Keresés

Sikeres szalon zűrzavaros időkben is

Tíz fodrásztól kérdeztük meg a sikeres szalon titkát.

10 fodrász, 3 kérdés. A sikeres szalon titkát kerestük. A gyűjtésünk eléggé vegyes: a megkérdezettek között vannak, akik egyedül, mások pedig nagy szalonban dolgoznak, sok kollégával. Vannak, akik még pályájuk elején járnak, mások több tíz éves tapasztalattal rendelkeznek. Célunk, hogy az ő válaszaikkal bátorítsunk és gyakorlati tanácsokkal lássuk el téged.

Sikeres szalon: hosszú és rögös az út, míg eléred

Ha sikeres üzletvezetők szeretnénk lenni vagy szívesen válnánk egy jól működő szalon csapatának részévé, akkor bizony fel kell készülnünk az út alatt fellépő akadályokra. Ez a folyamat csak akkor lesz eredményes, ha ezeket a felmerülő nehézségeket képesek vagyunk legyőzni, amihez pedig az kell, hogy kitartsunk és ne adjuk fel!

Választhatjuk azt, hogy mindent hagyunk a régiben, de dönthetünk úgy is, hogy a dolgok megváltoztatásával egy új, sikeresebb úton haladunk tovább. Ebben a cikkben most kapsz egy nagy adag BÁTORÍTÁST a kollégáktól. Olvasd el figyelmesen a gondolatainkat, érezd át, tedd magadévá és építsd be őket az életedbe!

Az alábbiakban 10 sikeres fodrászt kértünk meg arra, meséljenek nekünk céljaikról, kitartásukról, víziójukról és leginkább azokról a mindennapokról, hogy mindezeket miként valósítják meg!

A sikeres szalon nyomában

3 kérdést tettünk fel összesen 10 fodrásznak, akik első kérésre is, készséggel álltak a rendelkezésünkre.

A három kérdés így hangzott:

  • Mit gondolsz, mitől sikeres a szalonod?
  • A jelenlegi gazdasági helyzetben milyen új üzletvezetési stratégiához nyúltál?
  • Mit tanácsolnál annak, aki elkeseredett ebben a helyzetben: hol kezdje a rendrakást és mire összpontosítson, hogy sikeres legyen?

#1 Karker Judit Ágnes

Szalonod sikere

“Az online platformokon aktívan jelen vagyok. A vendég általában egyedül van a szalonban, nem végzek párhuzamosan több munkát, csak vele foglalkozok. Mindig felhívom a figyelmet a kényesebb színekre, azok megvalósíthatóságára, a művelet menetére, fenntartására mind időben, mind pénzben. Az elégedett vendég nekem az ingyen reklám. Viszi a jó hírt, tovább osztja az oldalt és a fotót.”

Új üzletvezetési stratégiád

“Igyekszem segíteni a hosszú távú megoldásokat: például professzionális színfrissítőt és ápoló anyagokat ajánlok otthoni használatra. Célom, hogy a vendégeimnek később kelljen jönnie, így ez idő alatt tudok új vendégeket fogadni. A 24 órán belül lemondott időpontot 100%-ban kifizettetem. A trendekkel naprakész vagyok, ennek ellenére, ha valamiben elbizonytalanodom, nem vállalom el.”

Tanácsod a kollégáknak

“Soha ne nézd más árlistáját! A saját kiadásodhoz mérten számolj, különben nagy csalódás érhet. Ne félj árat emelni – persze ehhez minőséget is kell adnod. Amelyik vendég elmegy 2-3000 Ft miatt, annak a teljes összeg hiányzik a havi keretből, nem az emelés értéke. Időben vedd észre, ha rezeg a léc és ne várd ki a teljes csődöt! Mindig legyen egy B terved, ha ebből ki kell szállnod.”

