Keresés

Szépségguru - neves fodrászok az átalakító műsorban!

Hajas Lászlót és Farkas Andreát kérdeztük a Szépségguru című műsorról!

A legtöbb nő szinte biztosan szembesül az önértékelés csökkenésével élete valamelyik szakaszában. Ilyenkor sokat segíthet egy frizuraváltás, egy szép smink vagy akár némi változás az öltözködés terén. Jákob Zoltán, a Szépségguru megálmodója és műsorvezetője ezt igyekszik megmutatni a műsor epizódokban, amelyek során a résztvevő hölgyek egy teljes átalakuláson vehetnek részt úgy, hogy a teljes végeredményt csak az utolsó pillanatban láthatják meg.

Egy ilyen változás jó szolgálatot tehet az önértékelés terén, arról nem is beszélve, hogy a frizurát vagy a sminket akár otthon is elkészítheti, illetve az öltözködésén is változtathat. A műsorban a legjobb szakemberek vesznek részt a hölgyek megszépítésében. Szerepelt már a műsor epizódjaiban Hajas László és Farkas Andrea is, akiket meg is kérdeztünk a műsorról.

Szépségguru – fodrászok a műsorban

Hajas László

Hajas László jó kapcsolatot ápol Jákob Zoltánnal. Az üzletember a Hajas Szalonba jár hajat vágatni, egy alkalommal pedig felkereste Lacit, hogy vegyen részt a műsorban. Hajas László nagyon jól érezte magát a forgatások alatt, sőt a formátum sem volt számára teljesen új:

„Már korábban is vittem véghez átváltoztatásokat, a rendszerváltás előtt Zsigmond Mártával az akkori divatújságba készítettünk ilyesmiket. Ezeknek nagyon nagy sikere volt. Később aztán a Szépítők című műsorban is készítettünk átváltoztatásokat. Mindig nagy szakmai kihívás az adott személyiséghez egy modern külsőt készíteni anélkül, hogy elnyomnánk az eredeti személyiségjegyeket.” – mesélte Hajas László.

A mesterfodrász kiemelte, hogy a hasonló műsorok egyfajta példamutatásként is szolgálnak arra, hogy bármin lehet változtatni a megfelelő szakemberek segítségével. A visszaigazolásokról Laci így nyilatkozott:

„Le vannak takarva a tükrök. Az alany tehát nem tudja, hogy mi történik vele, a végeredményt csak akkor látja meg, amikor Jákob Zoli lehúzza a leplet a tükörről. Előfordul, hogy megkönnyezik a végeredményt a résztvevők."

Farkas Andrea

Farkas Andreát volt kollégája, Vörös Tamás kereste meg azzal, hogy fodrászt keresnek a Szépségguru című műsorba. Andi számára sem új a tévéstúdió közege, a forgatások tehát jó hangulatban teltek:

„Nagyon közvetlen csapat jött össze, mindenki nagy szeretettel fogadott be a csapatba. Jákob Zolival személyesen találkozni különleges élmény, hiszen minden nap látjuk a televízióban vagy a közösségi médiában, azonban élőben is egy nagyon kedves és intelligens embert ismertem meg benne. Azt gondolom, hogy ezzel a műsorral nagyon sokat segít azoknak a nőknek, akik elégedetlenek magukkal.” – fejtette ki Farkas Andrea.

Andi egy epizódban vett részt, ahol két hölgy frizurájának átalakítását készítette. Megkérdeztük, hogy miből mit alkotott a fodrász:

„Az első résztvevő egy bálkirálynővé vált. Az volt az álma, hogy egyszer bálkirálynő lehessen, így készítettem neki egy alkalmi frizurát némi színezéssel, a végső leleplezés pedig az estélyi ruhájában történt.

A második hölgy fodrász volt, így volt egy szakmai híd is kettőnk között. Nem készítettem semmi extravagáns dolgot, hiszen ezeknek a hölgyeknek a hétköznapokban is megmarad majd a nálunk készített frizura. Ebben az esetben egy kis fazonigazítás, színélénkítés és frufruvágás történt, a frizurának a styling adta meg az igazi nőies lökést.”

A fodrászok számára általában nem idegen érzés az átalakítás, hiszen a hétköznapi szalonmunka során is ez történik. Andi erről is mesélt nekünk:

„Nagyon sok korrekciót végzünk, amikor pedig látom, hogy a vendég mennyire boldog egy a személyiségéhez illő formával és színnel, az nagyon jó érzés. A Szépségguru hatására talán a nézőkben is elindul az érzés, hogy mennyit tehetünk önmagunkért. Sokan azt mondják, hogy a belsőnktől vagyunk szépek, de én hiszem, hogy nagyon fontos az is, hogy mit látunk a tükörben.

Ha valaki megnézi a műsort láthatja, hogy ha merünk merészebbek lenni a külsőnket illetően, az olyan önbizalmat ad, amitől sokkal erősebbek lehetünk.”

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)

Képek: Hajas László, Farkas Andrea, Szépségguru Instagram