Keresés

Téli hajápolás - tippek a Galaxy Cosmetics szakértőjétől

A férfiak téli hajápolás rutinjában Hegyi Péter segít eligazodni!

A férfiak téli hajápolásának kapcsán a Galaxy Cosmetics szakértőjét, Hegyi Péter borbélyt kérdeztük. Galaxy termékajánlót is olvashattok az egyes témaköröknél!

Ismerd a fejbőrtípusodat

Rendkívül fontos, hogy ismerd a fejbőröd típusát, mielőtt hajápoló termékeket, például sampont és kondicionálót vásárolnál.

Olajos fejbőr

Ha a hajadat gyakran érzed zsírosnak, akkor a fejbőröd is zsíros. Valószínűleg már többféle sampont kipróbáltál, hogy csökkentsd a zsírosodást, de íme néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor a vásárlást fontolgatod:

  • kerüld a hidratálónak címkézett samponokat,
  • inkább válaszd azokat, amelyeket “erősítőnek”, “kiegyensúlyozónak” vagy “napi tisztítónak” neveznek pl. Uppercut Deluxe - Everyday sampon/kondicionáló,
  • a sampont mélyen dolgozd be a fejbőrbe, hogy segítsen felbontani a felesleges olajokat

Böngéssz az Uppercut Deluxe termékek között IDE KATTINTVA!

Száraz fejbőr

A száraz fejbőr az a típus, amelyet gyakran viszketőnek érzünk és korpásodik. A száraz fejbőrnek azonban különböző fokozatai vannak, a samponokat és kondicionálókat pedig ennek megfelelően kell megvásárolni.

Ha enyhébb szárazsággal küzdesz, akkor egy olyan sampon segít, amely elősegíti a nedvességet és a hidratálást. Ha a fejbőröd rendkívül száraz, akkor érdemes olyan összetevőket keresni, mint például a teafaolaj, amely kiterjedt hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik. Nem érdemes megvásárolni az “erősítő” vagy “volumennövelő” samponoknak nevezett termékeket. Galaxy ajánlat: Noberu korpásodás elleni sampon.

Válogass a Noberu termékek között a Galaxy webshopjában!

Normál fejbőr

Ideális állapot, ha normál fejbőröd van. Ez azt jelenti, hogy a hajad általában könnyen kezelhető, megfelelő mennyiségű olajjal rendelkezik és nem kell túlbonyolítanod a dolgot a termékek kiválasztásánál. Elsődleges feladatod, hogy olyan sampont találj, amely egyensúlyban van a hidratálás és a tisztítás között. pl.: Noberu sampon és kondicionáló szantálfával.

Helyes hajszárítás

Ha sok férfihoz hasonlóan te is kilépsz a zuhany alól hajmosás után és erőteljesen megdörzsölöd a hajadat egy törölközővel, hogy segítsd megszárítani: ne tedd ezt! A hajad ugyanis nagyon érzékeny a sérülésre, amikor nedves. A nedves haj törölközővel való dörzsölése által a haj egy része belekerül a törölköző szálaiba, és a hajszálakat a töréspontjukon túl megnyújtja. Ez viszont a haj külső rétegeinek károsodását, valamint töredezett hajvégeket és göndörödést okoz.

A fentiek helyett inkább csak töröld szárazra a hajadat a haj növekedési irányába.

A hajszárításnál is óvatosan kell eljárnod. A hajszárítás legjobb módja, ha hagyod magától megszáradni a hajat, de ha kevés időd van, természetesen válaszd a hajszárítót. Néhány fontos dolog, amit a hajszárító használatakor ne felejts el:

  1. a lehető legalacsonyabb hőfokot használd
  2. mindig hagyd a hajad kissé nedvesen, hogy biztosan ne szárítsd túl

Milyen termékeket válassz télre?

A jó minőségű sampon elengedhetetlen. Télen válassz tápláló hatású terméket, amely megfelelően hidratálja a sérült haját, és fényt ad neki. A sapka gyakori viselése miatt korpás problémák is felléphetnek. Ezt megoldja egy megfelelő sampon, amely megnyugtatja a fejbőrt és nem terheli túl.

A hajkondicionáló legnagyobb előnye, hogy szépen bezárja és simítsa a samponnal először megnyitott haj felületét. Ez tartja a hajat hidratált állapotban. Ez télen különösen fontos lehet.

Látogass el a Galaxy Cosmetics webshopjába IDE KATTINTVA, ahol minden általuk forgalmazott márkát megtalálsz!

Szakmai segítség: Hegyi Péter borbély

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)