Keresés

BCEFW 2023 - Budapest Fashion Week

Ismét megrendezték a BCEFW-t, Európa egyik fő divateseményét.

Immár 11. alkalommal rendezték meg február 2-6 között a BCEFW-t (Budapest Central European Fashion Week), amely Európa egyik legrangosabb divatrendezvénye. A Magyar Divat- és Design ügynökség szervezte a többnapos eseményt, amely rendkívül összeszedett, profi munkát igényelt.

Profi szervezés, összehangolt bemutatók

A BCEFW idén prezentációs jelleggel zajlott. A modellek frizuráit nem kifutókon, hanem a közönség közvetlen közelében mutatták be. Ráadásul a magyar és nemzetközi tervezők mindkét napon több helyszínen is tartottak bemutatókat, amely óriási munkát igényel a teljes stáb részéről.

Budapest Fashion Week 2023

A délelőtti és délutáni helyszínek hangulata tökéletes összhangban állt a bemutatók stílusával és a végeredményekkel. A Magyar Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Táncszínház, a Néprajzi Múzeum, valamint az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár egyedi atmoszférája jól illett az ott megálmodott bemutatók hangulatához.

Egyik helyszínről a másikra a teljes stáb megfeszített tempóban és munkával szervezte át munkaállomását, hogy minden bemutató zökkenőmentes lehessen. Nézőként mondhatjuk: mindez tökéletesen megvalósult.

Középpontban a természetesség

A BCEFW középpontjában ezúttal is az egyre nagyobb publicitást kapó (és érdemlő) szemlélet: a természetesség, valamint a fenntarthatóság állt. Ennek jegyében ki más is lehetett volna a hajakért felelős felkért fodrászcsapat, mint a KEVIN.MURPHY stábja. Az összesen 10 modell és több mint 30 fellépő haját is ennek jegyében készítették el a 19 tervezői prezentációhoz.

A KEVIN.MURPHY új kollekciója és termékújdonsága is ebben a szemléletben készült, amiről korábban már beszámoltunk oldalunkon.

Középpontban a nőiesség és a természetesség

Az elkészült frizurák a helyszínek közötti utazás és fáradtság ellenére is tökéletesek és friss hatásúak voltak. Ez a munka többek között Kozma Norbi, a KEVIN.MURPHY vezető fodrászának keze munkája volt.

Egy divatbemutató remek próbatétele a termékeknek, hiszen egy nap általában több look is készül, és a modellek hajának minden egyes bemutatón tündökölnie kell. Szóba sem jöhet a bevonulások között egy hajmosás vagy hosszas igazítás. Idén ugyan nem voltak hajváltások, de minden looknak egész nap ki kellett tartania, így a termékek tesztje is megtörtént.

Mi ilyen szempontból is figyeltük a modelleket: vajon a hajuk hogyan bírja a teljes napos igénybevételt? Mennyire tartósak a frizurák? Mennyire szöszösek, ragacsosak, zsíros hatásúak a felvitt termékektől?

Bátran jelentjük: semennyire. Pedig egy 12 órás hajtás minden frizurát megviselhet.

BCEFW 2023 és annak kísérő rendezvényei

Ha pedig nem lett volna elég a négy helyszín és a bemutatók, a BCEFW-t számos kísérőrendezvény is követte. Néhány közülük bemutató vagy prezentáció formájában került megrendezésre nyilvánosan, több helyszínen.

Divatban fürdőzhetett, aki ellátogatott a program bármelyik helyszínére. A rendezvény célja az volt, hogy Budapest felkerüljön a globális divattérképre, ezzel még vonzóbbá téve a magyar fővárost. Nem panaszkodhatunk, fantasztikus munkákat láttunk, ami egy remek csapat összeszedettségének végeredménye: Kozma Norbi, Hevesi Krisztián, Bacsik Szilvia, Hajda Nóra és Hosszú-Vas Orsolya.

Természetesen a bemutatókra érkező, a Beauty Factoryban készülődő kiemelt vendégek haja is KEVIN.MURPHY stylingot kapott!

Íme néhány kép a kulisszák mögül ;)

További érdekességekért böngéssz az oldalon!

Felhasznált forrás: Budapest Central European Fashion Week

Képek: HFDA/The Sparkle Content