Keresés

91 évesen nyitotta meg szalonját Bob Rohloff!

Bob Rohloff szerint addig kell dolgozni, ameddig csak tudunk!

Bob Rohloff 75 éve dolgozik borbélyként, idén pedig teljesítette korábbi álmát: saját szalont nyitott. Itthon is ismerünk „régebb óta fiatal” örökké aktív és fáradhatatlan fodrászokat, de 75 éve a pályán lenni valóban nem kis elhivatottságot jelent.

A kezdetek

Rohloff Wisconsin államban született és nőtt fel, ahol apja 50 éven át vezetett egy borbélyüzletet. A család a szalon mögött lakott, így Bob már gyermekkorában is rengeteg időt tölthetett a szalonban. Később aztán középiskolásként kezdte meg a borbélyképzést. 19 éves korában meg is szerezte az engedélyt, hivatalosan is dolgozhatott borbélyként.

Egy ideig az apja szalonját vezette a szülővárosában, később Utah államba, majd Arizonába költözött, ahol a testvére is csatlakozott hozzá. Végül úgy döntött, hogy családjával együtt visszaköltözik Appletonba, nem messze a szülővárosától.

11 évig dolgozott a Hortonville családi borbélyüzletben a wisconsini Hortonville-ben. Ekkor ugyan már elérte a nyugdíjkorhatárt, de nem akarta abbahagyni a munkát, arról álmodott ugyanis, hogy egyszer majd saját borbélyszalont nyit.

Az álom valóra vált

A Hortonville Family Barbershop korábbi tulajdonosával együtt Bob Rohloff végül 2023. június 5-én nyitotta meg saját borbélyszaküzletét, amely egy igazi vintage üzletet, ami az édesapjáéra emlékeztet. A szalonban még egy 100 éves borbélyszék is helyet kapott.

Rohloff csütörtökönként és péntekenként egész nap, keddenként pedig délig dolgozik, és minden harmadik szombaton is munkába áll. Az ügyfelei főként idősebb helyi farmerek, míg később csatlakozott társa, Karweick, a fiatalabbakat vonzza be, Moira Schimke pedig a női klienseket.

„Az emberek gyakran megkérdezik, meddig tervezek dolgozni, én pedig azt mondom, hogy ez nem rajtam múlik: egészen addig, amíg egészséges vagyok. Egyszerűen remekül érzem magam, úgyhogy folytatom a munkát.” – mondja Rohloff, hozzátéve, hogy hobbiként tekint a hajvágásra, mint mások a golfozásra.

Bob Rohloff úgy tartja, hogy bár a szakmai tudás is fontos, a személyiség jelenti a munka 90 százalékát. „Olyan természetnek kell lenned, aki kedveli az embereket. Jó hallgatóságnak és jó embernek kell lenned, ez a legfontosabb. Az apám ilyen volt, és én is így nőttem fel.”

„Én úgy tekintek a nyugdíjra, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, de nem úgy hogy abba kellene hagynom a munkát, és nem hiszem, hogy az embereknek ezt kellene tenniük. Szerintem addig kell dolgozni, ameddig csak tudunk.” – magyarázta személyes hitvallását az idős borbély, aki egyébként szabad napjait a feleségével tölti, akivel már 72 éve házasok.

Forrás és képek: filantropikum, cnbc

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)