Keresés

Császár Dániel: "Nálam a férfi és a női vonal egyaránt szerelem."

Interjúsorozatunk vendége Császár Dániel!

A barber válaszol sorozatunkban ma rendhagyó vendégünk volt. Császár Dániel számára ugyanis egyaránt szerelem a fodrászat női- és férfi vonala is. Bár férfihajakkal kezdte pályafutását, jelenleg dolgozik mindkét vonalon időszakosan. Emellett pedig zenél és új termékek forgalmazását is tervezi. Vele beszélgettünk!

1. Hogyan kezdődött a pályád?

2015-ben kezdtem el tanulni a szakmát, amikor még három évig tartott a képzés. Mivel az utolsó év nagy része gyakorlattal telt, így mondhatjuk, hogy 2017 óta aktívan dolgozom a szakmában. A fodrászat szeretete egyébként úgy kezdődött, hogy gimis koromban én vágtam a barátaim haját. A kérdést, hogy miért nem próbálom meg a fodrászatot, végül a nővérem tette fel. Elkezdtem utánajárni a dolognak mind szakmai szempontból, mind pénzügyi vonatkozásban, hiszen ez már korábban is érdekelt. Végül aztán eldöntöttem, hogy ez lesz az én utam. Szeretem az új dolgokat, de szeretem a stabilitást is. A fodrászatban mindkettőt megtaláltam. A gimnázium elvégzése után jelentkeztem a fodrásziskolába és rögtön az első nap után azt éreztem, hogy megtaláltam a helyemet.

2. Női és férfi vonalon egyaránt mozogsz, sokan azonban igyekeznek inkább az egyikre specializálódni. Milyen előnyét/hátrányát látod ennek a működési formának?

Nálam a férfi és a női vonal egyaránt szerelem. Férfi hajvágással kezdtem a pályafutásomat, de azt éreztem, hogy nem tudnék csak ezzel foglalkozni. Jelenleg időszakosan működöm, változó hogy mikor melyik vonalat kedvelem jobban. Ha valamelyikben bejönnek újdonságok, természetesen megtanulom és egy kicsit aktívabban gyakorlom azt a részt. Nem gondolom, hogy bármelyik is jobb lenne a másiknál, sőt sok a híd a kettő között. A férfi hajvágásban például a jelenlegi trendek erőteljesen merítkeznek a női vonalból. Jelenleg a női vonalhoz vonzottak a legújabb melírtechnikák és néhány új anyag a hajápolás területén.

3. Említetted, hogy a pénzügyi vonal régebb óta érdekel. Egy saját szalon üzemeltetésével végső soron ebben is dolgozol, nemde?

Jelenleg egy nagyobb változásban vagyok. Természetesen megmarad a szolgáltatás és a szalon is, azonban megismertem néhány olyan terméket, amelyek eddig Európában nem álltak rendelkezésre. Most leginkább ezeknek a termékeknek a jövőbeli értékesítése foglalkoztat. Egyelőre többet nem mondhatok róla, de ha minden jól megy néhány hónapon belül már bőséges információ áll majd rendelkezésre.

4. A szakma egyébként leginkább a Redken márka kapcsán ismer téged. Mit ad neked ez a márka?

Amikor 2018-ban eljöttem Komáromból és elkezdtem Budapesten dolgozni Farkas Andinál, a Redken oktatófodrászánál. A Redken Shades EQ Gloss színezője fogott meg igazán, ami egy nagyon sokoldalú anyag. A Redken közösségében megláttam azt a szintet, amit én is szerettem volna elérni. Ez aztán odáig fejlődött az évek során, hogy már két éve lehetek a márka Artistja. Egyébként a változásokkal a Redken nem kerül ki a szalonomból, csupán kiegészül a szolgáltatás az új anyagokkal.

5. A szalonod nevében szerepel New York City. Ez a Redken vonzata, vagy más oka is van?

A new yorki életérzés számomra a szabadságot és a lazaságot köti össze a profi munkával. Valójában a Redken is ezt képviseli és ez az, ami számomra is nagyon fontos. Szeretem, ha aktívak a hétköznapjaim, ugyanakkor minőségi szolgáltatást nyújtunk. Ebben a szakmában megnyílnak a vendégek kiváltképp, ha kellemes környezetbe érkezik. Ha pedig oktatást tartok, nagyon remélem, hogy jobban emlékeznek a résztvevők a képzésre, ha felpezsdítem azt például egy energy dance-szel.

Egyébként hamarosan a szalon arculata is megváltozik, egy sokkal letisztultabb vonalat szeretnék képviselni. Ebben továbbra is benne lesz New York lendülete, de igyekszem nagy hangsúlyt fektetni a legmagasabb minőségű organikus termékekre is. Az oktatásaim természetesen továbbra is pörögnek, a közeljövőben a férfi- és női hajvágás mellett előtérbe kerül majd az anyaghasználat is, illetve a hajfestés.

6. Említetted, hogy eljöttél Komáromból a fővárosba. Miért?

Az első munkahelyem Győrben volt, ami közel esik Komáromhoz. Azt éreztem azonban, hogy Budapesten volt az a kemény mag, akitől tanulni szerettem volna. Emellett hobbiként zenélek is, Budapesten pedig a zenei élet is jobban pezseg, mint máshol az országban.

7. Hamarosan megjelenik egy új albumotok is. Mesélnél erről egy kicsit?

A tervek szerint június környékén jelenik meg egy hat dalból álló magyar nyelvű kislemezünk. Stílusát tekintve pop, funky, trap, latin és rock. Tulajdonképpen minden benne van, úgy érzem, hogy az összes zeneiségemet beletehetem. Ráadásul velem van három zseniális zenész, akik szintén a legjobbat hozzák ki magukból. Nagyon várjuk a lemez megjelenését és a közelgő koncerteket.

8. Ez az első lemezetek, ami magyar nyelven születik. Miért épp most?

Egyszerűen ezek a dalok így, magyarul jöttek. Igyekszünk közérthetően, de klisémentesen közvetíteni a mondanivalónkat. Úgy érzem, hogy most már leginkább magyarul érzek rá a dalszövegekre, de van olyan dal a lemezen, amely vegyes nyelvű.

9. Hogyan kezdődött egyébként nálad a zenélés?

Nyolcévesen kezdtem gitározni, 15 éves koromban pedig énekelni. Nyolcadik osztályban egy tábortűz mellett hallott egy fiú, aki meg is hívott a zenekarba. A próbák és a fellépések akkor nagyon kívül esett a komfortzónámon, de belekezdtem. Először szörnyen szólt, de a közönségnek tetszett, így hát folytattuk.

10. Mennyire nehéz összehangolni a fodrászatot a próbákkal és fellépésekkel?

Természetesen nem egyszerű. Ha azonban van egy jól működő rendszer, akkor nem lehet gond. Fontos, hogy hol van a fókusz, de támogató közegre találtam mind a szalonban, mind pedig a zenekarban. A pihenés most háttérbe szorult, de természetesen igyekszem időt szakítani magamra: aktívan sportolok és ha tehetem meditálok is. Az évek alatt sikerült megtalálni egy működőképes rutint.

Úgy érzem, hogy jelenleg sok mindenben tisztulok: szakmailag, zeneileg és személyiségben is. Úgy érzem, hogy ez egy olyan perspektíva, amit szívesen átadnék azoknak, akik hozzám érkeznek. Igyekszem a szakmában is hangsúlyozni a természetességet és a jó minőséget.

Daniról még többet megtudhattok Instagram és TikTok oldalán!

Képek: Császár Dániel Facebook

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)