#2 Baranyai Vivi (Vivi hajműhely)

Szalonod sikere

“Ehhez szerintem a szakmai sikereim nagyban hozzájárulnak, illetve az, hogy folyamatosan képzem és fejlesztem magam. Ez nagyon fontos ebben a szakmában: mindig naprakésznek lenni és tisztában lenni az új trendekkel. Ami szintén fontos és hozzátesz egy sikeres üzlethez, az a pontosság és a precizitás.”

Új üzletvezetési stratégiád

“Szerencsésnek mondhatom magam, hogy az üzletem a családi házunknál épült. Így újabb változásokat nem kellett meghoznom és különösebb áremelést sem kellett tennem a mostani helyzetre való tekintettel.”

Tanácsod a kollégáknak

“Szerintem sosem szabad feladni semmit, főleg nem azt, amit tiszta szívből szeretünk csinálni. Ahhoz, hogy egy szalon sikeres tudjon lenni, nagyon fontos a pontosság, a precizitás és az, hogy a vendég kérése mindig maximálisan legyen teljesítve az adott helyzethez mérten.

Szintén fontos szempont a figyelmesség. Én például szeretek minőségi időt tölteni a vendégeimmel, így nálam nincs “futószalaghatás”. Mindenki azt érezheti, hogy kikapcsolódni jött a zűrös mindennapok körforgásából, ezáltal én is precíz és minőségi munkát tudok kiadni a kezemből.”

#3 Bóbis Szabolcs (Konkrét)

Szalonod sikere

“A Konkrét sikerének a szakmai elhivatottság a kulcsa. A közös érdeklődésű emberek egyszerűen vonzzák egymást, közösséget alkotnak. Így sikerült kialakítanunk egy olyan vendégkört, akik ezt látják, és akiknek ez tényleg fontos.”

Új üzletvezetési stratégiád

“A Konkrét merőben más üzletvezetési stratégiával dolgozik a legelejétől, mint a legtöbb szalon. Ez egy piaci rés volt. Ha a közelmúltban valaki felhúzott egy mutatós üzletet, az úgy gondolta, sokat kockáztat és egyből vissza akarta keresni a pénzét mindenféle megalázó százalékokkal.

Mi a város legjobb szakembereinek ajánlottunk olyan co-work lehetőséget, ahol együtt dolgozhatnak, és ahol a szalon szakmai és effektív minősége is jóval az eddigi lehetőségeik felett van.”

Tanácsod a kollégáknak

“Kezdjenek el befektetni! A gyenge forintot váltsák át erős tudásra.”

#4 Bubrik Márton (Piano Hair)

Szalonod sikere

“Szerintem egy szalon sikerének két fő eleme van: a fodrászok, a vendégek és ennek a két elemnek az összhangja. Mi négyen dolgozunk a Piano Hair-ben és valódi baráti kapcsolat van köztünk. Ezt a hangulatot, összhangot a vendégek nagyon érzik, és látszik, hogy egy ilyen környezetben nagyon könnyen akklimatizálódnak.

A másik összetevő maga a vendég. Szerencsések vagyunk, mert hozzánk olyan vendégek járnak, akikkel megvan a kémia – és mivel fodrászként is jóban vagyunk – a vendégeink is “hasonlóak”. Így elég gyakran fordul elő egy-egy keresztbe beszélgetés fodrász és más vendége vagy két vendég között. Én a szalonom 8 és fél éves sikerét egyértelműen ezekben látom.”

Új üzletvezetési stratégiád

“Nem könnyű a válasz, főleg, hogy még nagyon az elején vagyunk és nem tudjuk pontosan mire lehet számítani. Az biztos, hogy egy-két rezsit csökkentő dologra jobban odafigyelünk, a bojlereket nem maxra tekerve hagyjuk, a klímával is gazdaságosabban bánunk, de természetesen a vendégek komfortérzetét előtérbe helyezve.

