Keresés

Vízesés copf készítése lépésről lépésre Karker Judit Ágnessel

Újabb step by step-pel érkezünk: itt a vízesés copf elkészítésének lépései.

Sokan úgy gondolják, hogy copfot készíteni kizárólag praktikusságból érdemes. Természetesen ez a pozitívuma is megvan az egyszerűnek tűnő frizuraviseletnek, de ennél jócskán többet rejt magában. Karker Judit Ágnes ezt be is bizonyította egy karantén alatti step by step videójával, amiben a vízesés copf készítését mutatta be lépésről lépésre. Fodrászoknak és vendégeiknek egyaránt ajánljuk ezt az inspiráló tartalmat!

5 ok, amiért a copfkészítés mindig menő lesz

#1 PRAKTIKUSSÁG: a hosszabb haj copfba fogása mellett elsődlegesen mindig is a praktikum szólt. A tincsek nem szállnak folyamatosan az ember arcába, egy határozottan elkészített lófarok szeles időben is tart és elegáns tud maradni, és persze arról a helyzetről se feledkezzünk el, amikor a hajmosás szóba sem jöhet, de mégis jól, igényesen és rendezetten kell megjelenni. Hosszasan lehet még folytatni a sort, ami a copfkészítést népszerűsíti, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy erre mindenkinek van egy saját példája.

#2 SZEXSZIMBÓLUM: igaz ugyan, hogy a történelem során a copf bizonyos kultúrákban – és elsők között a férfiak körében terjedt el –, de végül a lófarok a nőknél vált tényleges szexszimbólummá. Hála az 1950-es évek első Barbie babájának, aminek a haja egy alsó copfba volt fogva. Később minden évtizedben megjelent egy olyan sztár, aki végül propagálni kezdte a frizuraviseletet: a 60-as években például Brigitte Bardot hordta kócos, bohém fürtben a haját, a 90-es években pedig Madonna is kipróbálta, hogy milyen copfban színpadra lépni.

#3 ARCVONALAK KIEMELÉSE: a kiengedett hosszú haj csodálatos és egyben nagyon szexi tud lenni, hogyha látszik, hogy a viselője megfelelően ápolja és stylingolja. Ezzel ellentétben van egy nagy hátulütője is, ami nem más, minthogy az arc részét merőben kitakarja. Egy szépen elkészített copffal viszont lehetőség nyílik kiemelni a finom és nőies vonásokat, illetve így a fülben vagy a nyakban hordott harmonizáló kiegészítőkre is fel lehet hívni a figyelmet.

#4 MEGSZÁMLÁLHATATLAN ELKÉSZÍTÉSI MÓD: a lófaroknak végeláthatatlan típusa és fajtája létezik, és ami a legjobb, hogy sok verzió elkészítése nem igényel hatalmas szakmai tudást. Ennek köszönhetően a szürke hétköznapok is könnyedén feldobhatók néhány hajkiegészítővel és egy copffal, csak meg kell találni a személyre szabott, számunkra ideális megoldást. Alul, felül, csattal, kendővel, befonva, hullámosítva? A határ a csillagos ég!

#5 ERŐTELJES KISUGÁRZÁS: egy jól elkészített copf erőteljességet és határozott megjelenést sugároz. Kiemeli az arcvonásokat, a sminket, az ékszereket, azaz hozzájárul az összképhez, és nem tereli el a figyelmet az outfit többi hangsúlyos részletéről sem.

A jól elkészített copf igényességet sugároz

Vízesés copf step by step a gyakorlatban Karker Judit Ágnessel

Korábban arról számoltunk be, hogy a lófarok elkészítése nem igényel nagy ördöngősséget, a vízesés copfot azonban tényleg csak a nagyon ügyes kezűek fogják tudni elkészíteni. Karker Judit Ágnes tehetséges magyar fodrász a karanténban döntött úgy, hogy nyújt egy kis inspirációt, és elkészíti ezt a lookot. Szerencsére velünk a szükséges eszközök listáját, és a folyamat lépéseit is megosztotta.

FELHASZNÁLT ANYAGOK A VÍZESÉS COPFHOZ:

  • fém végű tincselőfésű
  • bontókefe
  • extra erős hajlakk
  • gumipertli
  • hajgumi
  • csipesz
  • babafej
Vízesés copf by Karker Judit Ágnes

VÍZESÉS COPF LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

STEP 01 – A fejbúbra szoros copfot készítek hajgumival – ez tartja a copfot.

STEP 02 – Utána rákötöm a gumipertlit, hogy az egyik vége lógjon csak. Úgy tekerem végig a copfon, hogy mindkét oldalon kihagyom a szélső tincseket. Ezeket átmenetileg a fejtetőn rögzítem csipesszel. Mikor végigértem, egy háromszöget kell kapnom a gumicsíkokból.

STEP 03 – A copfot meghúzom, hogy jól megszoruljon. (Ennek lesz majd köszönhető, hogy a copfot felfelé tudom ívelni.)

STEP 04 – A végén tupírral igazítom a hajat, majd alakítom a formát.

Forrás: Karker Judit Ágnes és itt

Képek: Karker Judit Ágnes és Pinterest