Keresés

Pásztor László lett Az Év Divatfodrásza!

Pásztor Lászlót kérdeztük a díj kapcsán!

Pásztor László immár másodszor lett Az Év Divatfodrásza a Fashion Awards keretein belül. Pályájáról, a divatfodrászatról és a kinevezésről kérdeztük.

Hogyan indult a pályád?

Egy kis szabolcsi faluból, Ramocsaházáról származom. 2006-ban végeztem szobrászként Nyíregyházán, művészeti hátteremet pedig 2009-ben fontam össze gyakorlatban is a divat- és szépségiparral. 2-3 évvel később nemzetközi piacra léptem: Milánón, Párizson, Londonon és Moszkván keresztül egészen Mumbai-ig.

Rendszeresen jelennek meg munkáid címlapokon. Hogyan ismerkedtél meg a divatfodrászattal?

Időközben elkezdtem dolgozni nemzetközi divatbemutatókon és fotózásokon olyan top modellekkel, mint Bella Hadid, Elizabeth Grace, Teddy Quinlivan, Palvin Barbara, Mihalik Enikő vagy Axente Vanessa. Rendszeresen jelennek meg munkáim címlapokon és belső divatanyagokban is, úgy mint olasz, brazil, cseh, ukrán, indiai VOGUE, Harper’s Bazaar, L’Officiel, Numèro, TUSH, ELLE, Glamour, Marie Claire.

Emmy-díjra is előterjesztettek a beauty csapattal 2019-ben Cate Blanchett egyik filmjével. Később Charlize Theronnal és tíz nemzetközi topmodellel dolgoztam együtt az egyik Dior kampányban.

Pásztor László munkái

Mit jelent számodra Az Év Divatfodrásza kinevezés?

Nagyon megtisztelő második alkalommal is megkapni ezt a díjat, igazán meghat. Szuper visszacsatolás, hogy amit csinálok és képviselek annak nem csak külföldön van nyomatéka, hanem itthon is. Hiszem, hogy az a kifejezetten rögös szakmai út, amire tizenéves koromban léptem, az tudja inspirálni a most pályakezdőket is.

Milyen szakmai tervek foglalkoztatnak jelenleg?

Sok minden köt Magyarországhoz, család és munka fronton is, de még több inspiráló munkát szeretnék elvégezni külföldön is, amiből többet és többet tanulhatok folyamatosan.  

Kép: Laszlo Pasztor Instagram

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)