Keresés

Összehozni a barberközösséget - HairConf videós beszámoló!

Először rendezték meg a HairConf elnevezésű rendezvényt!

Maratoni, ám annál tanulságosabb volt az első HairConf, amely 2024. március 10-én került megrendezésre a Lurdy Házban! Az egész napos programon olyan zseniális bemutatófodrászok léptek fel, mint Mixtai István, Buzássy Steven, Nyilas Tamás és Hunyadi Márkó, de a programot színesítette Szmolár Alex debütálása, Varga Csanád bemutatója, valamint Miskolci Martin fellépése a Menspire képviseletében.

Nyilas Tamás, az esemény egyik szervezője és fellépője úgy nyilatkozott a rendezvényről, hogy a cél az új barberközösség, a fiatalok összehozása volt. Lássuk, mennyire éreztük ezt megvalósultnak:

HairConf 2024 – A bemutatókról

Szmolár Alex

A program Szmolár Alex debütáló bemutatójával vette kezdetét. A borbély két modellen mutatta be korábban szerzett külföldi tapasztalatait. Kiemelte, hogy mindenképp olyan frizurát szeretett volna mutatni ezen az eseményen, amely itthon még nem annyira divatos. Tapasztalatai szerint, a hosszú hajaknak még mindig nincs nagy trendje, bár vannak erre utaló tendenciák.

Bár Alex próbálta interaktívvá tenni bemutatóját, a közönség azonban még keveset kérdezett. A néhány kérdező felvetésére olyan témák kerültek szóba, mint a vendégek nyitottsága, a kudarcok kezelése, a leggyorsabb fejlődési lehetőségek. Utóbbi kapcsán Alex kiemelte a social media és a munkahelyi közeg fontosságát.

Buzássy Steven

Buzássy Steven fodrászdinasztiába született, amelyet egészen 1908-ig lehet visszavezetni. Az édesapa, Buzássy István a nézőtérről figyelte fia színvonalas hajvágás-bemutatóját. Steven hasznos tippekkel is ellátta a közönséget olyan témákban, mint a vendégekkel való kommunikáció vagy éppen egy-egy hajvágási technika. Erről két rövid részletet alább meg is nézhetsz:

💥✂️Hajvágás bemutató és szakmai tippek Buzássy Steven-től!✂️💥

Posted by Fodrászinfó on Sunday, March 10, 2024

Hunyady Márkó és Nyilas Tamás

A borbélyok alkalmazkodó képességét jól bemutatta Márkó és Tomi fellépése, hiszen az utolsó pillanatban történtek változások a modellek terén, amelyhez természetesen egy ilyen volumenű rendezvény esetén alkalmazkodni kell. Ez azonban könnyedén sikerült, a közönség teljes értékű bemutatóban részesült, amelyen a hajvágások közben szó esett a szolgáltatás minőségének fontosságáról, a vendégkör növeléséről.

Nyilas Tamás kiemelte, hogy egy fodrásznak egyedit kell alkotnia, hiszen az egyediséggel nem lehet versenyezni. Ezzel pedig mi is egyet tudunk érteni.

Varga Csanád

Varga Csanád volt az esemény legfiatalabb fellépője. A 23 éves borbély fiatal kora ellenére már saját márkával rendelkezik. Ő a Jungle brand alapítója, a barbervilágban pedig a brit vonalat képviseli. Mottója szerint: „Amit te képviselsz, azt képviseli a branded is.” Ennek szellemében kapott tőle tippeket a hallgatóság szalonnyitás- és vezetés, valamint az árazás terén.

Csanád kiemelte, hogy nem szabad szolgáltatásban gondolkozni az árazáskor. Elvégre fodrászként is órabérben dolgozunk, így érdemes tehát egy-egy hajvágást vagy más szolgáltatást az ideje alapján árazni.

Ekkor már a közönség soraiból is több kérdés érkezett így szóba került az Instagram tartalomgyártás és a sport fontossága is.

Mixtai István

Ha a borbélyközösség összekovácsolása volt a cél, akkor ez talán Mixtai István bemutatója alatt valósult meg a leginkább. Istitől olyan gondolatokat hallhattunk, amelyek még nekünk újságíróknak is motiválók voltak. Kiderült, hogy Isti először oktatott magyarul ennyi ember előtt, így a kiváló bemutatóhoz ezúton is gratulálunk.

Az esemény ezen pontján éreztük úgy, hogy a magas szintű szakmaiság mellett sikerült elérni az interaktivitást is. Olyan fontos témák is előkerültek, mint a bukás és az attól való félelem vagy épp a komfortzónából való kilépés. A bemutatóból egy rövid részlet:

A hajvágások után Mixtai István a színpadra szólította munkatársát és barátját, Gombás Bencét. Kifejezte örömét, amiért Bence a szakmai mélypontokon is mellette áll, így neki dedikálta a nemrég elkészült Balance Collection-t, amelyet a HairConf közönsége láthatott először.

Martin Miskolci from Menspire

A program nemzetközi fellépője Martin Miskolci volt, aki a Menspire Education képviseletében érkezett hazánkba. Magyaros hangzású neve ellenére nem magyar, először járt hazánkban. Saját és a Menspire mottója: "Think twice, cut once." Szabad fordításban: Gondold át kétszer, vágd le egyszer!

Hajvágásai során kiemelte a személyiség és a stílus fontosságát, valamint a viselhetőséget. Ennek jegyében készítette el három modell hajvágását, valamint egy korábban elkészített frizura stylingját.

Épp az előbb felsoroltak miatt választott göndör illetve hullámos hajú modelleket, akiken megmutathatta a göndör haj könnyű kezelését, valamint a kapcsolat-nélküliség technikájának fontosságát.

A program végén egy extravagáns divatbemutatót is láthatott a közönség. A HairConf igazán inspiráló esemény volt, mind a borbélyoknak, mind pedig nekünk. Reméljük, hogy ez az esemény valami új kezdete, amely talán rendszeresen összehozhatja a borbélyokat!

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)