az NVNT termékei.”

Hansági Dorka, a Fodrászinfó főszerkesztője

Ezután egy rövid női hajvágás menetét követhettük végig, ami során Ákos egy homogén formát alakított ki. Horizontális leválasztásokkal, pontvágással dolgozott, hogy a végeredmény egy olyan hordható, ám kreatív forma legyen, ami a vagánysága mellett is képes megtartani a nőies vonásait. A végeredmény ugyancsak magáért beszélt:

A fodrász show végén a színpadon is újra megtekinthettük a délután során bemutatott modelleket, akik egytől egyig gyönyörűek voltak.

Köszönjük ezt a nagyszerű élményt, büszkék vagyunk rá, hogy a részesei lehettünk! ❤️

NVNT márkaképviselet itt!

Képek: Fodrászinfó