Sajnos az áremelések elkerülhetetlenek, hiszen az anyagárak is rohamosan emelkednek. Én azt gondolom, hogy ami rajtunk kívül álló ok, azon nehéz változtatni. Így a szolgáltatásunkra kell koncentrálni!”

Tanácsod a kollégáknak

“Akik rutinból dolgoznak, azoknak kicsit jobban oda kell figyelni a vendégkörükre, hogy megtartsák azt! És bár fura tanácsnak hangzik, de talán ilyen nehéz időkben a legnagyobb hangsúlyt a szakmai fejlődésre kell fektetni. Én ebben látom a túlélés receptjét.”

#5 Deres Nóra (Image szépségszalon)

Szalonod sikere

“Szalonom sikerét visszatekintve a szakma szeretetének és a töretlen lelkesedésemnek, kitartásomnak tudnám be. Szeretem az innovációkat, amiket alkalmazok is az üzletemben, persze mindezt egészséges és ésszerű kereteken belül. Ezért én megfontolok mindent, amit újítok, hogy biztos kell-e, és ha igen, azt hogyan tudom jól használni!

Egy jól működő üzletbe mindig be kell fektetni. Időt, energiát és persze pénzt is, ezért a megújulást és a fejlődést fontosnak tartom. Ebben mindig globálisan gondolkozom: megújulás alatt az üzlet arculatát, eszközöket és a szakmai tudást értem. Időnként szemléletünket sem árt újragondolni. Talán erre szokta mondani az idősebb generáció, hogy fiatalodni kell. Én ezt az utóbbit talán most kezdem érteni.”

Új üzletvezetési stratégiád

“Mindig is nagyon fontosnak tartottam, hogy egy üzlet vendégorientált legyen. Én sokat beszélgetek a vendégeimmel, az évek alatt egyfajta tudatos piackutatást is lebonyolítottam velük. Mindezt úgy, hogy azt észre sem vették! Fontos tudnom, hogy érzik magukat, elégedettek-e, értékelik-e az igyekezetemet. Kíváncsi vagyok egy új termék bevezetésénél a tapasztalatukra, arra, hogy mit látnak az én munkámban, tetszik-e nekik vagy sem.

Illetve szerintem a marketing fontosságát is komolyabban kell venni egy szalon vezetésénél. Fontos a jó kommunikáció, a precíz, professzionális minőségi termékek használata és a profin kivitelezett munka is. A mai helyzetben még fontosabb a tudatosság. Mivel az évek alatt már több lejtőt is megjártunk (például a 2008-as válság idején is), ezért már régóta tudatos, energiatakarékos üzemeltetést végzek üzletemben. Az a típusú ember vagyok, aki előre tervez és gondolkodik.

Tudtuk, hogy áremelkedés fog következni, ez szinte elkerülhetetlen. Ezért az újratervezés is nagyon fontos. Nyilván, ha szükséges, akkor árat kell emelni, hiszen nekünk is emelkednek az anyag- és a rezsiköltségek, amik a szalon működéséhez szükségesek.”

Tanácsod a kollégáknak

“Arra biztatok mindenkit, hogy gondolja át anyagi helyzetét és azt, hogy esetleg hol tud költséghatékonyabb lenni – sok kicsi sokra megy. Ezzel szemben sokkal több időt és energiát kell fektetni a precizitásra és a marketingre. A tudatos gondolkodás sokszor meglepő dolgokra világít rá: például arra is, hogy mennyi lehetőségünk volt, amit eddig nem vettünk észre. A pozitív gondolkodás teremtő hatással bír, alkalmazzuk naponta!”

#6 Hintenberger Máté (Hintenberger Hair & Style)

Szalonod sikere és tanácsod a kollégáknak

“10 éve nyitottam meg első, 28 nm2-es kis szalonom Kecskeméten. Emlékszem, hogy már 12-13 évesen álmodoztam, fantáziáltam arról, hogy egyszer egy belvárosi, egyedi szalont szeretnék, ahol egy csapattal együttműködve szépítjük vendégeink frizuráját.

