Keresés

Inspirációs visszatekintés az Indola 2019-es fotópályázatára

Indola fotópályázat 2019: inspirálódj velünk!

A világjárvány okozta nehéz helyzetben fontos, hogy megtaláljuk a mindennapos inspirációt. A tavalyi fotópályázat nyomán, az Indola 2020-ban is egy újabb megmérettetéssel szeretett volna kedveskedni partnereinek, amelyet a kialakult helyzet egyelőre felülírt. Úgy gondoljuk azonban, hogy érdemes megismerkednetek a tavalyi győztesekkel, hogy a későbbiekben motivációt nyerhessetek kollegáitoktól!

Ismerkedj meg az Indola 2019-es fotópályázatának győzteseivel!

Női kategória nyertese: Barna Vivien

"Barna Vivien vagyok, de a legtöbben csak Vivi Vuvuként ismernek. Gyermekkorom óta kifejezetten vonzott a szépség és a szépülési vágy, így felnőtt koromra egyértelművé vált, hogy a szépségipar és a fodrászat az én irányom. A tanulmányi éveim során felismertem, hogy a szakmán belül leginkább a színek kavalkádja ejt rabul, a hajfestés során érzem igazán otthon magam. Jelenleg 8 éve dolgozom fodrászként és 2018-ban nyitottam meg a saját szalonomat. Nem volt kérdés, hogy az Indolával szeretnék együtt dolgozni, ugyanis ez a márka szerelem volt “első találkozásra”.

Szeretem azokat a hajviseleteket és hajkreációkat, amelyek a hétköznapi letisztult stílust képviselik, ugyanis könnyen eladhatóak, a vendégek képesek azonosulni velük. Ez nem jelent korlátoltságot, ugyanis mindig jelen van egy alkotási szabadság, a “másra való törekvés”, amelyet én a színekkel tudok elérni. Az Indola ehhez a kreálási folyamathoz tökéletes választás, így jutottam el oda, hogy jelentkezek az oktatásukon meghirdetett fotópályázatra.

Barna Vivien portré

Nagyon izgatott voltam, azonnal nekikezdtem a tervek elkészítésének, de ötletként eleinte mindig a hatalmas és túlgondolt frizurák jutottak eszembe. Úgy éreztem, hogy ez mégsem az én világom, ezért továbbgondoltam, hogy mit is szeretnék pontosan elérni. Ekkor jutott eszembe a Street Style és a “kevesebb néha több” elve. Kerestem egy szép, tiszta arcú modellt porcelán bőrrel, hogy az örök szőke divathoz a megfelelő modellt párosítsam. A tökéletes eredményért a leválasztások segítségével elrejtettem púder rózsaszín és lila paneleket, hogy egy lágy hologramot kapjak. A stylingolásnál szintén a letisztultságot követtem, ezért csak egyszerűen kiszárítottam és kivasaltam a hajat.

Két hónappal később érkezett a hír, hogy megnyertem a verseny női kategóriáját, amelynek díja az Indola Team-mel való közös utazás volt a Salon International-re! Egy álmom vált valóra, hiszen a Sassoon Academy bemutatójára is kaptunk jegyet, ami katartikus élmény volt. Minden pillanatát imádtam, rengeteget tanultam és számos ötlettel, élménnyel gazdagodtam!”

Indola fotópályázat 2019: a női kategória győztes munkája

Indola fotópályázat 2019: a női kategória győztes munkája

Férfi kategória nyertese: Mracskó Anikó

“Mracskó Anikó vagyok, 14 éves koromban kezdtem el foglalkozni a fodrászattal. Az oktatóm mutatta meg nekem a fodrászversenyek világát, aminek hatására már az első 1-2 szakmai évemben is nekivágtam a megmérettetéseknek. Azt hiszem ez alapozta meg a fodrászat iránti szeretetemet, hiszen megmutatta a szakma sokszínűségét, és a benne rejlő rengeteg lehetőséget.

Az Indolával 4 évvel ezelőtt kezdtem el dolgozni egy kollégám ajánlására. Az első benyomásaim nagyon jók voltak a termékekről, tetszett az anyag és a cég fiatalos, rugalmas gondolkodása is. Az újdonságok folyamatosan érkeztek, ezért a céljaim között szerepelt a Indolában rejlő lehetőségek kiaknázása. Később ezért részt vettem a márka szalontréningjén és az oktatásain is, így napról-napra magabiztosabban és bátrabban használtam a termékeit. 2019 áprilisában nyitottam meg az első saját üzletemet Szegeden, ekkor már nem volt kérdés, hogy mindenképpen az Indolával dolgozom majd.

Mracskó Anikó portré

Amikor a területi képviselőm felhívta a figyelmemet az Indola 2019-es fotópályázatára, akkor már egy ideje háttérbe szorult az életemben a versenyzés. Éppen ezért úgy éreztem, hogy újra elérkezett az ideje annak, hogy próbára tegyem magam. Kifejezetten tetszett a pályázati felhívás, ugyanis utcai, hordható frizurákat kellett készíteni, ez azonban egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek hangzik. Az “átlagosból” mindig nehezebb “kiemelkedőt” készíteni. A felkészülésem során előtérbe helyeztem az Indola fiatalos mentalitását, így a modellemet is ebben a szellemiségben választottam ki. (Egy versenymunka során mindig is fontosnak tartottam, hogy a modell személyisége passzoljon az elérni kívánt cél stílusvilágához, hiszen a frizura csak így tud élni.)

A fotópályázat lezajlása után pár hónappal érkezett a hír, hogy megnyertem a verseny férfi kategóriáját. Már önmagában is elképesztően örültem az első helyezésnek, de nagyon izgatottá váltam, hogy újra kijuthatok a londoni Salon International-re. Végül egy nagyon jól megszervezett útban volt részem, minden perce hasznosan telt. Jutott egy kis idő a városnézésre is, de szakmailag volt igazán hatalmas feltöltődés. Nem kérdés, hogy a Sassoon szemináriumon való részvétel volt a legnagyobb élmény számomra. Ha újra lehetőség adódik rá, remélem minél többen kedvet kapnak az Indola fotópályázatához, mert egy nagyszerű lehetőség!

Indola fotópályázat 2019: a férfi kategória győztes munkája

Szöveg és képek: Barna Vivien és Mracskó Anikó

További cikkekért böngéssz az oldalon! :)