Keresés

Dialight megújulás - rendezvénybeszámoló

A Dialight termékcsalád megújulásának apropóján rendezvényen jártunk!

A Pearls Color Club elnevezésű esemény apropója a Dialight savas színező új színeinek bevezetése valamint az örök divat, a balayage technika. Rigó István a L'Oréal Professionnel oktatási vezetője az esemény megnyitása mellett kiemelte, az est célja inspirálódni a nagykövetektől és az oktatófodrászoktól.

A bemutató első részében a Dialight öt új árnyalatáról hallhattunk néhány gondolatot, amelyek már kaphatók is. Hiánypótló színekről van szó:

Hűvös árnyalatok

  • 10.18
  • 9.18
  • 8.18

Meleg színek

  • 9.82
  • 10.82
Dialight bemutató

Fontos tudnunk, hogy a haj egy enyhén savas közeg. A Dialight pedig egy savas színező, pH értéke közelít a hajéhoz. Éppen ezért nem világosítja ki a natúr hajat (pl. melírtechnika vagy balayage készítése esetén). A termékeknek emellett krémgél állaga van (könnyen kenhető, gyorsítja a munkát), maximum 20 perces hatóidővel dolgozik, ezt azonban érdemes mindenképp kivárni a tartós szín érdekében.

A Dialight esetében 4,5%-os előhívóra csak natúr haj esetében van szükség, minden más esetben 1,8% (ha nincs nagy árnyalatváltás vagy sérült és érzékeny haj) és 2,7%-os oxyt használunk. A Dialight jó tulajdonsága továbbá, hogy száraz és nedves hajat is árnyalhatunk vele. Ha hűvösebb színt szeretnénk elérni, száraz hajjal érdemes dolgozni.

Oktatófodrászok és Dialight árnyalatok

Azért, hogy az elmélet gyakorlattá váljon, az új árnyalatok használata előtti szőkítést a L'Oréal Professionnel oktatófodrászai balayage technikák segítségével szemléltették. Három babafejen három különböző technikával dolgoztak. A balayage technika sokszínű és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen technikával dolgozunk a kívánt cél érdekében.

Az oktatófodrászok között akadt olyan, aki nem is nevezi nevén a technikákat, mert "ahány fodrász, annyi balayage" létezik már és mindegyiknek egyaránt van előnye és hátránya is. Ő a szalonmunka során inkább képeket kér a vendégtől, hogy láthassa, hogy ő milyen színvilágban és végeredményben gondolkozik, és hogy az mennyire valósítható meg.

Bár a haj és a Dialight egyaránt savas, a Metal Detox óriási segítség lehet árnyalatfrissítés esetén, hiszen lúgos bázisának köszönhetően megnyitja a kutikulát.

A babafejeken bemutatott színeket és technikákat a blokk végén modelleken is megcsodálhattuk.

Dialight színek - Márkanagykövetek a színpadon

Az est második részében hajvágási inspirációkat kaphattunk a L'Oréal márkanagykövetek segítségével. Hajas László, Dancsó Erika és Kucsera Zsolt modelljeinek haja szintén a Dialight új színeiben pompáztak.

Dancsó Erika

Dancsó Erika egy bob formát készített. Kiemelte, hogy ők a szépséget szeretnék megosztani és az eseménnyel egy új gondolkodásmódot szeretnének elültetni a résztvevőkben, amely aztán nagy segítségükre lehet a mindennapokban.

A vendégek egy része nem tiszteli a fodrásza munkáját. Türelmetlenek, telefonálnak és forgolódnak frizurakészítés közben. A márkanagykövet szerint a változtatás első lépése az önértékelés javítása és a kreativitás, merészség megélése.

Szakmai szempontból szó esett arról is, hogy a nyeső mumusnak számít a magyar fodrászéletben, hiszen sokáig silány minőségben volt elérhető az eszköz, emiatt fájdalmat és hajroncsolódást okozott. Megfelelő minőségű eszközzel és megfelelő szaktudással azonban kiváló segítség lehet.

Dancsó Erika és modellje a Dialight bemutatón

Hajas László

Hajas László egy visszajáró modelljével doglozott. Kiemelte, hogy a legfontosabb, hogy a vendég egyéniségének megfelelő frizurát készítsünk, hiszen egy fodrász munkája tulajdonképpen olyan, mint a szobrászat.

A komoly szakmaiság és a jótanácsok mellett a személyes történeteket és a humort is belecsempészte az estbe: "Egy szakácsnak könnyebb dolga van: az általa készített étel egy nap múlva távozik a szervezetből. A frizura hónapokig marad a vendég fején."

A fodrászat tekintetében számos metaforával élhetünk. A frizura egy festmény. A haj kontúrja a keret, a többi a festmény maga. Amelyikkel kezdi a munkát a fodrász, az lesz hangsúlyos. Fontos még a játékosság és a kreativitás. Munka közben inspirálhat zene és a vendég személyisége is, de az egymás mellett dolgozó fodrászok is hatással vannak egymásra. Mint ahogy ez a bemutatón is történt.

Hajas László és modellje

Kucsera Zsolt

Kucsera Zsolt a bemutató során a "szalonérzést" adta át a vendéggel való kommunikációtól a fazon kialakításáig. Ő is hangsúlyozta a személyiség fontosságát és a merészséget, még az elsőre nehéz dolgokba is érdemes belevágni. Példának a frufru vágását említette, ami mind fodrász, mind vendégszempontból kényes kérdés. De a mesterfodrász szerint mindenkinek lehet olyam frufrut vágni, ami jól áll neki.

A bemutató végén minden modellt láthattunk a színpadon. A hajvágás mellett a nagykövetek elkészítették a balayage hajak stylingját is, így adva teljes pompát a Dialight színezőknek, a frizuráknak és az estnek.

Kucsera Zsolt és modellje
Az elmaradhatatlan csoportkép

Egy biztos: a résztvevők sokoldalú tudással és inspirációval térhettek haza.

További fodrásztartalmakért böngéssz az oldalon! :)