Ma már 7. éve üzemeltetem szintén Kecskemét belvárosának szívében 93 nm2-es szalonom. Igaz, a csapatom időközben változott, de számomra a legfontosabb a családias légkör maradt, egyedi stílusba burkolva, természetesen a maximális szakértelem mellett. Mióta a haj mint anyag és textúra a kezembe került, arra törekszem, hogy azt a tudást, amit csak tudok, megszerezzek. Ennek egyik célja, hogy a vendégköröm igényeit maximálisan ki tudjam elégíteni, legyen szó festésekről, hajvágásokról, alkalmi frizurákról, női vagy férfi hajakról.

Viszont őszintén szólva minden egyéb hivatalos háttérmunkát – amelyek szintén rendkívül fontosak -, nem 100%-ban én végzek el. Azokon a területeken, ahol segítségre szorulok annak érdekében, hogy szalonom maximálisan jól tudjon működni, segítséget kérek hozzáértő ismerősöktől.

Akármilyen fontos döntésről legyen szó, sok szempontot meghallgatva hozom meg a végső döntésem. Hogy a jelenlegi magyarországi helyzetben mi várható és még milyen döntéseket kell meghozzunk, sajnos senki sem tudja pontosan. Egy biztos fejlődni, fejleszteni kell, mert van rá igény.”

#7 Károly Irma

Szalonod sikere

“Tanulmányaim befejezése óta Fehérgyarmaton dolgozom egyedül egy kis szalonban. Az én fodrászmesterem Fábián Lajosné Kati néni volt, akitől megtanultam a szakma iránti alázatot és szeretetet, a vendégekkel való kapcsolatteremtést és kommunikációt. Mindezek a sikeres szalon fenntartásához a mai napig elengedhetetlenek.

42 éve dolgozom az imádott szakmámban, ami nem csak a munkám, hanem a hobbim is. Máig fontosnak tartom a folyamatos fejlődést: mindig naprakésznek kell lenni a legújabb trendekben, divatirányzatokban. Az évtizedek során ezért mindig próbáltam fejleszteni magam (a fodrászat összes területén). Nem szerettem volna, hogy azért ne tudjak elvállalni egy vendéget, mert egy munkafolyamatot nem tudok megoldani.

Igyekeztem az évek során a munkámhoz beszerezni a legmodernebb eszközöket, gépeket. Nagy könnyebbség az is, hogy 30 éve egy termékcsaláddal dolgozom. (Ez nem azt jelenti, hogy nem próbáltam vagy nem használok más termékeket.)

A termék folyamatos fejlesztése mellett én is állandóan fejlődtem. Különböző oktatásokon, bemutatókon vettem részt, úgy hazain, mint külföldin. Ez mind azért volt, hogy a vendégeim érezzék, ők a legfontosabbak és én mindent megteszek azért, hogy nálam a legjobb szolgáltatást kapják.

Emellett a szakmai pályafutásom egy része az oktatás is; mindig is voltak tanulóim, így sikereim nekik is köszönhetők!”

Új üzletvezetési stratégiád

“Nagy várakozással nézek elébe a gazdasági helyzetnek. Eddig még nincs különösebb üzleti stratégiám, hisz nem tudom pontosan, hogyan csapódik le a megváltozott gazdasági helyzet a mindennapi életben. A legfontosabb: igyekszem alkalmazkodni. Nálam még nem történt árváltozás, mert a térségben igen alacsony bérek vannak. Ezért megpróbálok minél kevesebb terhet róni a vendégeimre.”

Tanácsod a kollégáknak

“Ne keseredjetek el! Átéltük a covidot és én hiszem, hogy ezt a nehéz helyzetet is meg tudjuk oldani. Tudom nem könnyű, de gondoljatok arra: a haj nő és ezért ránk fodrászokra mindig szükség lesz. Én megpróbálok optimista lenni és ezt tanácsolom nektek is. A változásra nem lehet felkészülni, de bízom abban, hogy az idő mindent megold és sikeres fodrászok tudunk maradni.”

