Keresés

SMOKY HAJTREND: célkeresztben a füstös árnyalat

Ez az a trend, ami biztosan "elhomályosít": smoky hajtrend következik!

A hajszíntrendek váltakozására nagy hatást gyakorolnak a fodrászpiac professzionális termékei. A brandek mindig olyan újabbnál újabb termékfejlesztésekkel kápráztatják el a szakembereket és a vendégeket, amelyeknek nehéz ellenállni. Így lesz ez a füstös árnyalatokkal is, amelyek szinte biztos, hogy rövid idő alatt 2021 legnagyobb dobásaivá válnak az élénk neon, illetve az elegáns “gomba barna” (mushroom brown) színek mellett. Célkeresztben a smoky hajtrend, útmutató vendégeknek és fodrászoknak: lássuk mit lehet tudni elöljáróban!

Mi is pontosan a smoky hajtrend, avagy a füstös hajszín?

Annak ellenére, hogy az élénk hajszínek mindig divatosak és lenyűgözőek, nem mindenkinek állnak jól. Ezt nagyban meghatározza egy karakter, a kisugárzás, de még a bőrtónus is. Éppen ezért a smoky hajtrend azoknak nyújtja a tökéletes alternatívát, akik mindig is ki szerettek volna próbálni egy extrémebb árnyalatot, de a fodrászuk óva intette őket ettől a lépéstől. A smoky haj, avagy a füstös árnyalat gyakorlatilag az erőteljes színek tompított kiadása, amellyel tökéletes lehetőség nyílik a kísérletezésre. A legjobban azok a vendégek fogják imádni, akik még nem állnak készen arra, hogy elkötelezzék magukat egy harsányabb divatszín mellett, de már évek óta fontolgatják, hogy változást hoznak a megjelenésükbe. “A smoky árnyalatok nem annyira telítettek, mint az élénk színek. Határozottan tompított tónusok, de ettől függetlenül ugyanolyan élettel teliek.” – nyilatkozta Chrystofer Benson, a Matrix művészeti igazgatója.

Chrystofer Benson, a Matrix művészeti igazgatója

Hogyan deifiniáld a fodrászod számára, hogyha füstös hajszínt szeretnél?

Régi mondás, hogy egy kép ezer szóval is felér – vendégként ezt érdemes mindig szem előtt tartani. Ha elnyeri a tetszésed a smoky hajtrend, akkor böngéssz minél többet a témakörben, és gyűjts számos inspirációs fotót arról, hogy az árnyalat mely verziói állnak hozzád a legközelebb. Ebből már a fodrászod is tisztán le tudja szűrni, mit is szeretnél.

Így törődj a füstös árnyalatokban pompázó loknikkal!

Ha rendszeresen jársz fodrászszalonba, és sokat kísérletezel a különböző hajszínekkel, akkor nem fog meglepetést okozni neked, hogyha azt mondjuk: a füstös árnyalatokra nagyon oda kell figyelni! Legyen szó bármilyen árnyalásról vagy colortechnikáról, a hosszan tartó eredmény kulcsa minden esetben a professzionális hajápolás, ez pedig a smoky esetében fokozottan igaz! A legjobb, hogyha minden esetben kikéred a kedvenc szakembered véleményét, mert biztosan tud majd ajánlani neked olyan sampont és balzsamot, amivel két szalonlátogatás között is hatékonyan fenn tudod majd tartani az áhított színvilágot.

Smoky technika a szalonokban

Emlékszel rá, hogy pár évvel ezelőtt a smoky már megjelent a sminkelés területén is? Ha van róla bármi fogalmad, akkor jó hír, hogy a technikai hátterét tekintve nagyon hasonló analógián működik a füstös haj elkészítése is. Hogy miért mondjuk? Mert a smoky-nál igazán három lépésre kell koncentrálni:

  • a hűvös árnyalatokra a töveknél
  • a tükröződő tónusokat tartalmazó világos árnyalatokra a hajhosszon
  • a fent említett két árnyalat tökéletes összeolvasztására

És most lássuk, hogy mindez hogy függ össze a szemhéjra felvitt smoky-val!

L’ORÉAL PROFESSIONNEL ÚTMUTATÓ A SMOKY HAJ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

1) ELSŐ LÉPÉS – HAJTŐ: vidd fel a hajtőre a kiválasztott legsötétebb árnyalatot: Majirel Cool Cover 5,1. Ha ez megvan, akkor húzd le fésűvel az anyagot az egyenletes átmenet előkészítéséhez!

2) MÁSODIK LÉPÉS – HAJHOSSZ: majd vidd fel a köztes árnyalatot is: a 3 új Majirel Cool Cover 7,82 + 1 Majirel 7,12 keverékét, és mosd össze őket az első és a második zóna átmenetes összekapcsolásához!

3) HARMADIK LÉPÉS – HAJVÉG: ezután következik a legvilágosabb árnyalat felvitele: 3 új Majirel Cool Cover 9,82 + 1 Majirel GLOW L22 keveréke. Ezzel végezve, mosd újra össze a hajat!

EZEKET A L’ORÉAL PROFESSIONNEL SMOKY ÁRNYALATOKAT IMÁDNI FOGOD!

SMOKY HAJTREND 01. – HŰVÖS SZILVA ÁRNYALAT

SMOKY HAJTREND 02. – HŰVÖS ÉS HAMVAS ÁRNYALAT

SMOKY HAJTREND 03. – HŰVÖS ÉS IRIZÁLÓ MOKKA ÁRNYALAT

SMOKY HAJTREND 04. – HŰVÖS ÉS HŰVÖS BÉZS ÁRNYALAT

SMOKY HAJTREND 05. – HŰVÖS ÉS GYÖNGYHÁZ BÉZS ÁRNYALAT

Ha felkeltette az érdeklődésedet a smoky hajtrend, és szeretnéd elsajátítani az elkészítési technikáját, akkor kövesd az oldalunkat, mert nem sokára egy menő esemény beharangozójával érkezünk! 

Forrás: https://www.hair.com/smoky-hair-color.html és L’Oréal Professionnel

Képek: L’Oréal Professionnel