Keresés

Eleven Australia look&learn szeminárium Melvin Lane-nel - fényképes beszámoló

Eleven Australia look&learn szeminárium Melvin Lane-nel – fényképes beszámoló.

Az Eleven Australia 2011-ben tört be a fodrászpiacra. A márka fiatalos, barátságos megjelenése és filozófiája az első pillanattól magával ragadó. Azért, hogy közelebbről is megismerjük a céget és betekintést nyerhessünk munkásságukba, ma ellátogattunk oktatásukra, amelyet Melvin Lane tartott Budapesten.

Eleven Australia look&learn szeminárium Melvin Lane-nel – fényképes beszámoló

2018. október 29-én 10 órakor vette kezdetét az Eleven Australia szemináriuma a Hold utcában. Már az oktatás megkezdése előtt is tele volt mosolyokkal és érdeklődéssel a családias hangulatú hely, és a java csak ezután következett. A napot Subert Zsolt – a magyarországi Eleven Australia vezetője – nyitotta meg, majd a szót Melvin Lane vette át, aki nemcsak egy hatalmas szakmai alázattal, de odaadó lelkesedéssel vezetett be minket a jelenleg futó legnagyobb trendek elkészítésének praktikáiba.

Eleven Australia oktatás és filozófia

Az oktatás kezdetén egy teaser videóval inspirálódott a közönség, majd az Eleven Australia termékcsaládjába és filozófiájába nyertünk betekintést. A márka azzal a céllal jött létre, hogy könnyen használható termékeket megfizethető áron forgalmazzon, illetve a frizurák tekintetében is ezt a szellemiséget vigye tovább. Egy professzionális cég, amely mégis a lakosságnak szól elsősorban. Megismerhettük a brand legalapvetőbb termékeit, majd ezután következett a szeminárium legérdekesebb része, a frizurák elkészítése.

Melvin az oktatás folyamán három előkészített hajon dolgozott, amelyeknél mind szerepet játszott a modellek személyiségének kihangsúlyozása; a jó értelemben vett egyszerűség, hétköznapiság és divat.

Az Eleven Australia szemináriumán elkészített frizurák

Melvin az első modellnek egy egyszerűnek tűnő, de precizitást igénylő alsó kontyot készített, amelynek kezdetén bemutatta, hogy hogyan lehet romantikus hullámokat készíteni hajvasalóval. Az elkészített konty gyakorlatilag multifunkcionális, ugyanis alkalmi/esküvői viseletként ugyanúgy megállja a helyét, mint az utcán.

A második frizura esetében szintén a mai trendi hullámok kerültek a fókuszba, azonban ebben az esetben már sütővassal dolgozott. Melvin mindvégig az összhangra törekedett. Arra, hogy a frizurák éppen annyira legyenek “Eleven Australia” kompatibilisek, mint “Melvinesek”. Ennek jegyében a harmadik frizura kapcsán – amelyet egy végtelenített fonatként emlegetett -, külön hangsúlyt fektetett a hajvonalak kihangsúlyozására, ugyanis ez az ő stílusának velejárója.

A szeminárium alatt sok olyan apróságnak tűnő, de nagyon fontos információval is gazdagabbak lettünk, hogy egy-egy frizura elkészítésénél, miért jobb a babatű használata, mint a hullámcsaté, vagy éppenséggel, hogy a fodrász milyen esetben jár még fogászatra – kizárólag szakmai szempontból. 🙂 A képzés során megismerhettünk számtalan terméket – kondicionálót, hajkefét stb. -, amely tökéletes párhuzamban volt a technikák elsajátításával.

A közönség igazán elégedett volt, az oktatás végén csodájára jártak a hajak textúrájának, fényességének, bájának. Az Eleven Australia szemináriuma kedves szavakkal és sok mosollyal zárult, ahol maradt még hely a termékek áttanulmányozásának, a Melvin Lane-nel készített szelfiknek és nem utolsó sorban a kakaóscsigáknak. 🙂

Képek: Eleven Australia Hungary és Gódor Virág