#8 Dr. Oroszné Csala Emőke (Agria Hajklinika)

Szalonod sikere

“Nincs saját szalonom és úgy érzem, nincs is szükségem rá. Heten dolgozunk együtt, ebből négyen vagyunk fodrászok. Mindenki vállalkozó, így egyikünk sem a másik főnöke, minimális a konfliktus.

Szerintem a siker titka az, hogy teljesítsd az elvárásaidat magaddal szemben. Kezdetben nem kellenek nagy volumenű dolgok, az apró sikerek adnak erőt és önbizalmat a folytatáshoz. Fontos lentről kezdeni, hogy őszintén tudd értékelni a sikert. Ez olyan, mint egy nap, mikor kora reggel elkezded a munkát és késő este fejezed be, majd egy-egy kád forró vízben ücsörögve tudatosítod magadban, hogy ma (is) mindent megtettél, amit tudtál. Igen… valahol munkamániásnak is kell lenned és persze álmodozni is kötelező.”

Új üzletvezetési stratégiád

“A jelenlegi helyzetben szigorúan tervezni kell. Nem baj, ha ezt nem 10 évre előre teszed meg, hiszen a világ folyamatosan változik. Az online marketing továbbra is elengedhetetlen, hiszen rendszeresen kell posztolnunk ahhoz, hogy a vonzás törvénye működjön. Véleményem szerint az sem baj, ha bizonyos szegmenseket kiemelsz és ebben vagy “profi”, nekem bejött.

A fodrászat ma már egy művész szakma és bár fontos a vendég kívánsága, a műveleteket mégiscsak mi választjuk ki. Így valóban azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Fontos, hogy mindig legyenek új ötleteink. A színek kifogyhatatlan tárháza ad lehetőséget napi szinten elvarázsolni a vendégeinket. Éljünk a lehetőséggel és mutassuk is meg! Fontos a feltöltődés és a tanulás, gondolkodásmódunk fejlesztése.”

Tanácsod a kollégáknak

“Mindenkinek vannak elkeseredett napjai, hetei vagy hónapjai, de egy dolog biztos: senki sem tud segíteni rajtad, csak saját magad! Fontos a lélek helyrerakása az énidő és a szabad gondolatok áramlása.

A legjobb gondolatok olyan pillanatokban jutnak eszünkbe, amikor nem is hinnénk – számtalanszor megtörtént már velem. Vannak nehezebb periódusok a sikeres emberek életében is, de ha a kitartás állandó, nagy baj nem lehet. Mindig magunkhoz kell viszonyítani a céljainkat, fontos, hogy reálisak legyenek, hogy ne csalódjunk. A jelenlegi helyzet aggasztó lehet, de egy jó fodrászra mindig szükség van!”

#9 Schwartz Éva (Schwartz Éva Hair & Beauty)

Szalonod sikere

“25 éve dolgozom a szakmában, de kb. 20 éve, hogy tudatosan építem napról napra. Az első (ami legfontosabb), hogy szeretem és szeretek dolgozni. Ezt másképp szerintem nem is lehet.

A szüleim bőrdíszművesek, egész életükben szorgosak voltak és dolgoztak (a mai napig 70 évesen is). Ezt láttam és hoztam otthonról. Nem vagyok egy hétköznapi ember, nem elégszem meg soha semmivel. Ez hajt előre mindig. Imádom a célokat megvalósítani. Folyton tele vagyok energiával, amit szeretek felhasználni és ezzel learatni a babérokat. Az évek során az a megdöbbentő tapasztalatom van, hogy a haj 20%-ban számít, minden más a körítés. Ha szereted a szakmád, a vendégeid és alázatos vagy, nyert ügyed van.

