Keresés

Színes hajgumik, csillogó hajcsatok és David Bowie - hair's[ku:l] Litter Glitter kollekció

Hair’sku:l Litter Glitter fodrászbemutatón jártunk. Beszámoló következik!

Hoglmayer Attila és Fehér Tamás 11 évvel ezelőtt közösen megalapították a hair’s[ku:l] formációt. Számos oktatást és bemutatót tudhatnak maguk mögött, legutóbbi a Litter Glitter, ami 2019. május 6-án debütált. A srácoktól stílusától kicsit elrugaszkodva, csillogásból és “trash-érzésből” nem volt hiány. Színes hajgumik, csillogó csatok és David Bowie minden mennyiségben. Fényképes beszámolónk következik!

Litter Glitter inspiráció, avagy a “trash-életérzés”

A hair’s[ku:l] most egyenesen a 80-as és 90-es évek világába repítette vissza a közönséget. Pontosabban fogalmazhatnánk úgy is, hogy a visszatekintést követően a mai meghatározó trendeket vetítette előre, amelyben megtalálható minden, ami Madonna, David Bowie vagy éppen Kurt Cobain. “A fodrászat ott nem ér véget, hogy a frizuráról beszélünk, globálisan kell gondolkodni!” – hívta fel a figyelmet Hoglmayer Attila a képzés elején. A globális gondolkodáshoz pedig nincs másra szükség, csak arra, hogy mindig nyitott szemmel járjunk.

Ezen az elven jöhetett létre a hair’s[ku:l] Litter Glitter Trend look & learn, amelyet átjárt a “trash-életérzés” és mindaz, ami egyszerre egyedi és mégis zavarbaejtő a 80-as és 90-es évekből. A fodrászbemutató neve is éppen ebből a kettősségből született meg, litter/trash, mint szemét/hulladék, glitter, mint ragyogás és csillogás. Ezt a vonalat követve négy hajvágást és két hajfestést láthattunk, megfűszerezve két demó modellel.

Hoglmayer Attila - a hair's[ku:l] egyik alapítótagja-, mesél a Litter Glitter inspirációjáról

A Schwarzkopf Professional és hair’s[ku:l] csapata a színpadon

A Litter Glitter Trend bemutatója a programsorozat tekintetében következetesen építkezett. Egy átfogó elméleti bevezető után két hajfestési folyamatot figyelhetett meg a közönség, amelyet Láng Boglárka és Madarász Viktor, a Schwarzkopf Professional két fiatal influencer fodrásza mutatott be. Ezt követően Hoglmayer Attila és Lukács Alex két rövid frizurát készített el. A formák különlegességét mi sem bizonyította jobban, minthogy Alex esetében például konkrét megnevezést sem lehetett találni a sok szögből elkészített pixie frizurára. A színvilágban a matt, acélos hatású árnyalatok köszöntek vissza, amelyet az IGORA VIBRANCE termékeivel készítettek el a szakemberek.

A szünet után két demó modellel folytatódott a hair’s[ku:l] fodrászbemutató, ahol bizony még kreppelt haj is megjelent. Később újra két hajvágás következett, azonban ezúttal Attila mellett Fehér Máté – Fehér Tamás öccse – tűnt fel, aki egy klasszikus bob frizurát készített el a színpadon. Attila szintén egy újabb rövid hajat vágott, amelyet technikájában és a frizura mozgásában is a játékosság jellemzett. A hajszíneket és a termékeket Blanke Dávid colorist mutatta be.

Láng Boglárka és Madarász Viktor, a Schwarzkopf Professional influencer fodrászat

Litter Glitter, a dark fashion feloldása

Az oktatást és kollekciót nemcsak a professzionalizmus, de a bohémság is mindvégig átjárta: egy korhű zenei lejátszási lista, csillogó ruhák, még annál is csillogóbb sminkek és nem utolsó sorban egy David Bowie slip-on Attila lábán. Kell ennél több? Naná! Ekkor következtek csak a frizurák, amelyekben valóban visszaköszöntek a 80-as/90-es évek karakteres formulái, de mégis ötvözve a mai trendirányzatokkal. A Litter Glitter nem titkolt szándéka volt feloldani a dark fashion világát, amely különösen meghatározó, különc és bájos volt a Schwarzkopf Professional Akadémia falai között.

“Az én fodrászom tanul, az én fodrászom fejleszti magát.”

A look and learn bemutató kapcsán olyan topikok is szóba kerültek, mint maga a fodrászlét, avagy hogyan is tekint a vendég saját szakemberére. A gondolat egy viccből kifolyólag merült fel, mégis valós mélységei voltak. A fodrász karakter legyen menő, ne csak stílusában, mozdulataiban is. Egy vendég számára mindenképp imponáló – és önmaga is büszkén éli meg a pillanatot – amikor elmondhatja, “az én fodrászom tanul, az én fodrászom fejleszti magát.” A globális gondolkodás ezesetben is elengedhetetlen, de még fontosabb a továbbtanulás, hogy ne csak a saját határai között maradjon meg egy szakember! Próbálja ki azt is, ami litter, vagy éppen glitter!

hair’s[ku:l] Litter Glitter kollekció 2019

Képek: Cselényi-Szabó András

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)