Keresés

Plastic Collection 2018 by Sassoon Academy

Inspirálódj a Plastic Collection 2018 by Sassoon Academy segítségével!

Az idei Salon International során újra számos nagyszerű kollekcióval ismerkedhettünk meg, amelyből kihagyhatatlan a Sassoon Academy vadonatúj Plastic kollekciója. Ha valami egészen retróra vágysz 21. századi köntösben, akkor ez minden bizonnyal tetszeni fog!

Plastic Collection 2018 by Sassoon Academy

A Sassoon legújabb kollekcióját elsősorban egy 1970-es évek beli divatáruház, a Fiorucci inspirálta, amely magára a sokak által kedvelt Andy Warhol-ra is nagy hatást gyakorolt. Ebben az üzletben nagy piaca volt az akkori legdivatosabb ruhadaraboknak, mint a leopárd mintás és a nagy giccses logókkal ellátott pólóknak és természetesen a sztreccses farmereknek. A Fiorucci filozófiája magába olvasztotta az utcai kultúra minden elemét, amelyben a lazaság mindenképp nagy szerepet játszott.

Ez tehát, a Plastic Collection mögötti inspiráció alappillére. A frizuravilág ennek a bohém életmódnak az előhívását és megidézését erősíti. Amikor az élek és alakzatok egy fragmentált vonallal megtörnek, akkor érezhetjük a haj tagadhatatlanul sassoon-i megjelenését. A frizurák színvilága pedig mi máshoz igazodna, mint a plasztik, műanyag hatáshoz. Erőteljes és figyelemfelkeltő, a szó legjobb értelmében!

Kreditek:

  • Hair: The International Sassoon Creative Team led by Mark Hayes  
  • Make-up: Daniel Kolaric  
  • Stylist: Mathilde Dutheil  
  • Photographer: Benjamin Vnuk  

Képek: Salon International