Aztán persze ott van a képesítés. Nincs megállás: olvasni, nézni, tanulni kell, és ami nagyon fontos, belátni, ha hibáztunk. Az eszközök frissítése és a jó felszerelés szintén alapkövetelmény. Indulj el a ranglétrán és úgy emelkedj, ne rögtön a havi 1 milliós fizetést várd. Alázattal tanulj és készíts el mindent: a tükörpucolástól az alaphajvágásig! Aztán fejlődj, fejleszd magad!”

Új üzletvezetési stratégiád

“Először mikor elkezdődtek a bejelentések, voltak álmatlan éjszakáim. Aztán rájöttem, hogy inkább kitalálom magamnak, mi a legjobb, és megváltoztatom a nézeteim. Leültem egy pohár bor mellé, amiből aztán kettő lett és tervet készítettem.

A rezsiemelkedés mindenkire ki fog hatni – ezt tudjuk és már érezzük. Az én gondolatom az, hogy most nem az áremelés a legjobb megoldás, hanem a vendégek megtartása a cél. A vendégek ezt honorálni fogják.

Úgy gondolok az elmúlt időszakra, mint ami jó volt, könnyebb volt és nekem is több maradt a zsebemben. Most viszont ehhez a tartalékhoz kell hozzányúlni. Gondold át és írd le egy papírra a költségeid! Én kapásból össze tudtam gyűjteni annyi mindent, amivel 50.000 Ft értékben félre tudok tenni. Mindenképp olyan dolgokon kell spórolni, amik nem befolyásolják a szakmai minőséget.

Minden vállalkozásban vannak hullámvölgyek, most valószínűleg kevesebb lesz a bevétel. Termékeket kell forgalmazni a szolgáltatásaink mellé, ami passzív jövedelemnek tekinthető. Ha ügyesen csináljuk, máris 20%-kal emelkedik a bevétel.

Tanácsod a kollégáknak

“Tapasztalataim szerint sokan úgy kezdik a mondataikat, hogy “én nem”, vagy “nálunk nem lehet”, esetleg “én nem dolgozom annyit”, stb. Váltsunk nézőpontot, kezdjük úgy a napot, hogy én megcsinálom!

Legyünk pozitívak, higgyünk magunkban kicsit jobban! Nekünk fodrászoknak jó dolgunk van. Olyan munkánk van, ami kevés embernek adatik meg. Én legalábbis így érzem. Aki másképp gondolja, az sosem volt igazán a szakma szerelmese.”

#10 Szücs Krisztián (Spirit Shape)

Szalonod sikere

“Szerintem a siker az a tényező a vállalkozások életében, ami a legnehezebben mérhető, hiszen mindenkinek mást jelent! Nálunk a Spiritben a siker nem a piaci profit maximalizálását, hanem a “spirit” életérzés átültetését jelenti a vendégeink életébe.

Arra törekszünk, hogy abban a pár órában, amíg valaki nálunk tölti a szolgáltatását, elfelejtse a külvilágot, kikapcsolódjon, kicsit a csapatunk része legyen. Siker az, ami motivál minket abban, hogy megteremtsük a kollégák és a vendégek harmóniáját. Aki hozzánk betér olyan, mintha egy nagy családot látogatna.

Már a szalon kialakítása során is az volt a fő célunk, hogy vendégeink számára tökéletes testi-lelki feltöltődést biztosítsunk otthonos, de elegáns környezetben. Mindezek mellett minden szolgáltatási területünkön kiemelkedő szakemberek dolgoznak, akik oktatóként, előadóként, vagy képviselőként is helytállnak a szalon mellett. Valamint a Magyarországon jelenleg elérhető legmagasabb minőségű professzionális termékekkel dolgozunk.

