Keresés

Tökéletes fodrász igenis létezik – íme 5 tipp, hogy megtaláld a sajátodat!

A számodra legjobb fodrász megtalálásában segítünk!

Tökéletes fodrászt keresel? Nem éred be az egyetlen közeledben dolgozóval? Megértjük! A jó fodrász-vendég kapcsolat az egyik legjobb dolog a világon, de mindenkinek tisztában kell lennie saját stílusával ahhoz, hogy pontosan tudja mire vágyik. Ezek függvénye, hogy megtaláljuk a számunkra legjobb szakembert. Most adunk néhány tippet, hogyan keresd meg a sajátodat.

Mindenkinek mást jelent a tökéletes

Tökéletes általánosságban nem létezik. Pontosabban a tökéletes fogalmát mindenki maga határozza meg, így csak a magunk számára legjobbról beszélhetünk. Honnan tudjuk, hogy ki jelenti majd nekünk a legszuperebb szakembert? Mi határozza meg, hogy valakivel 100%-ig elégedettek legyünk? Az első benyomás, a személyiségünk és stílusunk biztosan, de természetesen a fodrász karaktere is legalább ennyire fontos szempont.

Nem a technika teszi a fodrászt

Ne feledd: a legtöbb szakember művészetként kezeli a hivatását, ezért sajátos, egyedi látásmóddal dolgozik. Ennélfogva a munkája hiába profi és utánozhatatlan, nem biztos, hogy a te igényeidhez is idomulni fog.

5 tipp, hogy megtaláld az igazit…mármint fodrászt

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan tippet, amikkel te is megtalálhatod a hozzád és a stílusodhoz leginkább illő szakembert vagy szalont. Ezek olyan irányelvek, amik neked is segíthetnek eligazodni a fodrászati szolgáltatások és szakemberek egyre szerte ágázóbb és sokoldalúbb világában.

#1 ISMERD MEG A SAJÁT STÍLUSOD ÉS A FODRÁSZ KARAKTERÉT!

Ahhoz, hogy tökéletesen érezzük magunkat a frizuránkkal és elégedetten távozzunk a szalonból, tisztában kell lennünk néhány dologgal:

  • Milyen stílust képviselünk most és milyet szeretnénk a jövőben?
  • Milyen igényeink vannak a frizuránkkal kapcsolatban?
  • Passzol-e a saját elképzeléseinkhez a választott fodrász szakmaisága?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása azért fontos, mert mindegyik fodrásznak megvan a kedvenc szakterülete, így vélhetőleg ahhoz is ért a legjobban. Vannak például, akik a precíziós hajvágásokban zseniálisak, míg mások a kontyépítés művészei. Ezért, ha már pontosan ismerjük a saját igényeinket, tisztán látjuk az egyéni stílusunkat, akkor fodrászt is e szerint kell keresnünk.

Mire gondolunk pontosan? Egyszerű. Ha egy különleges hajszínváltoztatást szeretnél, akkor mindenképp coloristot keress, míg egy menő pixie frizuráért egy precíziós hajvágásokra szakosodott fodrászt válassz!

#2 MINDIG PROFESSZIONÁLIS FODRÁSZ MELLETT DÖNTS!

Sajnos egyre több az olyan “fodrász”, aki szakképesítés és bejelentés nélkül, vagy épp hobbiból fodrászkodik: azt javasoljuk, őket kerüld el. Helyettük válassz szakembert! Mivel a fodrászat egy dinamikusan fejlődő és változó szakma, ami napról napra megújul, így a profik között sem mindegy, hogy kihez jelentkezel be. Hiszen aki egy pillanatra nem figyel, máris lemarad ebben a szakmában.

