Keresés

Salon International 2018 Special Edition by Hansági Dorka

Bemutatom nektek a Salon International rendezvényt virtuálisan!

Úgy alakult, hogy idén sajnos nem tudok kimenni a Salon International 2018 rendezvényére Londonba, de ez egy cseppet sem vetett vissza abban az elhatározásomban, hogy virtuálisan ne barangoljam be az Excelt. Tarts velem, összeállítottam egy jó kis túrát: Salon International 2018 Special Edition by Hansági Dorka.

A fodrászvilág az október közepét mindig lélegzetvisszafojtva várja, hiszen hosszú évekre visszatekintve, ez az a nemzetközi vásár, ahol a fodrászati újdonságok bemutatásra kerülnek a szakma előtt. A londoni Excel megtelik a világ fodrászaival és belecsapnak a lecsóba – vagy a fish&chips-be – és három napig minden csak a szakmáról szól, a fodrászokért van.

Mivel idén nem jutok ki Londonba, de cirka 12 éve minden Salonon kint vagyok, ezért úgy gondoltam, van némi rálátásom a dologra. Elkészítettem virtuális sétámat, majd azt gondoltam: ezt veletek is szívesen megosztanám. Kis csapatom természetesen több dologgal készül, hogy ide varázsolja nektek a Salon-t. Ennek az első állomása a „Salon International 2018 Special Edition by Hansági Dorka”, melyben összeállítottam az én mixemet, hogy mi az, amit biztosan felkeresnék a vásáron és megnéznék a Salon Live színpadán.

Amennyiben kint leszel a rendezvényen, akkor ez egy jó kis fogódzó lehet, ha éppen nem tudod, merre is indulj a nagy forgatagban; ha viszont nem mész ki, akkor bizonyára kedvet csinálok neked ahhoz, hogy jövőre te is ellátogass – akár velem együtt J- a Salon International 2019 rendezvényére… És idén végig kövesd a londoni bejelentkezéseinket.

Salon International 2018 Special Edition by Hansági Dorka

A legtutibb standok a kiállításon

Tisztázzuk az elején: a kiállítás szó alatt a fodrászatot értem (csak és kizárólag), így a programot is eszerint állítottam össze. Illetve erre a kérdésre egészen pontosan akkor tudok neked válaszolni, ha már láttam a standokat.

De egy kis visszatekintés: az elmúlt évek tapasztalatai alapján biztosan ellátogatnék ezekre a standokra:

  • GHD (Ultra menő a kifinomultságuk)
  • FUDGE (Mert imádon Mazella&Palmer munkáit és őket emberileg is. Ha látjátok, kapjátok el a fiúkat egy selfie-re, végtelenül kedvesek és alázatosak, magas lóról szó sincs.)
  • Alternative Hair Show (Ha még nincs meg a jegyed a show-ra, itt érdemes gyorsan és még szombaton beszerezni. Ráadásul Tony Rizzo is itt szokott „sertepertélni”, tudsz is vele pár szót váltani – szintén nagyon kedves és készséges.)
  • Sassoon Academy (Mindennek az Alfája és Omegája. Ki ne hagyd, hiszen a nagy bevásárlás mellett pár éve mini Live hajvágó workshop is van a színpadukon ingyen és bérmentve. Fogj ki egy jó helyet és mélyedj el a precizitás mélységeiben. Engem is mindig odatapaszt.)
  • Schwarzkopf Professional (Nagyon vagány, hogy néhány éve giga standdal és interaktív, játékos megoldásokkal érkezik a Henkel nagyágyúja – ahol az összes termékújdonságot megismerheted, de egy cseppet sem „szárazon”. Általában az ő standjukról nyílik a belépés az aktuális évi British Hairdressing Awards finalistáinak kiállítására – hiszen évek óta a Shwarzkopf Pro a főszponzor. A kiállítási térben szigorúan tilos fotózni, ám inspirációként mindenképp megéri körbejárni. Lépj be és csodáld meg a munkákat, tölts időt az alkotások előtt, nagyon megéri!)
  • Toni&Guy (No igen! Londonban vagyunk, kulturálisan az egyik legösszetettebb metropoliszban, így hát jöhetnek a rebellis frizurák. És ezen a standon jönnek is. Szívd magadba a workshopokon a vagányságot, lazaságot és képzeletben utánozd merészségüket! Nagyon klassz!)
  • Olaplex (Ha Olaplex, akkor Guy Tang. A cég neve lassan összeforr a colorist óriással, akivel találkozhatsz személyesen is a standon, majd beülhetsz – idén először! – a Salon Live-on a show-jára.)
  • Parlux (Szeretek elveszni a hajszárítók színében… Nézz körbe te is!)

SALON INTERNATIONAL 2018: MAGYAR VONATKOZÁS

Nos, őket tuti felkeresném, éééés: felkeresném a Hair.Tribe standját is, ahol Buzássy Steven (Igen, nem elírás: Buzássy Steven!) is bemutat két hajvágást. Látod, mindig is mondtam, hogy a magyar fodrászok a legnagyobbak!

Save the date: 2018. 10. 14. 10:30 Hair.Tribe stage!

Salon Live: extra belépős fodrász show-k

2018. 10. 13. szombat

9:00 - A vásár feltérképezése (első impressziók, fényképek, tájolás, mit merre találunk…)

14:45 – 16:00 - Sassoon Academy bemutató a Live színpadon

2018. 10. 14. vasárnap

10:30 – 11:45 - Salon Services and Salon Success presents MyDentity with Guy Tang bemutató a Salon Live színpadán

12:15 – 13:30 - Schwarzkopf Professional bemutató a Salon Live színpadán (Extra fellépők: Hooker&Young, X-presion, Tyler Johnston, Lesley Jennison)

16:15 – 17:30 - Trevor Sorbie bemutató a Salon Live színpadán

18:00 – Toni&Guy bemutató

21:00 - Alternative Hair Show (Ne felejtsd, az Alternative Hair Show idén új helyszínen van, nehogy a Royal Albert Hall-ba menj!)

10. 15. hétfő

10:00-11:45 - a feltérképezett standokon vásárlás, a legmenőbb cuccok beszerzése. (Tipp: az elektronikai kütyüket kérd olyan dugvillával, ami Magyarországon a szabvány. Vagy ne felejts el hozzá átalakítót venni.)

12:00 – 13:15 - Patrick Cameron bemutató a Salon Live színpadán

Facebook Live: élőben a Salon International rendezvényről

Járd körbe velünk virtuálisan a Salon International kiállítását. A Fodrászinfó Pro csoportban élőben jelentkezünk be Londonból. Csatlakozz a csoporthoz:

Képek: Salon International