Keresés

Salon Expert kongresszus 2019: L'Oréal életérzés Törökországban

Élménybeszámoló következik: L’Oréal Professionnel kongresszus 2019.

A L’Oréal Professionnel 110 éve áll a szépségipar szolgálatában, amelynek évfordulóját 2019. október 20-23. között Törökországban ünnepelte. A Salon Expert kongresszus rengeteg élménnyel, inspirációval és pihenéssel szolgált a L’Oréal Professionnel szlovákiai, cseh és magyar delegációjának. La French életérzésben, napsütésben és tengerpartban nem volt hiány. A Fodrászinfó csapata abban a megtiszteltetésben részesült, hogy részt vehetett ezen a meghatározó rendezvényen – élménybeszámoló következik.

L’Oréal Professionnel életérzés @Törökország, Antalya

A L’Oréal Professionnel magyar, szlovák és cseh csapata Törökországba utazott, hogy megünnepelje a több mint 100 éve tartó szakmaiságát és a professzionalizmust. A hajnali repülőút és a koránkelés ellenére mindenki izgalmakkal teli vágott neki az utazásnak, és már a landolás pillanatában is érződött, hogy ez a négy nap nemcsak rendagyó lesz, de annál meghatározóbb is. Első nap mindenkinek lehetősége nyílt a Mirage Park Resort-ban megtapasztalni az önfeledt “nyaralós” pillanatokat, majd a következő napokban már a L’Oréal Professionnel gondoskodott a továbbtanulásról és a szakmai fejlődésről.

Salon Emotion workshop: a digitalitás és a szakmai csúcs elérése

A technológiai eszközök térnyerése óta a szolgáltatások már nem kerülhetik el a digitális világ eszközeit és praktikáit. Ugyanígy van ez a szépségiparral is, beköszöntött az a világ, ahol a hatékony kommunikációhoz és vendégeléréshez szükség van a virtuális színtérre is. Húnfalvi Krisztina, Salon Emotion Business Developer egy átfogó workshop keretében mindkét nap bebizonyította a digitalitás fontosságát. A délelőtti órákban egy elméleti előadás keretében bemutatta a Salon Emotion struktúráját, míg délután az instavilág gyakorlatiassága került a figyelem középpontjába. A tanulnivágyó fodrászok elsajátíthatták az inspiráló frizurafotók elkészítési technikáját, és a hozzájuk tartozó szövegírás alapjait.

Ahogyan a Salon Emotion oktatásokon is, Kriszti a törökországi szeminárium alatt is elárulta, hogy a szalonlátogatás hogyan képes még fokozottabb élményt nyújtani a vendégek számára. Emellett különös hangsúlyt fektetett a generációs különbségekre, és a különböző korosztályokhoz tartozó releváns platformok használatára is. A virtuális világot körülölelő kommunikáció minden szegmensét körbejárta: Google cég, Instagram, Facebook – a Salon Emotion oktatási struktúra mindenre kitért.

Húnfalvi Krisztina, Salon Emotion Business Developer

Látványos esti fodrászbemutatók: La French életérzés minden mennyiségben

HÉTFŐ ESTE (2019. OKTÓBER 21.)

A Salon Expert kongresszus legmeghatározóbb pillanatait az esti fodrász show-k biztosították – ahol a csehországi, szlovákiai és magyar képviselők bemutatói mellett – Laurent Decreton francia sztárfodrász is elkápráztatta a résztvevőket. Hétfő este betekintést nyerhettünk a La French filozófia rejtelmeibe, ahol Léa Nasca énekesnő mutatta be a francia haute couture, az építészet és az életérzés közötti párhuzamot, de csak ezt követően jött a legjava. Az igazi letisztult “franciaságot” Laurent Decreton La French Masterclass bemutatója alatt ismerhettük meg, ahol a természetes, visszafogott frizurák hűen tükrözték a párizsi finomságot és eleganciát. A hétfő esti programsorozat lezárásaként a Cseh és Szlovák Nagykövetek Egy nap a Fashion Week-en Show-ját tekinthettük meg, amelyben a frizurák a letisztultság egy extravagánsabb vonalát képviselték.

Léa Nasca, francia énekesnő mesélt a párizsi sikk kialakulásáról

LA FRENCH MASTERCLASS BY LAURENT DECRETON:

Laurent Decreton, nemzetközi L’Oréal Professionnel nagykövet

EGY NAP A FASHION WEEK-EN SHOW:

KEDD ESTE (2019. OKTÓBER 22.)

Másnap megtekinthettük a L’Oréal Professionnel Hungary Edito Show-ját, ahol a magyar nagykövetek – Dudás Attila, Hajas László, Kucsera Zsolt, Zsidró Tamás és Zsiga Renáta – mutatták meg szakmai tehetségüket. Az impozáns fodrászbemutatót a L’Oréal Professionnel Color Trophy győzteseinek előadása követte, ahol Feri Emese, Irena Vavrusková és Michaela Comajová meséltek versenytapasztalataikról, illetve a színpadon elkészített frizurákat megelőző inspirációs folyamatról. A fináléban újra Laurent Decreton-t köszönthettük a színpadon, aki egy lenyűgöző romantikus show-val zárta a rendezvényt.

MAGYAR NAGYKÖVETEK EDITO SHOW-JA:

Hajas László, L’Oréal Professionnel nagykövet
Zsidró Tamás, L’Oréal Professionnel nagykövet
Dudás Attila, L’Oréal Professionnel nagykövet
Kucsera Zsolt, L’Oréal Professionnel nagykövet
Zsiga Renáta, L’Oréal Professionnel nagykövet

L’ORÉAL PROFESSIONNEL STYLE & COLOR TROPHY GYŐZTESEINEK ELŐADÁSA:

A Style & Color Trophy győztesei – Irena Vavrusková, Feri Emese és Michaela Comajová

ROMANTIC SHOW BY LAURENT DECRETON:

Salon Expert Kongresszus 2019

A siker elérése és megtapasztalása néha a legapróbb dolgokban mutatkozik meg, és éppen attól válik hatalmassá, hogy természetesnek tekintjük. Az életben mindenki akkor a leggazdagabb, hogyha tiszta szívből szereti, amit csinál. A szakmai szerelem átjárta a Salon Expert Kongresszus mindhárom napját, amelyben a profi frizurák mellett a fodrászkarakterek hétköznapi- és partyarcát is megismerhettük… 🙂

Köszönjük a L'Oréal Professionnel csapatának, hogy mi is részt vehettünk ebben az élményben! 🙂

Képek: Lucie Křížková