Tekintve, hogy a hajkezelések jelentős része intenzív kémiai folyamatokkal is együtt jár, a sikeres végeredményhez szükség van egy professzionális szakember tudására és a professzionális termékek használatára. Máskülönben könnyen megtörténhet, hogy egy elrontott szőkítés megpecsételi szőke hajad sorsát. Ezáltal olyan visszafordíthatatlan károk keletkezhetnek, amik nem csak a megjelenésedet torzítják, de önbizalmadra is nagyon negatív befolyást gyakorolnak.

#3 VEDD FIGYELEMBE A TERMÉKEK MINŐSÉGÉT IS!

Szerencsére manapság a szépségiparban is előtérbe kerültek azok az igények, amik a fenntarthatóbb élet alappilléreit jelentik. Ennek köszönhetően a fodrászpiacon egyre több márka szortimentjében találhatók:

Egy professzionális fodrász a legtöbb esetben nyíltan hirdeti, hogy milyen termékekkel dolgozik a szalonban mind a hajvágás, a hajfestés vagy a hajápolás során. Ha számodra is fontosak ezek az értékek, akkor ezek is kapaszkodók lehetnek a tökéletes fodrászszalon keresésekor.

Tehát mindig győződj meg arról, hogy a számodra szimpatikus fodrász milyen termékekkel dolgozik! Így végig biztos lehetsz abban, hogy vegánként és állatvédőként egy olyan fodrászüzletben, olyan körülmények között és olyan hajfestékkel vagy hajápolóval készítik el a frizurádat, ami megfelel a normádnak. Ráadásul, ha egy szakemberrel hasonlít az értékrended, akkor nagy esély van rá, hogy emberileg is jó kapcsolat alakul köztetek.

A fodrásztermékek márkája és minősége is segíthet a szakember kiválasztásában

#4 NÉZD MEG AZ INTERNETES VISSZAJELZÉSEKET!

Ha olyan szakembert választasz, akivel még nincs személyes tapasztalatod – és az ismerőseidnek sem -, akkor érdemes az internetes visszajelzések között böngészned. Néhány kattintás után le tudod csekkolni a Facebook-véleményeket és a Google-értékeléseket, ami reális képet fog adni a szakember munkájáról.

#5 KONZULTÁLJ SZEMÉLYESEN, MERT AZ ELSŐ MEGÉRZÉS NEM HAZUDIK!

Sok fodrászszalon és szakember népszerűsége szájról szájra terjed. Ha azonban szeretnél biztosra menni, mérd fel a terepet és jelentkezz be egy személyes konzultációra! Ilyenkor általában a fodrász személyében és/vagy szalonjában azonnal felismered azokat a jegyeket, amik szimpatikusak vagy éppen antipatikusak. Az első megérzés nem hazudik, hallgass rá bátran, és ha esetleg nem érzed jól magad, merj bátran nemet mondani!

A személyes konzultáció is segíthet a döntésben

Fodrászajánló: ahol Magyarország legjobb szakembereit találod

Fodrászajánló platformunkat olyan céllal indítottuk, hogy mindenki könnyedén rátalálhasson a számára ideális szakemberre. Ezért egy Facebook- és Instagram-oldalt is létrehoztunk, amiknek felületén folyamatosan frissítjük a fodrászok listáját. Természeten nem csak budapesti, hanem vidéki szakembereket és szalonokat is bemutatunk, hogy ne csak az agglomerációban élők kapjanak lehetőséget a tökéletes fodrászati szolgáltatás megtalálásához. A listában egyaránt szerepelnek női- és férfi fodrászok is, így ez sem lehet akadály.

Ezeken a felületeken kizárólag hazai (és esetenként határmenti) fodrászok munkáit találod!

A KEZDEMÉNYEZÉS TEHÁT EGÉSZ MAGYARORSZÁGOT LEFEDI, KÖVESS BE MINKET FACEBOOKON ÉS INSTAGRAMON IS!

Figyelem: ha fodrászként kattintottad le cikkünket és szeretnéd, hogy a te neved és szalonod is megjelenjen a Fodrászajánló felületein, nincs más dolgod, mint a legfontosabb tudnivalókat és néhány általad készített frizura fotóját elküldeni a kozosseg@fodraszinfo.com email címre.