Így úgy gondolom, hogy valahogy sikerült úgy kombinálnunk a szaktudást, a csapatmunkát és a vendégek iránti alázatot, hogy egyszerűen jó legyen nálunk lenni. Nekem ez a siker mércéje: egy jó csapat, sok vendég, jó hangulat.”

Új üzletvezetési stratégiád

“Mi abban a ,,szerencsés” helyzetben voltunk, hogy gyakorlatilag a káosz közepén nyitottuk meg a szalont, így már a kezdetekkor tudtuk, hogy nagyjából mivel kell majd szembenéznünk. Világjárvány, háború, gazdasági nehézségek, infláció, ellátási láncbeli problémák: ezek mind a nyitás körülményei. Fontos döntéseket kellett hoznunk minden nap, hogy az általunk kialakított és kiválasztott piaci szegmens összes szereplőjének a legjobb szolgáltatást tudjuk adni, a legjobb termékekkel.

A szalonhasználati termékek terén szélesebb és nagyobb szortimenttel kezdtünk el dolgozni. Igyekeztünk figyelni arra, hogy az egyes ellátási nehézségek ne tudjanak problémát okozni, ezért nagyobb készletet tartottunk. A retail termékek piacán pont ezzel ellentétesen igyekeztünk többször keveset rendelni, hogy a szalon tőkéje ne álljon sokáig a termékekben.

Figyelünk a vendégeink igényeire, tudjuk, hogy milyen termékeket preferálnak, így a retail termékek rendelésekor nem volt nehéz dolgunk. Talán ez a több év szakmai tapasztalatnak és a vendégekkel kialakított bizalmi kapcsolatnak is köszönhető.

Tanácsod a kollégáknak

“A rendrakás belül kezdődik – legfontosabb a mentális egészség. A folyamatosan növekvő árak és a sok nyomasztó történés mind-mind bekerül a munkakörnyezetünkbe is. Innentől kezdve azt kell megérteni, hogy teljesen normális, ha el vagy keseredve és néha kilátástalannak tűnnek a napok.

Nem tudsz tervezni, minden nap jön egy újabb meglepetés és mindenhonnan csak a frusztráló információk áramlanak. Túlvállalod magad, mert félsz, mi lesz később, aztán elhanyagolod az igényeidet, társas kapcsolataidat, végül saját magadat.

Gondolj bele, ebben a helyzetben egyenesen arányos, hogy elkeseredettnek, frusztráltnak és szomorúnak érzed magad. Viszont nem szabad megengedni, hogy ez a feszélyező érzés elhatalmasodjon rajtad és kihatással legyen a mindennapokra, ezáltal pedig a munkádra.”

Pár tipp, ami talán nektek is segíthet. Én így éltem túl az elmúlt időszakot:

  • Tűzz ki célokat! Ez fog segíteni abban, hogy a világ történésein túl legyen jövőképed!
  • Próbáld meg szűrni a beérkező információkat! Hiszen a benned zajló gondolatok, félelmek mind ennek az információhalmaznak a kivetülései.
  • Húzd meg a határaidat! Magaddal és másokkal szemben is. Mindent, ami épít és segít, azt tartsd határon belül, ami pedig leépít, nyomaszt vagy rossz hatással van rád, engedd el! Minden csak rajtad áll.
  • Maradj közel a szeretteidhez! Egy ilyen kaotikus világban az egyetlen menedéket azok az emberek nyújtják, akiket szeretsz, és akik viszont szeretnek. Ők a te világod, keresd bennük a boldogságot!

Konklúzió: válasszuk a sikeres szalon felé vezető utat

A cikkben 10 sikeres fodrász tanácsát olvashattad. Ez az ő utuk, az ő sikerük. Fontos, hogy mindebből azt vedd ki, ami neked is önazonos, amivel egyetértesz és te is meg tudod valósítani. Ha pedig támogatásra van szükséged, bátran fordulj a Fodrászinfó Pro szakmai közösséghez, minden egyes tagunk készséggel segít neked, ebben biztos lehetsz! <3