Keresés

Fodrász képzés online: Fátrai Krisztina fodrászmesterrel

Fátrai Krisztina online oktatásai. Fodrász képzés online.

Fátrai Krisztina folyamatosan a megújulásra törekszik, akinek kollekcióin, bemutatóin és oktatásain nőtt fel egy egész fodrászgeneráció. Talán több is. Továbbképzései érthetőek és mindenki számára szólnak: éppúgy maradandó és tartalmas élmény a frissen végzettek számára, mint a gyakorló szakembereknek. Fodrász képzés online: egy kicsit másképp. Ezt kínálja ezúttal Fátrai Krisztina, amihez lelkes fodrászok csatlakozását várja!

Fodrász képzés online: ismerd meg Fátrai Krisztinát!

Miért tanulj tőle? Miért nézd meg képzéseit, kövesd oktatásait? Az elkövetkezőkben a vele készült beszélgetésből szemezgettünk. Tarts velünk!

„Több ezer fodrásszal találkoztam már az oktatások kapcsán és az oktató anyagaimon keresztül. Ám sok kolléga van, akinek nem sikerült még személyesen bemutatkoznom, nekik pár gondolat rólam:

Fátrai Krisztina fodrászmester vagyok, idén 27. éve foglalkozom oktatással. Már a pályám elején lehetőséget kaptam arra, hogy végzett fiatal fodrászként oktatóként is jelen legyek a szakmában. Kezdetben autodidakta módon, saját készségeim fejlesztésére összpontosítottam, majd egyre tudatosabban adtam tovább azokat a szakmai gondolatokat, melyek engem is működtetnek. Tehát mindazt a tudást, ahogyan én is dolgozom a mindennapokban.”

Fátrai Krisztina fodrász képzése a „miértekre” ad választ

„Mindig is foglalkoztattak a miértek. Sosem elégedtem meg azzal, ami mögött nem volt tudatosan felépített gondolatsor. Kutattam a folyamatok lehetséges elkészítési módjait, meggyőződésem, hogy egy eredményhez többféle szakmai megoldással is eljuthatunk. Ami elengedhetetlen, hogy mindig tudjuk, mikor melyik eljáráshoz nyúljunk. Ehhez pedig ismernünk kell, hogy mit, mikor, hogyan alkalmazunk a különböző hajtípusokon és fejformákon stb.

A bennem rejlő vágy, hogy gondolataim megosszam, arra sarkallt, hogy az oktatás terén is tovább fejlesszem tudásom, ezért a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki karán szereztem szakoktatói diplomát. A legfontosabb számomra a tudatosság. Ma már történelem, de számos szakmai cikket, kollekciót, 14 komplett oktatóanyagot készítettem, ami először VHS, majd DVD és könyv formájában jelent meg. Sokszor kaptam azt a visszajelzést, hogy »rajtam nőttek fel«. Több száz oktatást, szemináriumot tartottam itthon és külföldön is.”

Online is tudjuk magunkat képezni!

„2020 úgy indult, mint a korábbi évek: terveztem a tanfolyamokat, már év elején elkészült az egész éves terv, minden megvolt. Hol, mikor és milyen fodrászképzést tartok majd. Senki sem számított rá, hogy az életünk megváltozik, és ezután máshogyan kell majd működnünk, fejlődnünk, alkalmazkodnunk. Ebben a zűrzavarban egy biztosan megmaradt: a szakma iránti alázat és szeretet. Nekünk és a szakmánknak is fejlődnünk kell, hiszen ez közös érdekünk.

Az online oktatás, bár személytelenebb, mert nincs közvetlen kapcsolat, viszont bármikor újra nézhető, megállítható. Amikor van szabadidőd, már egy okostelefon segítségével bárhonnan és bármikor fejlesztheted a tudásod.

Fodrász képzés online Fátrai Krisztinával

Szalonbarát technikák Fátrai Krisztina online fodrász képzésén

“A legújabb oktatási anyagomat ennek szellemében készítettem el 6 különböző online oktató videó formájában, melyek segítséget nyújtanak a folyamatok megértésében és elkészítésében. Ezekben a videókban is kutatom a miérteket. Több megközelítésben mondom el a folyamatokat. Több száz tanácsot, praktikát és tippet ajánlok és felhívom a figyelmet az esetleges buktatókra. A videók alatt folyamatos magyarázatot adok a technikák elkészítésére és a bennük lévő mögöttes gondolatokra.”

Foltos ősz haj fedése lépésről-lépésre

Miben más Fátrai Krisztina fodrász képzése?

„Nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy egy-egy folyamatot a legapróbb részletekig elmagyarázzak, és úgy mutassam be, hogy azt megértve és begyakorolva, azonnal hasznosítható, a szalonmunkába rögtön beépíthető tudást adjon.”

Szőkítés és frizurakészítés nyesővel

Kinek ajánlott?

„Minden gyakorló fodrásznak, akiknek fontosak a „miértek”. Sokszor 1-1 pici legó hiányzik ahhoz, hogy magabiztosan ismerjük és körültekintően válasszunk az általunk ismert technikák közül az adott munkafolyamatnál. Azoknak ajánlom tehát, akik szeretnének fejlődni, változni, tudatosabbakká válni. Kezdő és újrakezdő fodrászoknak, akiknek ezek a videók biztos alapot jelenthetnek, melyekre könnyebb lesz később építkezni."

Képek: Fátrai Krisztina