Fodrászinfó: szakmai közösség vendégeknek is

Ha szeretnél még több információra, inspirációra és ötletre szert tenni a fodrászvilágból, a Fodrászinfó hivatalos oldala is csak rád vár! A nálunk található cikkek egyaránt segíthetnek a stílusod megtalálásában, a legújabb trendek vagy a legérdekesebb fodrászkarakterek és legjobb professzionális márkák megismerésében. Ráadásul vendégként is érdekesek lehetnek számodra a

  • hajvágással,
  • hajápolással és
  • hajápolókkal, valamint
  • hajfestéssel foglalkozó cikkek:

#1 FODRÁSZINFÓ PRO TRENDANYAGOK

A Fodrászinfó Pro trendanyagok olyan cikkek, amikbe hazai fodrászok munkáit gyűjtjük össze egy bizonyos frizuratípus szerint. Ezek a tartalmaink sokat segíthetnek a tökéletes fodrász megtalálásában, hiszen a képek megosztásakor minden munka alatt feltüntetjük az alkotó nevét is.

#2 NEMZETKÖZI TRENDANYAGOK

Ha igazi divatguru vagy, akkor biztosan mindig két lépéssel előrébb jársz, ahogy mi is. Épp ezért időről időre elhozzuk és bemutatjuk neked az év legnagyobb trendjeit és kollekcióit. A cikkekben mindig elmeséljük az összeállítások hátterében álló koncepciót és inspirációt is, amik nagyon sokat hozzátesznek az újdonságok megismeréséhez.

#3 PROFESSZIONÁLIS FODRÁSZATI MÁRKÁK BEMUTATÁSA

A Fodrászinfón rendszerint írunk termékajánlókat is. Bár ezekkel a cikkekkel elsősorban a fodrászokat igyekszünk megszólítani, de így te is rengeteg brand szalonkezelését és otthoni hajápoló szortimentjét megismerheted. Így már elöljáróban is kaphatsz egy képet arról, hogy például egy L’Oréal Professionnel, Schwarzkopf Professional, KEVIN.MURPHY, GOLD, Wella Professionals vagy éppen Framesi partnerfodrász üzletéből milyen termékeket vihetsz haza, és a professzionális anyagok fontosságáról, hatékonyságáról is tájékozódhatsz.

#4 FODRÁSZINTERJÚK

Oldalunkon rengeteg fodrászt bemutattunk már, nagyon érdekes beszélgetéseket folytattunk velük. Ennélfogva interjúink is segíthetik az ideális szakember megtalálását, hiszen ezekben a tartalmakban nem csak a a hivatásukhoz való hozzáállásukról találsz információkat, hanem életükről, személyiségükről is. Ennek köszönhetően konzultáció és személyes találkozás nélkül, sokkal mélyebben is megismerheted Magyarország kiemelkedő fodrászait.

A fodrászati Nagy Ő megtalálása lehetséges

A megfelelő szakember, a fodrászati Nagy Ő megtalálása nem könnyű feladat és nem kis energiát igényel. Hosszú távon azonban jobb, ha egy olyan személy foglalkozik a hajaddal és alakítja ki a neked tetsző frizurát, akivel minden szempontból képes vagy együttműködni. Így igazi “nyugalom szigete” és kikapcsolódás lesz a szalonban eltöltött idő.

Szakmai tippekért és érdekességekért böngéssz a www.fodraszinfo.com oldalon, vagy keress minket az info_kukac_fodraszinfo.com email címen. Ha pedig minden újdonságról tudni szeretnél, megtalálsz minket a Facebookon, Instagramon valamint YouTube-on és Spotify-on is.

Kövess minket a lehető legtöbb platformon, hogy napról napra inspirálódni tudj mindenből, ami frizura és fodrászat! 🥰

Képek: Pexels és Fodrászinfó